Events By: Salma Syahbuddin March 30, 2020 @ 1:14pm

[VIDEO] “Tak Pasal-Pasal Aku Digelar Diva Nanti” Nabila Huda Akui Takut Jalani Penggambaran?

Kalau sebelum ini, penyanyi Amy Search pernah mengeluarkan komen menerusi instagram anaknya, Nabila Huda berhubung perintah kawalan pergerakan (PKP) yang dikeluarkan oleh kerajaan pada 18 Mac lalu, kali ini Abil pula menjelaskan tentang isu tersebut menerusi temubual beliau bersama wartawan Melodi.

Sumber : Instagram @kupu-kupu

Menurut Abil, beliau telah memaklumkan perkara berkenaan kepada pihak produksi menerusi kiriman whatsapp namun tiada respon daripada pihak berkenaan. 

“… no one respon. Diorang just bagi calltime dan lokasi sahaja, … tapi takkan i sorang je yang nak blah dan tak manis pulak, nanti kang diorang cakap aku ni diva pulak kang. I faham dari pihak production diorang kerugian tapi ni bukan isu dia, ini adalah arahan yang telah dikeluarkan oleh kerajaan, takkan kita nak lawan pulak.

” On the next day, i shooting macam biasa. Tapi i shooting dalam keadaan ketakutan. Takut nanti kena tangkap….” 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Jadi memandangkan penggambaran harus diteruskan, Abil terpaksa memaklumkan perkara berkenaan kepada bapanya mengenai perkara tersebut.

Selain kes tersebut, Abil juga dilihat berang dengan sesetengah masyarakat yang masih mengamalkan panic buying sehingga melabel golongan tersebut sebagai ‘Sick’. Dan, video tersebut telah ditonton sebanyak 597,196 tontonan.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Dan kepada rakyat Malaysia, apa yang dikatakan oleh Nabila Huda ni ada betulnya, sama-samalah kita banteras penularan wabak Covid-19 dengan #StayAtHome dan ambil peluang ini untuk luangkan masa bersama keluarga tersayang.

Untuk dapatkan berita terkini mengenai gosip-gosip artis yang panas, jangan lupa saksikan Melodi pada setiap hari Ahad, jam 12 tengah hari hanya di TV3.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 5 Nov 2019

Gambar Mesra ‘Bocor’ Di Instagram Buat Netizen Terkejut?

Tidak terkesan dengan kecaman netizen biar pun….

Hiburan Thu, 16 Jan 2020

Sambut Hari Jadi ke-24, #JennieDeservesBetter Trending Di Twitter

Selamat Hari Jadi Jennie! Jangan sedih-sedih ok?

Hiburan Tue, 19 Nov 2019
Hiburan Fri, 24 Nov 2017

Yuna, Adam Sinclair Bersanding 28 Januari Tahun Depan

Tak sabar melihat majlis persandingan Yuna dan Adam yang bakal diadakan gilang gemilang nanti

Events Wed, 12 Sep 2018
Hiburan Tue, 6 Aug 2019

Elak Cinta Lokasi, Ini ‘Strategi’ Shukri Yahaya!

Saya tahu had saya sebagai suami dan bapa…terbaiklah!

Events Fri, 18 Oct 2019
Hiburan Thu, 4 Jul 2019

Lumrah Manusia…Dulu Dihina, Sekarang Dipuji Pula!

Huwah, teruskan menjadi ibu yang terbaik!

Hiburan Fri, 18 May 2018

Marsha Milan Teruja Sambut Ramadan Kali Ini

Menurut Marsha juga, bulan ramadan adalah bulan yang sangat dinanti-nantikan kerana pada bulan ini sahajalah kita dapat memperbanyakkan ibadah disamping dapat mengeratkan hubungan silaturrahim

Hiburan Tue, 17 Sep 2019

| Live TV