Featured By: Aqilah Paharuzi January 20, 2023 @ 9:43pm

[VIDEO] Suami Teruk Dikecam Sehingga Dilabel Narsisistik, Ini Respons Fatin Afeefa – “Saya Pilih Dia…”

Baru-baru ini, nama suami pelakon Fatin Afeefa iaitu Aliff Awang hangat menjadi perbualan di serata media sosial.

Ia ekoran tular sebuah video dimana Aliff atau lebih mesra disapa Opai menganggap dirinya sebagai ‘lelaki Alpha’ kerana cintanya dikejar oleh Fatin.

Artikel Berkaitan: Mengaku Tak Banyak ‘Effort’ Pikat Fatin Afeefa, Aliff Awang Anggap Diri ‘Lelaki Alpha’… Netizen Label Narsisistik

Menyedari perkara tersebut menjadi isu, Fatin menerusi siaran langsung di TikTok berkata suaminya seorang yang gemar bergurau.

“Suami saya tu memang suka bergurau. Saya kenallah dia macam mana. Tapi setengah orang yang tak kenal dia akan terkejut dengan gurauan kasar dia.

“Korang kata kenapa Opai nak kena gurau macam ni, kena serius. Semua benda nak serius boringlah. Relationship saya dan dia tak serius pun, kami jenis yang ‘happy go lucky’.

“Sebab itu saya pilih dia. Kalau semua benda nak serius, penatlah. Kita nak happy happy,” tambah Fatin.

Dalam pada itu, Fatin turut membaca komen salah seorang netizen yang berkata suaminya seorang yang sangat baik dan memaafkan mereka yang mengecamnya di TikTok live.

“Entahlah, selalu macam tu.. Siapa yang kenal husband saya secara peribadi akan tahu perangai sebenar dia,” ujarnya.

Sementara itu, aktres filem Tentang Bulan itu turut menegur segelintir netizen yang mengaku tidak suka melihat mereka suami isteri, tetapi masih mengikutinya dan turut serta TikTok live tersebut.

“Kalau awak tak suka saya, itu bukan masalah saya. Saya tak kenal pun awak siapa. Tak suka tapi tengok, itu awak kena tanya diri awak sendiri.

“Kalau saya tak suka, saya block terus. Tapi awak masih terus tengok saya,” katanya.

Menerusi video sama juga netizen memberitahu Fatin bahawa terlalu banyak kecaman di TikTok suaminya.

“Komen toksik tu tak makan diri dia pun. Orang boleh cakap apa yang mereka nak, asalkan saya tahu kami saling mencintai,” tambahnya lagi.

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 6 Apr 2022

Rangka Manusia Dipercayai Mati Dibunuh Di Australia Sah Rakyat Malaysia

Mangsa Choi Khai Wong dipercayai mati antara 25 Disember 2020 hingga 8 Januari 2021.

Featured Fri, 27 Mar 2020
Hiburan Tue, 2 Apr 2019

‘Jawab’ Taruhan Sulung Kucaimars

Video muzik rasmi “JAWAB” arahan pemuda yang bernama Elfie Nazari ini membawa konsep jejaka yang dicurangi oleh teman wanitanya.

Trending Mon, 26 Mar 2018

闭眼开车「见证上帝」迷信妈带2小孩撞电线杆

美国一名住在亚特兰大的母亲太过迷信,为了让小孩相信「上帝会保佑他们」,竟然故意开车的时候闭上眼睛,想让「上帝」帮她开车,结果车子撞到电线杆,自己也受伤,最后还被警察以虐待儿童送办。

Trending Sat, 28 Jul 2018

五色棺材葬五种人,你知道棺材的颜色代表什么吗?

起棺材估计大家脑海中都会想起黑色的棺材,而黑色的棺材确实也是最常见的,那么有黑就有白,其实与之对应的还有白棺材和红棺材。那么棺材为什么还有五种颜色呢?

familuv Mon, 3 Dec 2018

Pelakon Jelita Reese Witherspoon Kongsikan Rahsia Dia Membesarkan Anak-Anaknya

Mungkin anda boleh praktikkan juga dengan anak-anak anda nanti.

Featured Thu, 18 Jul 2019

Viral transformasi wajah tua selebriti, seram ke tidak?

Agaknya bagaimanalah rupa kita apabila sudah tua?

FESYEN Sat, 28 Sep 2019

Abby Minta Doakan ‘Baby D’

Doakan Abby Abadi dan Baby D ya?

Featured Fri, 3 Dec 2021
Hiburan Fri, 4 Jan 2019

陈奕迅0112来马!音乐纪录片《L.O.V.E. in F.R.A.M.E.S.》大马首映

2019新年伊始,陈奕迅铁定于1月12日带着全新专辑《L.O.V.E.》来马宣传并与粉丝见面;与此同时,音乐纪录片《L.O.V.E. in F.R.A.M.E.S.》也将于同日,首次在大马放映!

| Live TV