Featured By: Aqilah Paharuzi March 27, 2023 @ 5:14pm

[VIDEO] Nabila Huda Usik Keisha Pertama Kali Sertai Sekolah Kerajaan, Ramai Titip Kata Semangat! – “Baru Awak Tahu, Seronokkan Berapa Tahun Private”

Pelakon berkaliber, Nabila Huda, 38, berkongsi perkembangan terkini anak perempuannya, Keisha Laila, 13, di yang telah memasuki sekolah menengah wanita.

Berdasarkan perkongsian di Instagram, Nabila bertanya khabar dan mengusik Keisha tentang perasaannya pertama kali menyertai sekolah kerajaan setelah beberapa tahun menimba ilmu dalam sekolah swasta.

“Macam mana girl first day of school? Terkejut masuk sekolah governement, hahaaa! Baru awak tahu… Seronokkan berapa tahun sekolah private kan. You can do it baby, go girl!,” katanya dalam video d Instagram Stories (IGs).

Dalam pada itu, menerusi hantaran terkini Nabila atau lebih mesra disapa Abil meluahkan rasa sebak serta memuat naik foto bersama anaknya yang memakai baju seragam sekolah jenis ‘pinafore’.

Menurut Abil, terdapat satu kisah lucu yang terjadi kepada dua-beranak ini saat pertama kali menjejakkan kaki ke sekolah iaitu tidak memakai baju kurung ketika bulan Ramadan.

“She made it to the girls school! First day school dah kecorable sebab salah uniform. Too excited and nervous at the same time sampai lupa pula bulan Ramadan nak kena pakai baju kurung. Adoi mummy ni.

“Alhamdulillah, akhirnya dia dapat masuk sekolah walaupun lambat seminggu but semuanya baik-baik saja. Janji dah selesai. Kalau tak, punya la susah hati mummy ni.

“Keisha dah masuk sekolah menengah. Sebak ada, happy ada. Ish tak tahu nak cakap macam mana. Enjoy your new journey in goverment school. Mummy loves you so much tau,” tulis Abil di kapsyen.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 16 Nov 2022

Berbadan Sasa, Norman Hakim Nafi Ambil Ubat Steroid

Badan sado tak semestinya ambik steroid kan..

Hiburan Thu, 3 Nov 2022
Hiburan Thu, 15 Feb 2024
Hiburan Tue, 11 Jul 2023
Hiburan Mon, 18 Sep 2023
Hiburan Wed, 27 Jun 2018

Faye Kusairi Mahu Berjumpa Elly Mazlein?

Faye Kusairi yang juga merupakan isteri kepada pengarah, Azmi Hatta turut meluahkan rasa syukur kerana kemelut antara suaminya dan bekas isteri iaitu Elly Mazlein akhirnya berakhir

Hiburan Mon, 5 Mar 2018

BIGBANG大成自愿从军「3月13日闪电入伍」

BIGBANG队长G-Dragon(GD)于上月27日赴「白骨部队」展开军旅生涯后,成员太阳也预计在12日入伍。不过5日传出最新消息,主唱大成也将在13日高唱从军乐,只比太阳晚了一天。而当大声入伍后,BIGBANG五人中将有四人服役,仅剩「老幺」胜利单打独斗。