TECH By: SGMS Enal January 8, 2020 @ 10:21pm

5 Cara Jimat Kos Baiki Komputer Lembap

Mesti stress setiap kali nak buat kerja tapi komputer korang slow dan selalu hang.  Rasa macam nak campak je sebab kita rasa tak sabar dengan keadaan komputer yang perlahan tiba-tiba dan tersekat-sekat selepas digunakan beberapa kali.

Antara salah satu solusi yang selalu digunakan jika mengalami masalah ini adalah dengan cara reboot kembali atau format secara keseluruhan dengan harapan komputer korang boleh hidup seperti biasa.  Ada juga yang dah tak tahan sangat dan ambil jalan mudah dengan beli komputer atau laptop baru yang lebih canggih.Mari baca perkongsian daripada @matthensem menerusi laman Twitter miliknya tentang beberapa kaedah untuk mengatasi masalah komputer yang perlahan atau mengalami troubleshoot. 

Tak salah mencuba kan , jadi kalau ada tips lain selain ini jom kongsikan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Automobile Wed, 13 Jun 2018

看傻眼了!宾士超跑展炫技「隧道里飞檐走壁」

说到这十年来让人印象深刻的圣殿级超跑,应该不少人会想到这台 Mercedes-Benz SLS AMG,当时还请来车神舒马赫拍摄广告。

TECH Tue, 17 Jul 2018

Inilah Dia 70 Emoji Baru Yang Akan Menghiasi iOS 12

Anda sudah bosan dengan emoji sedia ada? Jangan risau kerana Apple telah mengumumkan penghasilan 70 emoji baru untuk iOS 12. Bakal menghiasi peranti seperti iPhone, iPad, Apple Watch dan Mac, emoji baru itu direka berasaskan karakter dalam

TECH Sat, 12 Jan 2019

Periksa Bateri IPhone Samada Anda Wajib Menukar Bateri IPhone Atau Tidak?

Adakah anda sedar bahawa Apple telah memperkenalkan Battery Health untuk menyemak kesihatan bateri iPhone anda?

TECH Mon, 18 Nov 2019

恐怖!脸书半年删除32亿假帐户

据路透社报道,社交媒体巨头脸书(Facebook)本周发布最新内容审核报告,称今年4月至9月间删除32亿个虚假帐户,以及上千万则有关虐待儿童和自杀的帖文。

TECH Mon, 16 Apr 2018

Router一直不关 长时间会有哪些影响?

随着智能设备的兴起,无论是在家里还是在办公场所,都离不开网络。路由器也成了我们不可缺少的网络硬件之一。对于大多用户来说,家中的路由器都是处于24小时开机的状态,那么长时间不关会对路由器产生哪些影响呢?

TECH Sun, 20 Jan 2019

Modem 4G Rumah Terbaik Mampu Milik

Berikut kami kongsikan 2 jenis modem 4g versi rumah yang berkuasa tinggi dan mampu milik.

TECH Sun, 29 Dec 2019

全球首款电子咖啡正式抵马!主打零尼古丁成分

全球第三大电子品牌「SNOWPLUS」正式在大马推出全新咖啡口味!

TECH Wed, 2 Jan 2019

Bagaimana Mencantikkan Paparan Bar Navigasi Android

inilah cara untuk mencantikkan lagi navigation anda

TECH Mon, 21 May 2018
TECH Sun, 17 Nov 2019

Cara Menjadikan Tontonan Youtube Lebih Puas Dan “Gempak”

Kepada anda yang gemar menonton youtube menggunakan PC ataupun Laptop, berikut kami kongsikan Extension yang membolehkan anda menonton video pada YouTube dengan lebih berkualiti, yang mana anda boleh mengawal kekuatan bunyi menggunakan Mouse scroll, paparan keseluruhan Youtube juga akan

| Live TV