TECH By: SGMS Putri July 18, 2018 @ 11:11am

GrabDurian Kembali – Nikmati Durian Musang King Serendah RM 8 Hujung Minggu Ini

Musim durian kembali ! Raja buah ini menjadi kegilaan ramai tanpa mengira bangsa dan umur maka tidak hairanlah ada yang sanggup menghabiskan wang ringgit, mengharungi perjalanan yang jauh serta beratur panjang semata-mata untuk menikmati buah kegemaran mereka.

Bermula awal bulan ini, kita dapat saksikan lambakan peniaga menjual durian di bahu jalan dengan pelbagai jenis durian dan harga yang ditawarkan. Durian jenis musang king merupakan antara durian yang paling popular namun berharga agak mahal sekitar RM 20/kg.

Berita baik bagi pengguna perkhidmatan e-hailing, Grab di mana mereka sedang membuat promosi menarik bagi membolehkan anda menikmati durian kegemaran anda itu dengan harga cuma RM 8 sebiji. Dan setiap biji durian mempunyai berat minimum 1.3 kilogram.

Anda yang terlibat boleh menebus Musang King dengan 500 Grab Rewards pada hari ini (18 Julai) dan mendapatkan durian berkenaan pada Sabtu(21 Julai) atau Ahad(22 Julai). Selepas itu, anda menebus, perlu mengisi borang untuk menetapkan tarikh bagi mendapatkan durian berkenaan. Bagaimanapun, promosi ini khas kepada ahli Grab Platinum dan Gold serta ia boleh didapati di gerai Durian SS2, Petaling Jaya sahaja.

Kredit : Grab Malaysia

Bagi mereka yang tidak menggemari durian Musang King, anda juga boleh mendapatkan durian jenis lain seperti Udang Merah dan D24 dengan potongan harga sebanyak RM 15. Tawaran ini pula hanya ditawarkan kepada pengguna GrabPay Credit sahaja. Untuk terma dan syarat lengkap, anda boleh dapatkan di sini.

Sumber

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

TECH Tue, 19 Dec 2017

Celcom Dan Uber Berkerjasama Naik Taraf Pengalaman Digital

Kerjasama dengan Uber ini membolehkan Celcom menyediakan pengalaman digital yang hebat kepada pelanggan dalam menjalankan urusan seharian di samping memberikan mereka pelbagai ganjaran hebat.

TECH Mon, 21 May 2018

你听到的是yanny还是laurel?刷爆网络的音频解释在此

据国外媒体报道,上周一段简单的音频几乎刷爆了互联网!有人说音频中的词是“yanny”,有人听到的则是“laurel”;两派人各执一词、争执不下,都认为对方听到的肯定是错的。

TECH Sun, 25 Aug 2019

Cara Menghapus Data Aplikasi di Smartphone Android

Selain guna Clear Cache boleh juga guna cara ini

TECH Sat, 17 Feb 2018

Tips Muat Turun Video Daripada Instagram Tanpa Sebarang Aplikasi

Pernahkah anda teringin untuk memuat turn video daripada Instagram tetapi tidak tahu caranya?

TECH Thu, 12 Jul 2018

Penstrim Twitch Terkenal, Shroud ‘Diharamkan’ Selama 30 Hari

Michael “Shroud” Grzesiek atau dikenali dengan nama in-game Shroud dilaporkan telah diharamkan oleh PUBG setelah didapati melanggar peraturan di dalam permainan. Dia yang terkenal di kalangan pemain PUBG telah diletakkan bersama penggodam di dalam satu pasukan. Bagi […]

TECH Thu, 10 Jan 2019

Tips mengenai Telefon Dan Kecemasan

Pernahkah anda terserempak dengan situasi mencemaskan seperti kemalangan yang melibatkan orang tidak dikenali?

TECH Fri, 21 Sep 2018

Cara Menukar Gambar jenis “jpg” Kepada “PDF”

Berikut kami kongsikan cara mudah untuk menukar gambar format jpg kepada PDF, caranya sangat mudah, ikuti sahaja langkah – langkah berikut.

TECH Tue, 10 Jul 2018

Samsung Galaxy S10 Versi Bajet Bakal Hadir Tanpa Pengimbas Cap Jari Dalam Skrin

Samsung pernah dilaporkan bercadang untuk memperkenalkan tiga versi berbeza bagi peranti premium mereka, Galaxy S10 kelak. Versi yang digembar-gemburkan ialah Galaxy S10, S10+ dan sebuah lagi versi Galaxy S10 yang lebih mampu milik. Terdapat juga laporan yang […]

TECH Fri, 4 Oct 2019

Samsung Ambil Keputusan Tutup Kilang Di China

Disebabkan persaingan yang sengit daripada jenama yang lain, ianya sudah tidak lagi ekonomik untuk membuat peranti telefon di sana

TECH Wed, 15 Aug 2018

5 Surprising Jobs Which Uses a LOT of WD-40

Who would have known these people needed the handy lubricant too?