Events By: Salma Syahbuddin March 30, 2020 @ 1:14pm

[VIDEO] “Tak Pasal-Pasal Aku Digelar Diva Nanti” Nabila Huda Akui Takut Jalani Penggambaran?

Kalau sebelum ini, penyanyi Amy Search pernah mengeluarkan komen menerusi instagram anaknya, Nabila Huda berhubung perintah kawalan pergerakan (PKP) yang dikeluarkan oleh kerajaan pada 18 Mac lalu, kali ini Abil pula menjelaskan tentang isu tersebut menerusi temubual beliau bersama wartawan Melodi.

Sumber : Instagram @kupu-kupu

Menurut Abil, beliau telah memaklumkan perkara berkenaan kepada pihak produksi menerusi kiriman whatsapp namun tiada respon daripada pihak berkenaan. 

“… no one respon. Diorang just bagi calltime dan lokasi sahaja, … tapi takkan i sorang je yang nak blah dan tak manis pulak, nanti kang diorang cakap aku ni diva pulak kang. I faham dari pihak production diorang kerugian tapi ni bukan isu dia, ini adalah arahan yang telah dikeluarkan oleh kerajaan, takkan kita nak lawan pulak.

” On the next day, i shooting macam biasa. Tapi i shooting dalam keadaan ketakutan. Takut nanti kena tangkap….” 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Jadi memandangkan penggambaran harus diteruskan, Abil terpaksa memaklumkan perkara berkenaan kepada bapanya mengenai perkara tersebut.

Selain kes tersebut, Abil juga dilihat berang dengan sesetengah masyarakat yang masih mengamalkan panic buying sehingga melabel golongan tersebut sebagai ‘Sick’. Dan, video tersebut telah ditonton sebanyak 597,196 tontonan.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Dan kepada rakyat Malaysia, apa yang dikatakan oleh Nabila Huda ni ada betulnya, sama-samalah kita banteras penularan wabak Covid-19 dengan #StayAtHome dan ambil peluang ini untuk luangkan masa bersama keluarga tersayang.

Untuk dapatkan berita terkini mengenai gosip-gosip artis yang panas, jangan lupa saksikan Melodi pada setiap hari Ahad, jam 12 tengah hari hanya di TV3.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 25 Sep 2023
Featured Wed, 18 May 2022
Events Tue, 14 Aug 2018

Dikritik Netizen, Nabila Huda Balas Balik!

Tidak berdiam diri, Abil lantang bersuara membidas komen-komen netizen

Trending Thu, 7 Jul 2022

Terkena Jangkitan Paru-Paru, Hampir Sebulan Bayi Perempuan Sheera Iskandar Dirawat Di Hospital

Bayi perempuan Sheera Iskandar dimasukkan ke hospital hampir sebulan akibat jangkitan kuman paru-paru.

Featured Thu, 6 Apr 2023

Video Perkahwinan Farid Kamil, Diana Danielle Tular Di TikTok, Netizen Luah Rasa Sayu – “Awal-Awal Indah Belaka..”

Hmmm… Min pun ikut sebak ni 😭😭 Semoga dipermudahkan segala urusan buat pasangan ini

Hiburan Thu, 25 Oct 2018

Dia Fadila Terima Ijazah Sarjana Muda Muzik

Empat tahun berhempas-pulas bergelar pelajar, isteri dan ibu, akhirnya segala pengorbanan Dia membuahkan hasil. Alhamdulillah & tahniah Dia Fadila!

error: Content is protected !!