Featured By: Attiqah Mohd April 7, 2021 @ 7:25pm

Datuk Ramli MS Bakal Muncul Dengan Panggung Tok Ram

Kredibiliti pencinta muzik ternama tempatan, Datuk Ramli MS dalam dunia seni tidak dapat disangkal lagi dalam industri tanah air.

Datuk Ramli MS akan muncul dengan Panggung Tok Ram iaitu sebuah platform yang dicetuskan untuk mencari bakat bakat baharu seawal usia 14 hingga 18 tahun.

Bakat bakat ini pula akan dilatih dengan cukup teliti sebelum dilepaskan dengan ‘bergaya’ sebagai salah satu bakat baharu yang akan menyambung legasi muzik tanah air dengan ilmu penuh di dada.

Panggung Tok Ram yang mendapat tajaan penuh dari Farm Fresh ini mempunyai misi yang cukup besar. Tok Ram bukan mahu mencari bakat yang berada di gelanggang seni setahun dua, namun mahu membiakkan anak seni yang sentiasa segar bertahun lamanya.

“Panggung Tok Ram adalah sebuah platform untuk pencinta seni dan generasi muda. Saya akan salurkan data selama 47 tahun kepada pelapis seawal usia 14 tahun.

“Apa yang ada dalam kepala saya, saya akan pindahkan kepada mereka. Mereka mungkin bertuah tetapi ini bukan kerja senang.

“Kami mahukan pelapis yang mempunyai bakat yang dikurniakan tuhan dan juga ada minda yang cergas.

“Mereka akan mendapat sesuatu yang intelektual kerana saya akan mengajar. Saya mahu melatih otak mereka (train the brain)”, katanya.

Kelak Panggung Tok Ram akan memulakan pencarian bakat yang berpotensi untuk dicungkil kualiti mereka secara digital.

Pencarian akan memakan masa beberapa bulan sebelum Tok Ram dan pihak Farm Fresh menilai faktor X yang diperlukan untuk program ini.

Meletakkan bakat nyanyian sebagai keutamaan dalam Panggung Tok Ram, namun pihak mereka tidak menolak sekiranya ada bakat yang dilihat mampu mengalir ke aliran lakonan.

Untuk peserta yang berminat, boleh menghantar demo nyanyian melalui whatsapp ke nombor berikut 013- 6268839.

Jangan lepaskan peluang untuk menimba ilmu dan mendapatkan sebuah pengetahuan seni yang berkualiti daripada meastro Tok Ram.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Tue, 28 Jan 2020
Trending Tue, 19 Jan 2021
Trending Tue, 6 Mar 2018

Bacaan Ayat Suci Al-Quran Seorang Qari Kelantan Ini Cetus Fenomena Sensasi Hingga Ke Negara Arab Saudi

Pemuda yang bernama Mohamad Yusuf ini telah berjaya menawan hati masyarakat di negara Arab dengan kelebihan dan kemahiran beliau mengalunkan ayat suci Al-Quran dengan baik.

Trending Fri, 26 Jun 2020

PTPTN & PERKESO Buka Peluang Kerja Termasuk Peminjam Yang Disenarai Hitam

Mungkin ini berita baik buat mereka yang blacklisted

Trending Sat, 4 May 2019

#SetulusIkhlas: 5 Kisah Menyentuh Hati Ini Pasti Buat Air Mata Korang Bergenang

Lebih sayu, lelaki tua yang dikenali dengan nama Pak Cik Zainal ini  hanya bertongkat namun semangat kental dan kegigihannya mencari rezeki menjual minyak attar dengan harga RM 1.50.

Trending Tue, 6 Apr 2021
Featured Mon, 19 Aug 2019
Trending Tue, 22 Oct 2019
familuv Thu, 1 Aug 2019

Nasihat keibuan Michelle Obama buat Meghan Markle terdiam

Nak tahu apa nasihat ini? Teruskan baca.

Trending Mon, 31 Dec 2018

Mayat Tiga Beradik Akibat Lemas Sudah Ditemui

Operasi SAR di air pagi ini bermula pada kira-kira pukul 7 pagi dan diperluaskan ke kawasan 10km melibatkan 12 anggota dari Pasukan Penyelamat Di Air (PPDA) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM).

| Live TV