LIFESTYLE By: SGMS Enal March 30, 2018 @ 4:07pm

5 Jawapan Win Untuk “Bila Nak Kahwin Nie?”

Soalan yang ditanya Bila nak kahwin?’, ‘Awak bila lagi?’ dan soalan-soalan yang sewaktu dengannya pastinya merimaskan anda terutama sekali bagi mereka yang umur agak lanjut. Bukan tidak mahu tetapi belum berjumpa dengan mereka yang sesuai tetapi ada yang tidak memahaminya. Soalan sensitif ini selalu ditanya apabila berjumpa dengan sanak saudara atau rakan-rakan ibu ayah. Jadi untuk menjawab tanpa ada rasa kurang adab cuba jawapan ini 

  1. Makcik nak sponsor majlis kahwin saya ke?
  2. Tolong kutip derma kilat untuk majlis kahwin aku boleh?
  3. Ajak ke majlis pengebumian dan bertanya anda bila lagi ?
  4. Tengok marriage anda bermasalah tak jadilah nak kahwin
  5. Esok aku kahwin ye !!!

Sure ada yang terasa hati bukan asalkan anda puas hati sebab bukan tak nak belum sampai masa atau sampai seru lagi. Bersabar pun ada masanya bukan >?

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

LIFESTYLE Thu, 19 Apr 2018

Check Out Banyan Tree Kuala Lumpur for a New 5-Star Hotel Option

Bored of the usual hotel options in Kuala Lumpur? Here’s a new place for everyone to check out.

Gaya Hidup Fri, 16 Oct 2020

Kena Hina Gemuk Macam B*bi – Faizdickie Nekad Berubah, Hilang Lebih 25 Kilogram

Selebriti popular Instagram, Faizdickie hilang lebih 25 kilogram selepas merehatkan diri selama empat bulan di laman sosial. Faiz atau nama sebenarnya, Mohd Nasrul Faiz Abu Azal, 32, kini muncul semula di Instagram dan tampil dengan […]

LIFESTYLE Fri, 5 Jan 2018

愈是悲伤愈要说出口?心理师:疗愈创伤最好是与他共存

我们总是练习快乐、练习坚强、练习不生气,却忘了如何练习悲伤……不管是家庭、朋友圈,当要好的亲友离世,情绪动荡会让所有生者都深受影响。

LIFESTYLE Sun, 18 Aug 2019

5 Masalah Sering Dialami Oleh Haiwan Peliharaan

Jangan ingat manusia saja ada masalah , haiwan peliharaan pun ada juga

LIFESTYLE Tue, 19 Feb 2019

感冒就多喝水?营养师:吃这2样才对

感冒发烧的时候,除了吃药之外,医生也会提醒「多喝水、休息」,才能让身体快快恢复;不过营养师指出,如果是喉咙痛、鼻塞等症状,多喝水是没办法让身体快速恢复的,「对症下药」才是最好的办法。

Hiburan Wed, 11 Apr 2018

Ini Janji Mark Zuckerberg, Facebook Lakukan Proses ‘Pembersihan’

Zuckerberg berkata Facebook telah mengupah ramai lagi penurut bahasa Myanmar untuk menyingkirkan kandungan yang membawa ancaman.

Fab Foodies! Fri, 14 Dec 2018

蝶豆花茶的神奇功效你知多少?看完后,你就明白了…

爱喝蝶豆花茶?说出来会吓你一跳,并不是它有多不好,而是他的很多功效你都不知道……

Hiburan Thu, 5 Sep 2019
LIFESTYLE Tue, 10 Dec 2019

Info Penting Tentang Penyakit Polio Yang Perlu Tahu

Polio boleh mengakibatkan kematian dan kanak-kanak menjadi mangsa

LIFESTYLE Tue, 6 Aug 2019

Awas! Tujuh Produk Kosmetik Dikesan Ada Bahan Kimia Beracun

Sebelum membeli cari informasi tentang status produk kosmetik dan ubatan di laman sesawang rasmi NPRA

| Live TV