Events By: Salma Syahbuddin March 30, 2020 @ 1:14pm

[VIDEO] “Tak Pasal-Pasal Aku Digelar Diva Nanti” Nabila Huda Akui Takut Jalani Penggambaran?

Kalau sebelum ini, penyanyi Amy Search pernah mengeluarkan komen menerusi instagram anaknya, Nabila Huda berhubung perintah kawalan pergerakan (PKP) yang dikeluarkan oleh kerajaan pada 18 Mac lalu, kali ini Abil pula menjelaskan tentang isu tersebut menerusi temubual beliau bersama wartawan Melodi.

Sumber : Instagram @kupu-kupu

Menurut Abil, beliau telah memaklumkan perkara berkenaan kepada pihak produksi menerusi kiriman whatsapp namun tiada respon daripada pihak berkenaan. 

“… no one respon. Diorang just bagi calltime dan lokasi sahaja, … tapi takkan i sorang je yang nak blah dan tak manis pulak, nanti kang diorang cakap aku ni diva pulak kang. I faham dari pihak production diorang kerugian tapi ni bukan isu dia, ini adalah arahan yang telah dikeluarkan oleh kerajaan, takkan kita nak lawan pulak.

” On the next day, i shooting macam biasa. Tapi i shooting dalam keadaan ketakutan. Takut nanti kena tangkap….” 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Jadi memandangkan penggambaran harus diteruskan, Abil terpaksa memaklumkan perkara berkenaan kepada bapanya mengenai perkara tersebut.

Selain kes tersebut, Abil juga dilihat berang dengan sesetengah masyarakat yang masih mengamalkan panic buying sehingga melabel golongan tersebut sebagai ‘Sick’. Dan, video tersebut telah ditonton sebanyak 597,196 tontonan.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Dan kepada rakyat Malaysia, apa yang dikatakan oleh Nabila Huda ni ada betulnya, sama-samalah kita banteras penularan wabak Covid-19 dengan #StayAtHome dan ambil peluang ini untuk luangkan masa bersama keluarga tersayang.

Untuk dapatkan berita terkini mengenai gosip-gosip artis yang panas, jangan lupa saksikan Melodi pada setiap hari Ahad, jam 12 tengah hari hanya di TV3.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 10 May 2019
Hiburan Sat, 21 Dec 2019
Hiburan Mon, 6 May 2019

‘Tolong Doakan Yang Paling Baik’- Ika Nabella Umum Hamil Anak Pertama

Kata Ika, dia juga nak cuba berpuasa penuh tahun ini.

Hiburan Tue, 6 Nov 2018

Cemas Sebelum Naik Pentas DAA 4, Sarah Fazny Muntah Beberapa Kali

Sarah mendendangkan lagu Biarlah Merana di konsert pusingan kumpulan pertama top 36. Best sangat suaranya!

Fab Foodies! Sun, 20 Jan 2019

Here are Some Fancy Places to Spend Your Chinese New Year Meals this Year

This Chinese New Year, DoubleTree by Hilton Kuala Lumpur introduces its selection of Chinese delights and delectable dine-in menus. Themed the “Year of Blooming Abundance”, Hilton Kuala Lumpur will be bringing guests on a gastronomical […]

Hiburan Sun, 21 Apr 2019

“Tak Salah Kan Berniaga?” – Zara Zya

Nampaknya, manusia sekarang makin tenat. Asyik dengki je kan

Hiburan Tue, 16 Jan 2018

LEAD SINGER OF THE CRANBERRIES, DOLORES O’RIORDAN SUDDENLY PASSES AWAY

Yet another fallen angel. May she rest in peace.

Events Wed, 4 Apr 2018

Follow Malaysia’s Icon of Controversy Nur Sajat in Her Daily Life

Celebrities have just as much troubles as any of us. Check out Nur Sajat’s life here.

Hiburan Thu, 24 May 2018

Hamil Anak Kedua, Lana Nodin Idam Anak Lelaki

Saya harap kali ini dapat anak lelaki… Barulah jadi sepasang. Mana tahu dapat anak berwajah macam suami pula. Insya-Allah kalau tiada aral melintang saya akan melahirkan anak kedua ini pada Disember depan. Tahniah Lana, semoga semuanya dipermudahkan Allah swt…

Hiburan Fri, 31 May 2019

小东生日愿望成真!东于哲出道十年上海首开个唱

郭晓东生日愿望成真!东于哲出道十年,在上海首开个唱。

| Live TV