Trending By: SGMS Enal December 2, 2018 @ 12:36pm

Bantuan Sekolah 50,000 Ringankan Beban Penduduk Lembah Pantai

Kementerian Wilayah menyampaikan bantuan keperluan persekolahan kepada 300 murid dari sekolah rendah kebangsaan terpilih di kawasan Lembah Pantai dengan jumlah keseluruhan sumbangan RM50,000.

Menterinya Khalid Abdul Samad yang menyampaikan bantuan tersebut berkata sumbangan itu dapat memberikan kelegaan dan meringankan beban kepada sebilangan penduduk di sekitar kawasan berkenaan.

“Sesungguh memang menjadi dilema bagi ramai warga bandar dan desa bila tiba musim persekolahan. Ianya dapat mengurangkan beban ibu bapa untuk membuat persediaan persekolah kepada anak-anak,” katanya di program Karnival Kembali Ke Sekolah , di sini hari ini.

Dalam ucapannya, Khalid yang juga anggota Parlimen Shah Alam berkata menjadi berita gembira buat Malaysia kerana diumumkan berada di kedudukan teratas senarai negara yang sedang meningkat naik   selepas enam bulan Pakatan Harapan mentadbir negara.

Beliau berkata laporan kajian yang dikeluarkan Bloomberg, Malaysia menunjukkan kadar pertumbuhan tinggi mendahului Rusia, China, Thailand, Filipina dan Korea Selatan.

“Dalam tempoh enam bulan mentadbir negara, kita dapat mengatasi banyak isu penting seperti penyelewengan dan salah guna kuasa. Dunia mengiktiraf kita sebagai negara yang paling ‘top’,” katanya.

Dalam perkembangan lain, mengulas mengenai isu larangan membuka pusat hiburan di ibu kota selepas pukul 1 pagi mulai tahun depan, Khalid menjelaskan ia bergantung kepada lesen atau permit yang diberikan kepada premis terbabit dan perlu mengikut had operasi yang dibenarkan sama ada sehingga 1 pagi, 3 pagi atau 5 pagi.

— BERNAMA

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 19 Jun 2020
Trending Tue, 3 Jul 2018

Bapa Jual Kereta Tampung Kos Dialisis Anak

Menurut bapa kepada enam anak itu, dia kemudian berpakat dengan isterinya, Rubiah Samad, 67, untuk menjual kereta miliknya untuk menampung kos pemasangan tapak dialisis anaknya itu.

Trending Wed, 1 Aug 2018
Trending Fri, 26 Jan 2018

‘Tinky Winky’ Disahkan Meninggal Dunia

Jatuh Dan Pengsan Tepi Jalan, ‘Tinky Winky’ Disahkan Meninggal Dunia

Trending Sat, 15 Sep 2018

黄色香蕉插在红酒瓶口!酒鬼人生不能没有的超可爱酒瓶塞

喝不完的红酒、白酒酒瓶,为了不让味道散失,只能把软木塞堵住瓶口,避免味道不够浓醇……

Trending Wed, 6 Nov 2019

After 11 Years of Painting Her Footwear, A Black Ballerina Finally Gets A Pointe Shoes That Matches Her Skin

For over a decade, she has only hand-dyed her pointe shoes with foundation just so that they’re the same colour as her legs.

Trending Sat, 18 Nov 2017

Kami Bukan Warga Asing Jangan Jejaskan Periuk Nasi Kami – Afiqah Ismail

Ada pula yang berkata yang kedai ini diusahakan oleh pihak ketiga iaitu warga asing sedangkan ia diusahakan oleh orang tempatan kita

Trending Wed, 25 Jul 2018

Penyanyi Demi Lovato Dikejarkan Ke Hospital Kerana Overdose, Kini Stabil

Dia kini bersama keluarganya di sebuah hospital di Los Angeles

Featured Thu, 10 Jan 2019

| Live TV