Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
TECH By: Rosli Ab Rahman December 16, 2018 @ 10:00am

Naik Taraf Kamera iPhone Anda Dengan 3 Lensa berikut

Kepada pengguna iPhone dan penggemar seni fotografi, Sememangnya perantiApple tersebut terkenal dengan kualiti foto yang dihasilkan.

Berikut kami kongsikan antara gajet yang boleh anda cuba dalam mengejar kepuasan berkarya menggunakan kamera iPhone.

1. Aukey professional 3 in 1 clip-on universal Camera.

Tersedia dengan kombo 3 jenis lensa iaitu Fisheye, Wide lens dan Macro Lens. Kanta kacanya bergred HD dan sangat berkualiti mampu mengelak silau dan pantulan cahaya.

 

2. 4K HD iPhone lens set

 

Keupayaan untuk mengambil gambar dengan extra ketajaman merupakan keutamaan lensa ini, yang menggunakan kaca lensa optical lanthanum untuk menambahbaik transmisi cahaya. Lebih lagi, badan lensa pula dibuat daripada aloi aluminium untuk tahan lama dan mengelakkan kaca daripada mudah pecah. Harga jualan atas talian adalah dalam lingkunag RM89.

 

3. Magnetic 3 in 1 lens set

Dengan harga serendah RM22 sahaja, set kanta mudah alih yang mempunyai wide anglemacrdan fisheye lens menjadi pelengkap kepada kamera iPhone anda, yang mana ianya menjadi lebih baik dengan kehadiran fungsi magnet.  Kuasa magnifikasi wide angle lens dalam set ini adalah sebesar 0.67× manakala skop penglihatan lensa Fisheye pula adalah seluas 180° .

 

Itulah sahaja sedikit perkongsian daripada kami kali ini,  semoga bermanfaat.

Sumber : Wiser.my

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 24 Jul 2019

Cipta Sejarah…Exists Gegar Stadium Malawati 28 September Depan!

Nantikan kemunculan Exists Disember ini di Stadium Melawati

Hiburan Mon, 24 Sep 2018
Hiburan Tue, 30 Apr 2019

Watak Murad Dalam Kamar Kamariah Buat Fizz Fairuz DiBenci Peminat

Wow! siap ada hashtag #kecammurad lah pula

Hiburan Tue, 13 Nov 2018

#Mentor7: Tak Mahu Protege Tertekan, Hafiz Guna Pendekatan Lebih ‘Fun’

Betul tu…kalau garang sangat pun nanti stress pula pelajar tu kan?

Hiburan Sun, 7 Oct 2018

Zulin Aziz Tak Jadi Kahwin, Luahan Hati Buat Netizen Sebak…

Ini bukan GIMIK! Zulin Aziz batal pernikahan di saat akhir atas alasan peribadi. Malah lagu yang sepatutnya dinyanyikan pada majlis itu nanti kini telah ditukar lirik. Sabarlah Zulin…

Hiburan Mon, 25 Jun 2018

Pelakon Jadi Pengacara, Alvin Chong Berdebar!

Bukan jual mahal untuk tak nak pergi, tetapi saya tidak mahu malukan diri. Saya juga takut tidak boleh beraksi spontan mengikut situasi seperti pengacara lain…

Hiburan Fri, 11 May 2018

Lagu-lagu R Kelly Kena Boikot?

Muzik Kelly masih boleh didapati menerusi perkhidmatan itu tetapi keputusan untuk mengeluarkannya dari senarai lagu bermakna ia tidak akan dipromosi.

TECH Mon, 20 Nov 2017

Cara Untuk Menukar “Background” Gambar Menggunakan Android

Sebelum ini kami pernah berkongsi kaedah ini menggunakan perisian Adobe Photoshop. Berikut salah satu kaedah yang boleh digunakan dengan menggunakan Android. Caranya sangat mudah, boleh sahaja ikuti langkah-langkah berikut. Langkah 1 Pasang aplikasi Auto Photo […]

LIFESTYLE Mon, 4 Mar 2019

These 6 Malaysian Hotels are Forbes Travel Guide 2019 Star Award Winners

These 6 hotels are on par with other international establishments.

| Live TV