Trending By: Padin February 14, 2021 @ 3:45am

“Darah Merata-Rata, Degupan Jantung Jadi Laju” – Awal Ashaari Cerita Pengalaman Kelahiran Anak Kedua

Pengacara Melodi, Awal Ashaari mencoretkan pengalaman melihat proses kelahiran anak keduanya.

Menerima kehadiran bayi perempuan pada Jumaat lalu, Awal menceritakan pengalaman terbabit menerusi sebuah hantaran terbaru di laman Instagram miliknya.

“The calm before the storm. Tak pernah Awal bayangkan perasaan dapat melihat sekali lagi proses kelahiran.

“All I can say, it was MAGICAL. The calmness, laungan ayat Al-Quran, bunyi heart beat monitor, doctor’s pink boots dan tiba-tiba keadaan jadi sedikit kelam kabut, blood everywhere, heart beat jadi laju dan keluarlah seorang bayi yang diselaputi wax putih, tertonggeng sambil tapak kakinya di pukul.. Mulutnya dimasukkan tube kecil..

“Nangislah.. Nak dengar nangis sikit..” kata nurse tu.

“Uweek..” sekali bunyi… Tapak kakinya dipukul lagi.. Mulutnya dicucuk lagi..

“Uweeeekkk… Uweeeekkkk.. Uwaaaaaaaaaaaak..” dan terus tali pusatnya di potong dan di bawa ke atas meja,” tulis Awal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Awal Ashaari ® (@awalashaari)

Suami kepada pelakon Scha Alyahya ini juga bersyukur kerana dapat menyaksikan proses kelahiran anak keduanya.

“Ya Allah, Aku bersyukur dapat sekali lagi menjadi saksi kepada keajaiban ini.. To all proffesional doctors and nurses, thank you so much for the amazing experience.

“Terima Kasih kerana membuatkan saya dan isteri sangat tenang serta membantu melahirkan anak kedua kami,” tulisnya.

ARTIKEL BERKAITAN: “Welcome To The World Baby L” – Lara Alana Dah Jadi Kakak, Scha Alyahya & Awal Ashaari Sambut Kelahiran Baby Girl!

Scha selamat melahirkan bayi perempuan seberat 3.2 kilogram pada pagi Jumaat lalu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 10 Aug 2019

Anak Tercekik Blok Mainan, Ibu Pula Yang ‘Lemas’

Bahayanya mainan ini pada anak-anak kecil ya. Pantau serapat yang boleh.

Trending Wed, 4 Nov 2020
Featured Thu, 23 Sep 2021

BKC Fasa 2: Semakan Status, Tarikh Rasmi, Jumlah Bayaran & Senarai Bantuan Khas Kerajaan Yang Layak Diterima

Umum maklum Bantuan Khas Covid-19 fasa pertama telah dikreditkan pada 6 Semptember lalu. Namun begitu, masih terdapat segelintir yang gagal permohonan dalam BKC Fasa 1. Justeru, ramai yang berasa lega apabila kerajaan mengumumkan akan melanjutkan […]

Trending Tue, 9 Oct 2018

Dua Individu Dilaporkan Meninggal Dunia Keracunan Makan Laksa, Kes Kini Dalam Siasatan

Jabatan Kesihatan Kedah dan Jabatan Kesihatan Perak  menjalankan siasatan berhubung kes yang melibatkan kematian dipercayai akibat makan laksa.

Trending Sun, 22 Apr 2018

一家五口拍全家福「寿司全家福」照萌到融化

几场恋爱失利后,使你变成一个不婚主义的人吗?看完了这个IG帐号,保证绝对会大改观!国外一家五口的小家庭,常常PO出超幸福的全家福照,画面溢出满满的爱,让人都好想结婚、组成自己的家庭。

Trending Fri, 30 Mar 2018

Intai Anak Dara Orang, Kan Dah Kantoi…

Siasatan mendapati, kejadian disedari mangsa yang juga seorang penolong akauntan berusia 28 tahun semasa sedang mandi kira-kira pukul 6.30 pagi semalam dan dia telah memaklumkan perkara itu kepada abangnya.

Trending Wed, 20 Jan 2021

Permohonan Tangguh Bayaran Balik PTPTN Mulai 20 Januari Hingga 31 Mac

Mesti ramai yang nak mohon untuk tanggug bayaran balik PTPTN kan?

Trending Fri, 9 Nov 2018

Pungut Dari Tempat Sampah, Remaja Mabuk Air Rebusan Tuala Wanita

Remaja Mabuk Air Rebusan Tuala Wanita Pungut ‘Buangan’ Dari Tempat Sampah

Trending Sat, 4 Aug 2018

| Live TV