Trending By: Khairil Khusyairi August 17, 2022 @ 7:15pm

‘Boleh Tegur Tapi…’ – Ani Maiyuni Pertahan Kerjaya Sebagai Artis Dangdut

Penyanyi Dangdut, Ani Maiyuni memberi pandangan tentang sikap pengguna laman sosial yang selalu memandang rendah dan menghina kerjaya penyanyi dangdut.

Bagi Ani, dia beranggapan golongan selebriti sentiasa terbuka menerima teguran, namun jangan keterlaluan dalam memberi sebarang komen. Ani juga berasa terkilan dengan sesetengah pihak yang melihat dunia seni sebagai lubuk maksiat.

“Boleh beri teguran, tapi jangan sampai menghina. Walaupun bukan saya yang ditegur secara langsung, saya tetap tersinggung kerana saya juga penyanyi dangdut. Kata-kata yang dilemparkan sesetengah pihak bagaikan penghinaan.

“Kami mungkin boleh menerimanya, tetapi mereka kena ingat kami juga ada anak-anak dan keluarga yang barangkali terkesan dengan teguran kasar itu.

“Bagaimana jika anak-anak kami diejek di sekolah hanya kerana kerjaya ibu mereka sebagai penyanyi dangdut?

“Saya tidak pandai bab agama, tetapi kehidupan setiap manusia ada ujian yang tersendiri. Nafsu adalah satu ujian. Berkata-kata mengikut nafsu juga ujian, namun terpulang apakah teguran yang kita sampaikan itu membawa kebaikan atau sebaliknya.” ujarnya.

Pelantun lagu Terang Bulan itu juga mendedahkan bahawa dia memilih untuk bernyanyi hanya kerana ingin membantu suami dan keluarganya.

“Saya menyanyi sebab nak bantu suami dan keluarga. Gaji suami tidak besar, sementelah kami ada anak-anak yang masih bersekolah. Itu niat saya. Setiap kerjaya ada peranan masing-masing.

“Jangan mudah menghukum orang. Pokok pangkal, niat kita apa. Saya menjadi artis dangdut untuk cari duit dan hiburkan orang. Ada juga kerja amal yang kami lakukan, tetapi orang tidak nampak.

“Jangan cuma lihat apa yang artis buat ini sebagai maksiat dan dosa semata-mata kerana setiap kita mempunyai peranan serta tanggungjawab tersendiri selagi masih bernafas,” ujarnya lagi.

Sumber: Utusan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 7 Aug 2019
Trending Wed, 25 Mar 2020

“Inilah Masa Wanita Single Atau Yang Sukakan Laki Orang Pergi Pasaraya,” – Gurauan Michael Ang Cuit Hati Rakan Artis Dan Netizen

Menerusi siaran langsung Pengumuman Rasmi oleh Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin baru-baru ini, beliau telah mengumumkan tempoh Kawalan Pergerakan yang sepatutnya berakhir pada 1 April dilanjutkan sehingga 14 April. Sepanjang tempoh Kawalan Pergerakan ini,

Trending Tue, 23 Apr 2019

Baling keju ke wajah bayi, kegilaan apakah ini warganet?

Keju melekat di muka si kecil memang nampak comel, tapi kesian!

Trending Thu, 31 Dec 2020
Trending Mon, 8 Apr 2019
Featured Sat, 23 Jul 2022

| Live TV