TECH By: SGMS Enal September 23, 2019 @ 5:44am

Tips “Block” dan “Unfollow” Instagram

Pening memikirkan cara untuk Block atau Unfollow pengikut instagram anda tanpa diketahui? 

Caranya sangat mudah, pertama sekali pastikan apliaksi Instagram anda adalah versi terbaru.

 

Seterusnya pilih akaun instagram yang ingin anda senyapkan dan klik pada ikon tiga titik berikut.

 

Setelah muncul paparan berikut, maka  pilih fungsi Mute

Maka dengan itu akaun anda akan bebas dariapda sebagala kemaskini daripada akaun tersebut dengan tanpa perlu menyekat atau “Unfollow”.

Sekarang, tak perlu lagi risau orang tahu sekiranya kita ‘Block” atau ‘Unfollow’ anda. Selamat mencuba!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Sun, 28 Jul 2019

Ingin Akses WhatsApp Lain pada Android, Cuba Ini!

kalau rasa nak mencuba boleh ikot tips ini

TECH Mon, 20 Aug 2018
TECH Sat, 24 Aug 2019

Gunakan Emoji Didalam MacOS

Mula-mula saja susah sekali dah cuba mesti senang kan!

TECH Sat, 22 Jun 2019

Aplikasi Android, Cymera Jadikan Camera Phone Seperti DSLR

Cymera mampu jadikan kamera telefon pintar anda seperti DSLR dengan menambah efek padanya.

TECH Mon, 1 Apr 2019

AirPower掰掰!苹果证实:取消无线充电板上市计划

2017年发表一次帮iPhone、Apple Watch、AirPods三款装置充电的无线充电板AirPower,延迟上市两年多后,官方证实取消上市计划。

TECH Wed, 26 Dec 2018

Lupa Kat Mana Letak Fon? Guna Cara Ni!

Sering tidak jumpa dimana anda letak telefon anda? Anda boleh cuba cara ini.

TECH Thu, 5 Jul 2018

Nokia 6.1 Dan Nokia 8110 Sedia Dibeli Bermula Esok, Jumaat 6 Julai 2018

Sebut sahaja Nokia, mulalah fikiran melayang mengenangkan kisah silam menggunakan peranti dari jenama lagenda tersebut. Pelbagai nama jolokan diberi pada model-model keluaran syarikat yang berpengkalan di Finland itu. Sabun, sembilu, daun, dan bermacam-macam lagi. Mungkin ada diantara […]

Automobile Wed, 25 Jul 2018

汽车美容小知识:什么是镀膜Coating?

你可能听过汽车镀膜(Coating)是很贵的玩意儿,不过你真的知道什么是汽车镀膜吗?

TECH Wed, 18 Jul 2018

BERITA Sambungan USB Type-C Tunggal Untuk Peranti VR Generasi Akan Datang

Sambungan USB ke peranti set kepala realiti maya(VR) yang ada pada hari ini agak menjengkelkan kerana mempunyai lebih daripada satu sambungan kabel diperlukan untuk berhubung dengan PC. Namun, ia dijangka tidak akan berlaku lagi pada masa hadapan. […]

TECH Wed, 14 Nov 2018

5 Cara Lajukan Internet handphone Android 2018

Adakah anda ingin melajukan Internet pada telefon pintar anda? Anda perlu cuba aplikasi ini.

| Live TV