LIFESTYLE By: Mohd Fuad Mohd Noor March 7, 2019 @ 12:53am

Krim Jerawat Drugstore Yang Berpatutan Dan Berkesan!

Masalah jerawat ni bukan sesuatu yang asing bagi kita. Dengan cuaca yang tidak menentu, di tambah pula dengan debu-debu dan persekitaran yang kurang bersih, tak mustahil jika jerawat datang singgah ke kulit muka kita. Ada macam-macam produk khas untuk jerawat tetapi untuk mencari produk yang betul-betul berkesan dan sesuai dengan budget kita bukanlah sesuatu yang senang betul tak? Tetapi, masih ada pelbagai produk jerawat yang berkesan, nak tahu produk apa? Mari kita lihat!
 
1. Oxy Acne Pimple Medication
 
Krim jerawat ‘legend’ ni memang popular sejak dari dahulu lagi! Ada 3 pilihan berbeza mengikut tahap keseriusan jerawat anda. Oxy 5 untuk jerawat biasa, Oxy 10 untuk jerawat degil dan Oxy Cover untuk krim jerawat yang hampir sama dengan warna kulit. Krim Oxy ni mengandungi BENZOYL PEROXIDE yang bertindak untuk merawat dan menghapuskan kuman penyebab jerawat.
 
2.Dalacin T
Dari dulu Dalacin T memang popular dan digunakan untuk mematikan jerawat. Produk ni juga mampu menghilangkan jerawat-jerawat halus di muka. Bau Dalacin T macam ubat sikit tapi keberkesanannya memang tak dapat dinafikan kerana kandungan ‘Clindamycin’ di dalam Dalacin T ini berkesan dan dapat menghalang pertumbuhan bakteria.
 
3.Tidact
 
Gel Tidact ni sememangnya ‘viral’! Ada macam-macam review positif tentang gel ni. Kandungan bahan di dalam Tidact ni lebih kurang sama dengan Dalacin T sebagai contoh, ‘Clindamycin Phosphate’. Krim ni juga sesuai digunakan untuk jeragat di muka.
 
4.T3 Mycin
T3 Mycin Gel juga popular dan sering digunakan untuk merawat jerawat. Ia mengandungi Clindamycin Phosphate, sejenis anitbiotik lincosamide yang berfungsi dengan mengurangkan jerawat dan / atau menghentikan
pertumbuhan bakteria kulit yang mnyebabkan jerawat.
 
5.Ponds Acne Clear
 
 
 
 
 
 
 
Gel ini mudah meresap pada kulit dan tekstur nya juga sangat ringan. Ponds acne gel ni dapat mematikan jerawat secara perlahan-lahan. Produk ini tidak menyebabkan kulit wajah berminyak. Walaupun ponds gel ni tak dapat mematikan jerawat dalam masa sehari/dua hari tetapi ia mampu menghalang dan meredakan pertumbuhan jerawat.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Thu, 12 Jul 2018

Tahniah! Memey Suhaiza Dapat Anak Perempuan

Berita gembira tersebut dikongsikan suami Memey, pelakon Norman Hakim, 42, menerusi laman Instagramnya sebentar tadi.

Hiburan Sun, 1 Apr 2018

Model Kontroversi Ini Akhirnya Berhijab?

Model yang pernah menarik perhatian netizen kerana mengambil gambar tanpa seurat benang ini akhirnya berhijab? Walaupun cuma menggayakan koleksi baju kurung sempena raya nanti, model tinggi lampai ini mendapat pujian oleh followers beliau apabila rata-rata mereka memuji dan memberikan komen positif terhadap penampilan beliau

Hiburan Sun, 17 Jun 2018

Shukri Yahaya Mahu Berhenti Jadi Romantik?

Mahukan perubahan dalam watak pada masa akan datang, Shukri meletakkan sasaran menerima sekurang-kurangnya satu drama berat yang menampakkan sisi berbeza.

Hiburan Mon, 25 Nov 2019

Tiara Tertekan, Harap Puteri Gunung Ledang The Musical (PGL 2020) Dapat Sambutan

Pernah menonton pementasan PGL yang dahulu…set dan lakonan sangat mantap!

LIFESTYLE Mon, 6 Jan 2020

4 Skincare Steps That Are For Sure, Definitely And Most-Probably Will Improve Your Skin In 30 Days!

These might be some of the extra additional skincare steps that you might want to consider incorporating in your skincare routine.

Hiburan Wed, 28 Aug 2019

Fara Fauzana Kembali Ke Konti?

Yeay! Meriah lah konti lepas ni dengan suara kak Fafau kita!

Hiburan Tue, 10 Apr 2018

Rebecca Nur Islam Dikecam Netizen!

Ini gara-gara Datin Rebecca memegang lengan usahawan yang digelar ‘Datuk Terlajak Laris” iaitu Datuk Seri Aliff Syukri

Hiburan Sun, 12 Aug 2018

‘Awek Cendol’ Putus Cinta?

Perkongsian beberapa info dan gambar di laman Twitter menulis, pasangan yang pernah hangat bercinta itu dikhabarkan kini membawa haluan masing-masing.

Fab Foodies! Sat, 12 Oct 2019

Gula Sebenarnya Penyebab Gout Juga!

Ramai Ingat Daging Je, Ramai Yang Tak Tahu Gula Pun Ya !

| Live TV