Events By: Salma Syahbuddin March 30, 2020 @ 1:14pm

[VIDEO] “Tak Pasal-Pasal Aku Digelar Diva Nanti” Nabila Huda Akui Takut Jalani Penggambaran?

Kalau sebelum ini, penyanyi Amy Search pernah mengeluarkan komen menerusi instagram anaknya, Nabila Huda berhubung perintah kawalan pergerakan (PKP) yang dikeluarkan oleh kerajaan pada 18 Mac lalu, kali ini Abil pula menjelaskan tentang isu tersebut menerusi temubual beliau bersama wartawan Melodi.

Sumber : Instagram @kupu-kupu

Menurut Abil, beliau telah memaklumkan perkara berkenaan kepada pihak produksi menerusi kiriman whatsapp namun tiada respon daripada pihak berkenaan. 

“… no one respon. Diorang just bagi calltime dan lokasi sahaja, … tapi takkan i sorang je yang nak blah dan tak manis pulak, nanti kang diorang cakap aku ni diva pulak kang. I faham dari pihak production diorang kerugian tapi ni bukan isu dia, ini adalah arahan yang telah dikeluarkan oleh kerajaan, takkan kita nak lawan pulak.

” On the next day, i shooting macam biasa. Tapi i shooting dalam keadaan ketakutan. Takut nanti kena tangkap….” 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Jadi memandangkan penggambaran harus diteruskan, Abil terpaksa memaklumkan perkara berkenaan kepada bapanya mengenai perkara tersebut.

Selain kes tersebut, Abil juga dilihat berang dengan sesetengah masyarakat yang masih mengamalkan panic buying sehingga melabel golongan tersebut sebagai ‘Sick’. Dan, video tersebut telah ditonton sebanyak 597,196 tontonan.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Dan kepada rakyat Malaysia, apa yang dikatakan oleh Nabila Huda ni ada betulnya, sama-samalah kita banteras penularan wabak Covid-19 dengan #StayAtHome dan ambil peluang ini untuk luangkan masa bersama keluarga tersayang.

Untuk dapatkan berita terkini mengenai gosip-gosip artis yang panas, jangan lupa saksikan Melodi pada setiap hari Ahad, jam 12 tengah hari hanya di TV3.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Fri, 5 Jan 2018

Abang Nak Tegur 3.0 Terima Kecaman Netizen

Bukan dislike yang dicari tetapi jumlah tontonan video muzik Abang Nak Tegur 3.0

Hiburan Sat, 5 Oct 2019

陶晶莹大马站演唱会1011开票!陶子:带大家找回谈恋爱的感觉

《陶晶莹的1999年演唱会》马来西亚站10月11日正式开票,粉丝摩拳擦掌矢言准备抢票!陶子誓言:“带大家回到少女时代,找回谈恋爱的感觉!”

Hiburan Tue, 24 Sep 2019

Doakan Abby Abadi…

Inshaa Allah malam ni akan diusahakan sekali doa selamat beserta solat hajat untuk kesembuhan Mama Aamiin Ya Rabb

Hiburan Wed, 20 Dec 2017

YUNA DAPAT PUJIAN LAGI?

Yuna yang kini menetap di Los Angeles, Amerika Syarikat itu tidak keberatan untuk membantu sebuah keluarga yang berasal dari Kedah apabila berhadapan situasi sukar ketika bercuti disana

Hiburan Sun, 8 Apr 2018

Awas! Padam Nama Siti Nurhaliza Kalau Tak…

Saya menafikan sekeras-kerasnya berita itu (jika dirujuk pada saya) dan tidak pasti tujuan pihak yang menulis berita palsu itu.

Hiburan Sun, 22 Sep 2019
Events Mon, 12 Nov 2018

《光》特别首映星光闪耀!庄仲维望票房破300万

由导演郭修篆首部执导的长篇电影《光》在11月29日上映前,圈中多达50多位艺人朋友齐聚看首映!

Hiburan Wed, 26 Sep 2018

Tak Kesah Pun Betis Besar, Janna Nick Kasi Jawapan Pedas Buat Netizen

Tidak mudah melatah, Janna Nick beri komen balas buat netizen kaki kutuk

Hiburan Fri, 10 May 2019

’Gerobok Rezeki’ Bantu Penuntut Universiti Kurang Berkemampuan

Antara juadah disediakan ialah pek lengkap sajian berbuka manakala untuk bersahur, penuntut boleh memilih untuk mengambil roti, kek, pek lauk pauk segera untuk dimakan bersama nasi atau roti, sapuan tuna, biskut, jus dan buah-buahan.

| Live TV