Featured By: Aqilah Paharuzi May 7, 2023 @ 1:06pm

[VIDEO] Didakwa ‘High’ & Kulit Wajah Dikritik Macam ‘Orang Kampung’, Ini Respons Padu Liyana Jasmay

Heboh di ruangan media sosial Twitter berhubung pelakon Liyana Jasmay dimana wajahnya yang berkulit gelap dikritik seperti ‘orang kampung’ meraih perhatian ramai.

Menerusi sebuah video di aplikasi TikTok, Liyana tampil membidas komen tersebut dengan berkata dia tidak mahu menyuntik kulitnya menjadi putih.

“Artis lain makin lama makin putij cantik, LJ (Liyana Jasmay) ni aku tengok makin hitam macam orang kampung dah,” tulis netizen tersebut.

Jelas Liyana, dia berkata meskipun kulitnya gelap namun hatinya suci dan bersih.

“Urmm… kulit saya sebenarnya coklat kuning (kuning langsat) tapi kalau awak rasa itu hitam ok je la… sebab saya tak nak putih pun.

“Kalau cucuk untuk bagi putih tu nanti ada side effect kan. Tak semestinya jadi artis kena putih, lain la kalau kita dilahirkan memang dah putih, Alhamdulilllah.

“Tapi kalau dah dilahirkan kulit brown macam orang Melayu so nak buat macam mana kan.

“Hitam untuk awak, tapi putih di hati,” katanya.

Sementara itu, menerusi video lain, ada individu bertanya sama ada Liyana mengambil barang terlarang dek keadaan dirinya yang tampak sedikit ‘high’.

Ia ekoran Liyana yang sering berkongsi video-video sedang makan di akaun TikTok miliknya.

“Saya selalu tertanya-tanya dia ni tengah high ke? Atau kena sebalut dua sebelum makan,” soal netizen berkenaan.

Aktres filem popular Papadom ini mengakui terkejut atas dalwaan tersebut.

“Saya speechless. Urm, setengah orang memang sangat pelik atau mungkin psiko. Mungkin sebab dari muka saya kot masa makan banyak keluar eskpresi muka..,” ujarnya.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Fab Foodies! Fri, 5 Oct 2018

Kopi Ini Sangat ‘Kaww’ Sehingga Boleh Buat Anda Berjaga Selama 18 Jam

Kopi ini dikatakan sangat ‘kaw’ sehingga menyebabkan anda boleh berjaga sehingga 18 jam.Apakah jenis kopi itu dan dimana anda boleh mendapatkannya?

Featured Sat, 19 May 2018

Tiada Kaitan DNA Namun Selebriti Hollywood Ini Memiliki Raut Wajah Seiras

Terbaru di laman YouTube memaparkan selebriti Hollywood yang mempunyai wajah seiras biarpun mereka sama sekali tidak mempunyai pertalian darah.

Featured Thu, 9 Jun 2022
Hiburan Sun, 30 Jun 2019

‘Papa Selamat Ditemui, Terima Kasih Orang Gerik!’- Zahid Baharuddin

Terima kasih saudara mara di Teluk Intan yang bertungkus lumus mencari papa sehingga jumpa. Terima kasih juga pihak PDRM yang membantu. Semoga Allah SWT membalas jasa kalian semua. Syukur ya Allah…

Featured Sat, 21 Jan 2023
Hiburan Wed, 9 Jan 2019

Penyanyi ‘Dear Future Husband’ Sudah Bergelar Isteri, Tahniah!

Awwww…selepas berkenalan selama lima tahun, akhirnya!

Featured Sun, 12 Feb 2023
Hiburan Thu, 22 Feb 2018

范冰冰遭拍素颜睡姿「嫩肌白到发光」飘仙气

中国女星范冰冰出道多年,冻龄有术,除了脸蛋紧致无暇,也是圈内出了名的白皙美人。大年初五就开工的她,戏一拍就到隔天凌晨,一收工倒头就睡,被偷拍也不知道,而她睡姿照在网上公开后,嫩白到发光的皮肤让网友看了惊叹不已。

Trending Tue, 19 Dec 2017

PEOPLE ARE UPSET WITH THIS PICTURE OF BOOKS BEING STEPPED ON

In Asian cultures, we respect books and putting them under our feet is considered insulting.