Featured By: Khairil Khusyairi December 8, 2022 @ 5:44pm

[VIDEO] Pekerja Kedai Tomok Kena Scam, Report Polis Telah Dibuat – “Macam Kena Pukau”

Penyanyi Tomok meluahkan rasa berang dengan sikap seorang pelanggan lelaki yang didakwa menipu di premis perniagaan miliknya pada semalam.

Menerusi perkongsian di Instagram, Tomok memberitahu bahawa pekerjanya telah di ‘scam’ ketika pelanggan lelaki tersebut membuat pesanan di kaunter.

“Bukan nak aibkan sesiapa, tapi saya tak nak perkara ini jadi kat orang lain, kena hati-hati.

“Semalam staff saya macam kena scam kat kedai kami di Chatime Setia City Mall. Orang tu datang, dia order air, lepas tu dia mintak terus duit baki, padahal dia tak bagi lagi duit untuk dia beli air,” kongsi Tomok.

Dalam perkongsian itu, pelantun lagu Sejarah Mungkin Berulang itu turut memuat naik rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang memaparkan individu lelaki tersebut dengan jelas.

“Kalau korang boleh tengok kat video ni, dia macam paksa untuk dapatkan duit baki dengan cepat. So staff saya bagi la duit baki yang dia minta dalam RM87.

“Lepas tu dia datang lagi nak tukar duit pula, dari duit yang dia ambil tadi. Lepas tu dia terus hilang, tak tahu ke mana.

“Macam kena pukau pun ya juga, saya baru je nak berniaga, senang-senang je dia datang ambil duit. RM87 tu banyak, itu baru satu kedai, kalau 10 kedai dia pergi. Hati-hati tau guys,” jelasnya.

Tambah Tomok, dia sudah membuat laporan polis dan berharap pelaku segera ditangkap.

“Report polis kami dah buat, semoga malaun ni kena tangkap. Kurang ajar betul,” tegas Tomok.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tomok (@tomokofficial)

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 26 Dec 2017

张祖诚比赛唱一半中断!全场评审傻住

大马创作歌手张祖诚在24日播出《不凡的改变》中,致敬周蕙《好想好好爱你》,他的微醺嗓音,让所有评审包括原唱周蕙都按铃通过。没想到当最后一位评审按铃,全场灯亮时,张祖诚却突然停下来傻笑,引起现场一片惊呼。

Hiburan Thu, 20 Jun 2019

Lebih RM100,000 ‘Lesap’, Naim Daniel Kecewa Ditipu Kontraktor Rumah

Hanya selepas tiga tahun barulah rumah itu siap dibina, itu pun selepas ibu-bapa memutuskan untuk menukar kontraktor.

Featured Wed, 23 Aug 2023

Didakwa Tak Laku & Takut Hilang Job, Eyka Farhana Nafi Kahwin Senyap-Senyap -“Kalau Boleh Saya Nak Bagitahu Semua Orang!”

Betul tu buat apa nak kahwin senyap-senyap kalau boleh habaq kat orang ramai🤩🤩🤩

Kes Mahkamah Tue, 29 Aug 2023
Trending Fri, 20 Nov 2020
Hiburan Mon, 22 Apr 2019

#BBB2019: Tiga Kali Jadi Juara, Achey Terkejut Menang Lagi!

Gandingan mantap, tahniah Achey & Tauke!

Hiburan Wed, 5 Jul 2023