TECH By: SGMS Enal January 8, 2020 @ 10:21pm

5 Cara Jimat Kos Baiki Komputer Lembap

Mesti stress setiap kali nak buat kerja tapi komputer korang slow dan selalu hang.  Rasa macam nak campak je sebab kita rasa tak sabar dengan keadaan komputer yang perlahan tiba-tiba dan tersekat-sekat selepas digunakan beberapa kali.

Antara salah satu solusi yang selalu digunakan jika mengalami masalah ini adalah dengan cara reboot kembali atau format secara keseluruhan dengan harapan komputer korang boleh hidup seperti biasa.  Ada juga yang dah tak tahan sangat dan ambil jalan mudah dengan beli komputer atau laptop baru yang lebih canggih.Mari baca perkongsian daripada @matthensem menerusi laman Twitter miliknya tentang beberapa kaedah untuk mengatasi masalah komputer yang perlahan atau mengalami troubleshoot. 

Tak salah mencuba kan , jadi kalau ada tips lain selain ini jom kongsikan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Tue, 5 Nov 2019

Lazada「双11购物狂欢节」推16个独家品牌!Apink将现身狂欢夜晚会

今年「双11」购物狂欢节,有16个全球和本地知名品牌选择在Lazada马来西亚平台上独家销售,并将Lazada作为其首选的电子商务合作伙伴。

TECH Sat, 23 Jun 2018

Tersalah Hantar e-mel? Gmail Ada Ciri Tarik Balik Hantaran e-Mel

Adakah anda terhantar e-mel kepada orang yang salah?Gmail ada penyelesaiannya.

TECH Wed, 25 Jul 2018

Apple Keluarkan Kemaskini Membaik Pulih Masalah ‘Throttling’ MacBook Pro 2018

Selepas beberapa video di internet muncul mengenai masalah throttling yang melanda MacBook Pro 2018, terutamanya peranti yang menggunakan cip pemprosesan Intel Core-i9. Hari ini Apple Inc. mengumumkan pepijat yang dijumpai menyebabkan penurunan prestasi kepada peranti MacBook Pro 2018 dan mereka sudah mengeluarkan kemaskini […]

TECH Fri, 26 Oct 2018

Guna Telegram, Ini Cara Mudah Muat Turun Video Youtube Pada iPhone

Cara mudah untuk muat turun video daripada Youtube pada iPhone menggunakan aplikasi Telegram.

TECH Wed, 5 Dec 2018

Travel with a Virtual Doctor Wherever You Go with AirAsia Travel Protection

Now you don’t have to worry about getting medical help on the go.

TECH Fri, 4 Oct 2019

HUAWEI WATCH GT 2 强劲续航力!探索无止尽

Huawei Watch GT2智能手表正式登入大马市场!

TECH Fri, 14 Dec 2018

3 Aplikasi Edit Gambar Paling ‘Best’ Untuk Android

Zaman sekarang zaman maju dan masing2 nak cepat. Lagi mudah. Tapi apa ‘apps’ yang perlu digunakan?

TECH Sat, 24 Feb 2018

Rakyat Malaysia Ketagih Telefon Pintar!

Malaysia merupakan  antara negara yang  rakyatnya memiliki telefon pintar tertinggi di dunia malah 78.7 %  daripada 24,572,446 adalah pengguna internet.

TECH Sun, 23 Sep 2018

5 Tips Gmail yang Belum Diketahui Banyak Pengguna

Harus diakui, Gmail adalah salah satu aplikasi yang banyak digunakan pengguna smartphone berbasis Android. Dibuat oleh Google dan memudahkan kita untuk berkirim e-mail, aplikasi ini juga menawarkan banyak kenyamanan.

TECH Tue, 27 Aug 2019

Menulis Mesej Tanpa Perlu Menaip Dengan WhatsApp

kita hanya perlu bersuara dan suara kita akan ditukarkan kepada tulisan, bestnya!

| Live TV