TECH By: SGMS Enal January 8, 2020 @ 10:21pm

5 Cara Jimat Kos Baiki Komputer Lembap

Mesti stress setiap kali nak buat kerja tapi komputer korang slow dan selalu hang.  Rasa macam nak campak je sebab kita rasa tak sabar dengan keadaan komputer yang perlahan tiba-tiba dan tersekat-sekat selepas digunakan beberapa kali.

Antara salah satu solusi yang selalu digunakan jika mengalami masalah ini adalah dengan cara reboot kembali atau format secara keseluruhan dengan harapan komputer korang boleh hidup seperti biasa.  Ada juga yang dah tak tahan sangat dan ambil jalan mudah dengan beli komputer atau laptop baru yang lebih canggih.Mari baca perkongsian daripada @matthensem menerusi laman Twitter miliknya tentang beberapa kaedah untuk mengatasi masalah komputer yang perlahan atau mengalami troubleshoot. 

Tak salah mencuba kan , jadi kalau ada tips lain selain ini jom kongsikan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Tue, 17 Apr 2018

Cara Sembunyikan Mesej Pada Whatsapp

Mesti rimas kalau mesej kit dapat dibaca oleh orang lain. Kepada anda yang selalu mengalami masalah mesej selalu dibaca oleh pasangan ataupun rakan-rakan, berikut kami kongsikan satu cara mudah untuk anda menyembunyikan setiap perbualan pada aplikasi […]

TECH Sun, 29 Dec 2019

全球首款电子咖啡正式抵马!主打零尼古丁成分

全球第三大电子品牌「SNOWPLUS」正式在大马推出全新咖啡口味!

TECH Thu, 17 May 2018

Kawal Aktiviti & Berhenti Menonton Ikut Waktu Dengan Ciri Baru YouTube Ini

Take A Break antara applikasi terbaru dari Youtube kawal aktiviti & berhenti menonton ikut waktu

TECH Fri, 30 Aug 2019

Engineered for the Future, Lenovo™ ThinkPad™ Laptops are Smarter and Better!

New ThinkPad X1 Carbon 7th Gen, joined by X1 Yoga™ 4th Gen, X390 and T490 get smarter via 10th Gen Intel® Core™ Processors

TECH Tue, 9 Jul 2019

Tips Mengemas rapikan Post Instagram di Android

  Instagram adalah salah satu media sosial yang paling banyak digunakan dalam generasi sekarang. Sudah tentu ia adalah satu perkara yang membanggakan jika anda berjaya menghasilkan makanan Instagram atau garis masa yang menarik dan kemas […]

Automobile Thu, 3 Oct 2019

HUAWEI Lancar 13 Produk Terbaharu Hari Ini

Wow! So, apa tunggu lagi dapatkan produk terbaru yang pastinya hot dari HUAWEI

TECH Thu, 11 Jan 2018

Tips Mudah Untuk Mendapatkan Semula Fail Dari Pemacu Pena Anda

Hilang fail penting yang telah disimpan dalam pemacu pena (pendrive) sering memeningkan kita. Pernah tak anda kehilangan fail-fail penting yang anda simpan dalam pemacu pena anda secara tiba-tiba?

TECH Wed, 22 Jan 2020

Tips Tambah Baik Kelajuan Internet Di Rumah

Anda mungkin pernah beberapa kali menghadapi masalah internet perlahan di rumah, dan membuatkan anda lebih kecewa apabila telah membuat aduan kepada penyedia perkhidmatan namun tiada apa-apa perubahan berlaku. Penyedia perkhidmatan biasanya hanya akan menyediakan sambungan […]

TECH Thu, 29 Aug 2019

全球最小且方便易用的3LCD雷射投影机

爱普生推出全球最小3LCD雅致雷射投影机,势必改变家庭影院的面貌!

TECH Fri, 5 Jan 2018

Telefon Pintar Apa Paling Laris Di China Untuk 2017

China dan telefon pintar bagai aur dengan tebing. Kita semua tahu China merupakan negara pengeluar telefon pintar terbesar di dunia. Antaranya adalah Xiaomi, Meizu, OnePlus, Oppo, Honor, Huawei, dan banyak lagi nama lain.

| Live TV