Trending By: SGMS Enal December 2, 2018 @ 12:36pm

Bantuan Sekolah 50,000 Ringankan Beban Penduduk Lembah Pantai

Kementerian Wilayah menyampaikan bantuan keperluan persekolahan kepada 300 murid dari sekolah rendah kebangsaan terpilih di kawasan Lembah Pantai dengan jumlah keseluruhan sumbangan RM50,000.

Menterinya Khalid Abdul Samad yang menyampaikan bantuan tersebut berkata sumbangan itu dapat memberikan kelegaan dan meringankan beban kepada sebilangan penduduk di sekitar kawasan berkenaan.

“Sesungguh memang menjadi dilema bagi ramai warga bandar dan desa bila tiba musim persekolahan. Ianya dapat mengurangkan beban ibu bapa untuk membuat persediaan persekolah kepada anak-anak,” katanya di program Karnival Kembali Ke Sekolah , di sini hari ini.

Dalam ucapannya, Khalid yang juga anggota Parlimen Shah Alam berkata menjadi berita gembira buat Malaysia kerana diumumkan berada di kedudukan teratas senarai negara yang sedang meningkat naik   selepas enam bulan Pakatan Harapan mentadbir negara.

Beliau berkata laporan kajian yang dikeluarkan Bloomberg, Malaysia menunjukkan kadar pertumbuhan tinggi mendahului Rusia, China, Thailand, Filipina dan Korea Selatan.

“Dalam tempoh enam bulan mentadbir negara, kita dapat mengatasi banyak isu penting seperti penyelewengan dan salah guna kuasa. Dunia mengiktiraf kita sebagai negara yang paling ‘top’,” katanya.

Dalam perkembangan lain, mengulas mengenai isu larangan membuka pusat hiburan di ibu kota selepas pukul 1 pagi mulai tahun depan, Khalid menjelaskan ia bergantung kepada lesen atau permit yang diberikan kepada premis terbabit dan perlu mengikut had operasi yang dibenarkan sama ada sehingga 1 pagi, 3 pagi atau 5 pagi.

— BERNAMA

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 13 Mar 2020

[TERKINI] Pelawat Tidak Dibenarkan Berada Di Hospital, Covid-19 Catat Kes Pertama Di Sabah

Takutnya min dengar, semoga warga Tawau juga dilindungi dari penularan virus ini

Trending Wed, 13 Dec 2017

20张「神巧合瞬间」的完美照片

拍一张完美的照片似乎是一项艰巨的任务,对大多数的人来说几乎是不可能的。但是在正确的时间出现在正确的地点,就能拍出完美无缺的的照片。

Trending Fri, 27 Nov 2020

Didakwa Rogol Gadis, Pendakwah Selebriti Ditahan Polis

Pendakwah selebriti didakwa merogol seorang gadis pada tahun lepas.

Trending Tue, 24 Dec 2019

Netflix Released New TV Series ‘The Witcher’

Is this the new Game Of Thrones?

Trending Mon, 27 Nov 2017

YOU SHOULD CHECK OUT EDDIE PUTERA’S INSTAGRAM!

Eddie Putera brings art to a whole new level!

Trending Mon, 26 Aug 2019

Kerana Percaya Pada ‘Polis Palsu’ , Rugi RM67,000

Kerana percaya pada ‘polis palsu’ , rugi RM67,000

| Live TV