Trending By: Padin April 12, 2023 @ 8:00pm

Anjur Program Ramadan Madani: Titipan Kasih, Buletin FM & Usanita Sumbang 1,200 Bakul Makanan & Pek Iftar

Menerusi program Ramadan Madani: Titipan Kasih, Buletin FM dengan kerjasama Usanita Sdn Bhd dan Parlimen Titiwangsa menyumbangkan lebih 1,200 sumbangan berbentuk barangan makanan dan juadah berbuka kepada golongan miskin bandar dan penduduk sekitar Kampung Baru, Kuala Lumpur, semalam.

Diagihkan di Masjid Jamek Kampung Baru, sejumlah 220 bakul makanan yang mengandungi barangan keperluan asas seperti beras, minyak masak, bihun, susu, garam dan gula disumbangkan oleh Usanita serta Parlimen Titiwangsa kepada golongan miskin bandar.

“Selain itu, sejumlah 1,000 juadah pek makanan untuk berbuka puasa disumbangkan kepada penduduk di sekitar Masjid Jamek Kampung Baru.

“Kita memilih Kampung Baru kerana fokus kita adalah membantu golongan miskin bandar dan asnaf sebagai sebahagian program sumbangan sempena Ramadan yang dilaksanakan setiap tahun,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Usanita Sdn Bhd, Datin Seri Adzliana Hasan.

Adzliana ditemui di Masjid Jamek Kampung Baru, semalam.

Turut hadir adalah Ahli Parlimen Titiwangsa, Datuk Seri Johari Abdul Ghani.

Tambah Adzliana, mereka juga meneruskan inisiatif murni itu kepada golongan mahasiswa pada hujung minggu ini.

“Selain program di Kampung Baru, kita juga akan memperluaskan sumbangan ini kepada golongan mahasiswa di Universiti Teknologi MARA (UiTM) Shah Alam, Sabtu ini.

“Semoga projek tanggungjawab sosial korporat (CSR) ini dapat meringankan sedikit beban yang ditanggung golongan yang memerlukan, dengan hasrat kita untuk membantu dan berkongsi rezeki,” katanya.

Program sumbangan yang bermula selepas selesai solat Asar itu turut menyaksikan kehadiran pengacara terkenal, Awal Ashaari dan selebriti, Zoey Rahman, selain penyampai radio Buletin FM, Izwan Azir dan Marsila Hassan yang bersama-sama mengagihkan bakul makanan dan pek iftar.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 4 Apr 2022

Sufian Suhaimi & Inteam Bermunajat Dalam Damba Kasih 2022

Wah, Inteam kolaborasi dengan Sufian Suhaimi!

Featured Thu, 9 Feb 2023

AJL 37: Berjaya Jadi Finalis Tutup Mulut Pengecam? Iman Troye Nafi Riyak

Fuhhh, pencapaian yang amat membanggakan. All the best Iman untuk Ahad ni 🤩🤩

Trending Sat, 31 Jul 2021

Olimpik Tokyo 2020: Malaysia Raih Pingat Pertama, Beregu Lelaki Bawa Pulang Gangsa

Pasangan beregu negara, Aaron Chia-Soh Wooi Yik menghadiahkan negara pingat pertama apabila berjaya merangkul gangsa dalam acara beregu lelaki di Sukan Olimpik Tokyo 2020, sebentar tadi. Beregu nombor sembilan dunia itu memastikan skuad badminton negara […]

Trending Wed, 18 Nov 2020

Pemberian Elaun Khas Covid-19 Secara Bersasar

Jasa frontliners buat negara..

#LaguXTRA Thu, 13 Jul 2023
Featured Wed, 27 Oct 2021

Lelaki Lagi Rela Dipenjara Daripada Tinggal Bersama Isteri

Seorang lelaki yang tidak tahan tinggal bersama isterinya menyerah diri di balai polis dan meminta dipenjara bagi menjalani kehidupan yang lebih ‘tenang’. Memetik laporan daripada Wionews, lelaki yang berasal dari Albania, 30, sebelum ini diperintahkan […]

Featured Sun, 17 Oct 2021

“Alhamdulillah”- Berat Badan Naik 15 KG, Elyana Kongsi Perkembangan Terkini

Umum maklum keadaan penyanyi Elyana yang menghidap kanser limfoma sejak dua tahun lalu. Perkembangan kesihatan Elyana kini dilihat semakin memberangsangkan dan menunjukkan tanda tanda positif. Menurut Elyana, setelah selesai menjalani rawatan kemoterapi sesi kedua sejak […]

Trending Thu, 5 Dec 2019

80’s Singer Nassier Wahab Passed Away, Battled With Cancer

May God bless and comfort the family family during this difficult period; please accept our sincere condolences.

error: Content is protected !!