Hiburan By: Del14 September 24, 2019 @ 12:26am

Zizan Gunakan Platform Media Sosial Untuk Kekal Relevan Sebagai Pelawak

Kedudukan Zizan Razak sebagai antara artis komedi terbaik di Malaysia tidak dapat disangkal lagi dan kemenangannya di Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) yang ke-32 dalam kategori Artis Lelaki Komedi Popular semalam mengukuhkan  lagi ‘jenama’ Zizan Razak di persada seni tanahair. 

 

 
 
 
View this post on Instagram

Alhamdulillah malam ni zizan dapat anugerah artis komedi popular… terima kasih gais yg suppoert zizan selama ni… . .#abpbh32 ? @echolaliapictures

A post shared by Z I Z A N R A Z A K (@zizanrazak869) on

“Sesungguhnya, saya rasa amat terkejut kerana seperti yang kita tahu calon-calonnya semua hebat-hebat seperti Jihan dan Jep, semuanya kelakar dan berbakat.

“Tahun ini saya rasa saya kurang menonjol di televisyen tetapi saya rasa peminat-peminat saya yang mengikuti instagram saya masih mengikuti lawak-lawak saya di media sosial dan mereka merasakan saya layak bergelar pemenang,” kata Zizan semasa ditemuramah.

Sejak akhir-akhir ini Zizan sering membawa watak yang lebih serius di dalam filem mahupun drama seperti Polis Evo 2 dan sebagainya, Namun begitu, dia percaya platform media sosial berjaya mengingatkan netizen bahawa dia masih relevan sebagai pelawak walaupun tidak berlakon dalam apa-apa rancangan komedi. 

“Seperti yang saya katakan tadi, walaupun saya keluar tv dan filem dalam keadaan yang serius, saya masih melawak di platform media sosial kerana itu adalah diri saya yang sebenarnya, with or without payment,” tegasnya.

Zizan atau nama penuhnya Mohd. Razizan Abdul Razak pernah memenangi anugerah bagi kategori ini sebanyak 6 kali iaitu pada tahun 2010, 2012, 2016, 2017, 2018 dan tahun 2019 bagi ABPBH 32.

 

 

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 14 Feb 2019

Stephen Chow Sahkan Filem Aksi Komedi, Kung Fu Hustle 2

Stephen Chow Sahkan Filem Aksi Komedi, Kung Fu Hustle 2 Dalam Pembikinan

Hiburan Mon, 4 Jun 2018

Nora Danish Sedih Netizen Kutuk Baby Ney Ney Lagi!

Status selebriti bukan bermaksud dia perlu menerima dan menelan apa yang dikatakan oleh netizen tentang dirinya atau keluarga. Kerana, beliau juga mempunyai perasaan sama seperti orang lain malah lebih beremosi dan sensitif kerana beliau adalah orang seni

Hiburan Wed, 9 May 2018

Akui Sudah Putus, Hefny Tak Masuk Campur Hal Uqasha

Hubungan diantara Hefny Sahad bersama aktres cantik, Uqasha Senrose terputus sejak awal tahun lagi dan tidak ingin masuk campur hal Uqasha

Hiburan Thu, 4 Jul 2019
Events Mon, 25 Nov 2019

妇唱夫随!李李仁为陶晶莹站台献大马处女唱

陶晶莹演唱会引领全场走入时光隧道,特别嘉宾「姐夫」李李仁也卯足全力,以吉他为爱妻伴奏,随后又开口献唱,夫妇俩携手上演一场游走弹唱的甜蜜戏码!

TECH Mon, 31 Dec 2018

Cara Buang Latar Belakang Foto di Android

Pertama download dulu aplikasi Background Eraser dan install seperti biasa di Android

Hiburan Thu, 20 Jun 2019

‘Wanita Tipu Isteri Itu Bukan Skandal Saya’- Fauzi Nawawi

Menerusi ruangan komen, dapat dilihat ramai yang menganggap perkongsian yang dibuat oleh isteri kerana skandal saya dan sebagainya gara-gara kontroversi sebelum ini.

Hiburan Fri, 15 Nov 2019

Lisa BLACKPINK Menang ‘Wajah Wanita Tercantik Asia 2019’!

Bukan sesuatu yang mengejutkan apabila anggota kumpulan BlackPink, Lisa atau nama sebenarnya Lalisa Manoban meraih undian tertinggi dan seterusnya menduduki tempat pertama senarai ‘Wajah Wanita Tercantik Asia 2019’ menerusi satu kajian yang dikeluarkan oleh TC […]

| Live TV