TECH By: SGMS Putri July 22, 2018 @ 9:23am

CEO OnePlus Akui Model OnePlus X Merupakan Produk Yang Gagal

OnePlus terkenal dengan jolokan flagship killer dimana hadir dengan peranti berspesifikasi tinggi tetapi dijual pada harga yang berpatutan.

Cubaan melebarkan sayap dalam pasaran pertengahan pada 2015 melalui OnePlus X, dilihat tidak seperti apa yang dirancang kerana gagal menambat hati pembeli.

Pete Lau, Ketua Pegawai Eksekutif OnePlus ketika menjawab soalan daripada peminat pada sebuah wawancara menyedari model OnePlus X sebuah produk yang gagal.

OnePlus X. Kami merancang untuk mencipta sebuah produk terbaik dalam kelas pertengahan, dan walaupun komuniti menyukai rekabentuk dan menggangap ia sangat cantik, tapi kebanyakkan peminat masih memilih peranti flagship. ujar Lau.

Jelas beliau lagi, kegagalan OnePlus X umpama memberi petunjuk supaya syarikat itu hanya mengeluarkan perantiflagship sahaja.

 

OnePlus X tampil membawakan spesifikasi seperti skrin paparan 5 inci HD penuh, RAM 3GB bersama storan dalaman 16GB serta dipacu dengan cip Snadragon 801. Penghasilan peranti ini dihentikan kurang dari tempoh setahun ia dilancarkan kerana sambutan dingin daripada peminat.

Lau juga menyatakan syarikatnya tidak bercadang untuk mengeluarkan model pengganti OnePlus X atau model kelas pertengahan yang lain dalam masa 3 tiga tahun kehadapan.

Selain itu, Lau turut menyatakan OnePlus dalam usaha membangunkan teknologi pengecasan pantas tanpa wayar dan ujian berterusan akan dilakukan sehingga ia mampu dilengkapkan pada model OnePlus masa hadapan.

Sumber: Forum OnePlus

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Thu, 1 Mar 2018

简单优雅的桌子一秒变身成置物架

据统计,一张家用的普通桌子每天只用3个小时左右。那么在剩余的21小时里,它除了占用空间,还能怎么用呢?一张来自德国简单又优雅的桌子,为空间利用提供了新思路。

Hiburan Sun, 30 Jun 2019

Cara Remote PC dari Smartphone Android

mari guna remote dalam android nampak lagi memudahkan

Automobile Mon, 18 Jun 2018

「没有它」再多Safety Features也没用!

在政府的措施以及人民的对于汽车安全性的意识逐年提高之下,这将我国的车辆安全水准提高到另一个等级!但还有一样东西也同样重要,那就是……

TECH Wed, 25 Jul 2018

Facebook Mahu Buka Hab Inovasi Di China

Umum mengetahui bahawa Facebook merupakan salah satu daripada laman sesawang yang terhalang daripada diakses di negara China. Namun, perkara tersebut tidak menghalang Facebook untuk membuka sebuah hab inovasinya di negara tembok besar berkenaan. Hab itu mahu dibangunkan […]

TECH Thu, 2 Aug 2018

脸书不再滑很久 「新工具」帮你管控时间

担心自己或孩子在社群媒体花太多时间吗?

TECH Wed, 18 Jul 2018

Rusia Miliki Kapal Angkasa Terpantas Di Dunia

Progress 70, sebuah kapal angkasa kargo buatan Rusia dilapor sebagai kapal angkasa paling laju didunia ketika ini. Hanya mengambil masa kurang dari empat jam untuk tiba ke Stesen Angkasa Antarabangsa (ISS), Progress 70 berlepas dari […]

TECH Tue, 14 Jan 2020

Cara Untuk Mengetahui Saiz Gambar Pada iPhone

Khusus untuk pengguna iPhone, salah satu kelemahan yang admin kurang gemar tentang iPhone ialah kesukaran untuk melihat saiz gambar yang terdapat pada galeri foto. Mungkin bagi sesetengah pengguna, perkara ini tidak begitu signifikan. Namun bagi […]

TECH Tue, 9 Jul 2019

Tips Mengemas rapikan Post Instagram di Android

  Instagram adalah salah satu media sosial yang paling banyak digunakan dalam generasi sekarang. Sudah tentu ia adalah satu perkara yang membanggakan jika anda berjaya menghasilkan makanan Instagram atau garis masa yang menarik dan kemas […]

TECH Tue, 4 Sep 2018

Jimat Data Internet, Berkesan dan Mudah Dilaksanakan

Ini adalah antara contoh bagaimana ingin menjimat data internet anda yang sering habis kuota dengan segera.

TECH Tue, 5 Jun 2018

未来的一天将有25个小时!

对那些工作狂来说,他们时常会觉得自己的每天都不够用,然而根据科学家们最新的一项研究成果,这点将在未来发生改变,未来的一天有望达到25个小时。

| Live TV