LIFESTYLE By: Mohd Fuad Mohd Noor March 7, 2019 @ 12:53am

Krim Jerawat Drugstore Yang Berpatutan Dan Berkesan!

Masalah jerawat ni bukan sesuatu yang asing bagi kita. Dengan cuaca yang tidak menentu, di tambah pula dengan debu-debu dan persekitaran yang kurang bersih, tak mustahil jika jerawat datang singgah ke kulit muka kita. Ada macam-macam produk khas untuk jerawat tetapi untuk mencari produk yang betul-betul berkesan dan sesuai dengan budget kita bukanlah sesuatu yang senang betul tak? Tetapi, masih ada pelbagai produk jerawat yang berkesan, nak tahu produk apa? Mari kita lihat!
 
1. Oxy Acne Pimple Medication
 
Krim jerawat ‘legend’ ni memang popular sejak dari dahulu lagi! Ada 3 pilihan berbeza mengikut tahap keseriusan jerawat anda. Oxy 5 untuk jerawat biasa, Oxy 10 untuk jerawat degil dan Oxy Cover untuk krim jerawat yang hampir sama dengan warna kulit. Krim Oxy ni mengandungi BENZOYL PEROXIDE yang bertindak untuk merawat dan menghapuskan kuman penyebab jerawat.
 
2.Dalacin T
Dari dulu Dalacin T memang popular dan digunakan untuk mematikan jerawat. Produk ni juga mampu menghilangkan jerawat-jerawat halus di muka. Bau Dalacin T macam ubat sikit tapi keberkesanannya memang tak dapat dinafikan kerana kandungan ‘Clindamycin’ di dalam Dalacin T ini berkesan dan dapat menghalang pertumbuhan bakteria.
 
3.Tidact
 
Gel Tidact ni sememangnya ‘viral’! Ada macam-macam review positif tentang gel ni. Kandungan bahan di dalam Tidact ni lebih kurang sama dengan Dalacin T sebagai contoh, ‘Clindamycin Phosphate’. Krim ni juga sesuai digunakan untuk jeragat di muka.
 
4.T3 Mycin
T3 Mycin Gel juga popular dan sering digunakan untuk merawat jerawat. Ia mengandungi Clindamycin Phosphate, sejenis anitbiotik lincosamide yang berfungsi dengan mengurangkan jerawat dan / atau menghentikan
pertumbuhan bakteria kulit yang mnyebabkan jerawat.
 
5.Ponds Acne Clear
 
 
 
 
 
 
 
Gel ini mudah meresap pada kulit dan tekstur nya juga sangat ringan. Ponds acne gel ni dapat mematikan jerawat secara perlahan-lahan. Produk ini tidak menyebabkan kulit wajah berminyak. Walaupun ponds gel ni tak dapat mematikan jerawat dalam masa sehari/dua hari tetapi ia mampu menghalang dan meredakan pertumbuhan jerawat.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 9 Jul 2019

Sunting Gambar Lama Dengan Bekas Suami, Bella Dally Naik Angin?

Bella Dally meluahkan rasa kecewa apabila gambar perkahwinan dengan bekas suami, Nazim Othman digunakan dalam sebuah drama terbitan JS Pictures Sdn Bhd milik Sheila Rusly.

Fab Foodies! Wed, 15 Aug 2018

3 Kebaikan Sayur Labu Kuning

Tahukah anda bahawa labu kuning juga memiliki sejuta kebaikan untuk kesihatan.

LIFESTYLE Wed, 25 Sep 2019

Tampil Dewy Look Di Innisfree Jeju Cherry Blossom Tone-Up Pop Up Dan Menangi Hadiah Eksklusif!

innisfree adalah jenama semula jadi yang berkongsi manfaat alam semula jadi dari Pulau Jeju untuk kecantikan dan kesihatan.

Drama Thu, 12 Mar 2020

Amelia Henderson Derita Dalam “Rindu Yang Terindah” ?

Antara kasih dan benci, dapatkah Airis bertahan dalam perkahwinannya?

LIFESTYLE Sat, 21 Sep 2019

暗恋最痛苦!欣赏对象想对你说些什么?

有时暗恋满难的,看着心仪对象,内心总是百感交集吗? 如果你正有心仪的对象,今天就和 奥斯老师 [点击关注脸书] 一起来看看,你欣赏的对象想和你说些什么吧!   <<直觉选一张牌>>  

Events Wed, 22 Aug 2018

Selepas 40 Tahun, Aktiviti Qurban Temukan Bekas Pelajar Kg Pandan

Seronok dapat berkumpul dengan bekas rakan sekolah. Menerusi program ini juga, kami dapat mengaturkan beberapa pertemuan. Beberapa sesi mesyuarat turut diadakan bagi memastikan program Qurban kali ini berjalan lancar.

TECH Sun, 6 Jan 2019

52.2 Juta Pengguna Menjadi Mangsa, Google+ akan Ditutup Lebih Cepat

Pada mulanya Google akan menutup Google+ pada Ogos 2019. Walau bagaimanapun, keputusan baru diambil bahawa perkhidmatan rangkaian sosial akan ditutup dengan lebih cepat, iaitu April 2019. Kenapa itu?

Hiburan Wed, 22 Jan 2020
Hiburan Mon, 2 Apr 2018

Nana Tolak Lamaran Jadi Isteri Kedua

Nana berharap pendapat peribadinya tidak disalah erti atau mengguris perasaan insan lain kerana ia bukan ditujukan kepada sesiapa, sebaliknya hanya untuk diri sendiri.

LIFESTYLE Sun, 26 Nov 2017

Kenali Tanda-Tanda Awal Anak Autism Atau Tidak Usia 1-2 Tahun

Cabaran untuk membesarkan anak bukannya kecil dan tetiba anak kecil tidak seperti anak yang lain. Ada yang kata mungkin autism jadi bagaimana nak tahu

| Live TV