Featured By: Aqilah Paharuzi April 19, 2023 @ 3:38pm

Uyaina Arshad Diserang Migrain Teruk Ketika Live WHI – “Sakit Kepala Yang Dahsyat, Semua Jadi Dua”

Pengacara dan pelakon, Uyaina Arshad berkongsi detik cemas diserang migraine tahap teruk ketika sedang bersiaran langsung mengacarakan program Wanita Hari Ini (WHI).

Isteri kepada pempengaruh, Raja Syahiran ini mendedahkan perkara tersebut di Instagram Stories (IGs) miliknya pada petang Selasa.

Menurut Uyaina, bahagian kepala kirinya terlalu sakit sehingga tidak boleh berdiri dan tidak mampu untuk membuka mata.

“Guys, this just happened to me. Tadi masa live dekat Wanita Hari Ini (WHI), tapi halfway through, saya dah tak host.

“Sakit kepala yang sangat dahsyat. Muka berkerut tahan sakit. Nak berdiri tegak dan buka mat tak boleh sebab kepala sakit sangat-sangat.

“First time jadi semasa live macam ni. Saya rasa kalau saya teruskan juga tadi, boleh pengsan. Sakit di bahagaian kiri kepala saja. Sometimes pening sampai tahap nampak semua benda jadi dua.

“Mata berpinar-pinar. Berpeluh teruk. Muntah loya..,” tulisnya.

ARTIKEL BERKAITAN: #BabyXTRA: Mommy Blues Is Real! Uyaina Arshad Tertekan Susu Tak Keluar… Terima DM Ramai Kata Bersalin Cara Bedah Kurang Pahala?

Susulan itu, setelah mendapatkan rawatan doktor Uyaina berkata ini adalah serangan migraine yang paling teruk pernah dilaluinya.

Uyaina turut berkongsi antara faktornya diserang migrain iaitu tidak cukup berehat, minum kopi dan panas.

“Tadi petang dah jumpa Doktor. Dia kata saya kena migrain aura. Dalam seminggu ni, sehari je tak migrain dan tadi paling teruk.

“Doktor kata untuk saya antara yang trigger migraine berjaga malam sebab anak kecil, tak cukup rest dan tidur, kopi dan panas,” katanya lagi.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 21 Dec 2019
Hiburan Thu, 24 May 2018

Hamil Anak Kedua, Lana Nodin Idam Anak Lelaki

Saya harap kali ini dapat anak lelaki… Barulah jadi sepasang. Mana tahu dapat anak berwajah macam suami pula. Insya-Allah kalau tiada aral melintang saya akan melahirkan anak kedua ini pada Disember depan. Tahniah Lana, semoga semuanya dipermudahkan Allah swt…

Trending Fri, 16 Jul 2021

Isu Rentas Negeri Balik Raya Selesai, Masya Masyitah Sudah Beri Keterangan Kepada Polis

Terpalit dengan dakwaan pulang ke kampung halaman di Kulim, Kedah dari Kuala Lumpur menggunakan surat merentas negeri ibunya, penyanyi Masya Masyitah memaklumkan isu terbabit sudah pun selesai. Masya memaklumkan dia sudah hadir memberi keterangan di […]

Featured Tue, 13 Feb 2024

Naim Daniel Nafi Anti Golongan Agamawan, Perjelas Ciapan Tular Hanya Sekadar Luahan Perasaan

“Bukan semua khilaf boleh ditutup dengan berpenampilan suci” – Naim Daniel

Hiburan Fri, 19 Apr 2019

Real Estate Agent Gets Fired After Slamming BTS with Racist Remarks

BTS’ fans hunted down the man and found out where he worked. Naturally, the company let him go after they found out about his horrible words.

Featured Wed, 17 May 2023