Trending By: Padin February 14, 2021 @ 3:45am

“Darah Merata-Rata, Degupan Jantung Jadi Laju” – Awal Ashaari Cerita Pengalaman Kelahiran Anak Kedua

Pengacara Melodi, Awal Ashaari mencoretkan pengalaman melihat proses kelahiran anak keduanya.

Menerima kehadiran bayi perempuan pada Jumaat lalu, Awal menceritakan pengalaman terbabit menerusi sebuah hantaran terbaru di laman Instagram miliknya.

“The calm before the storm. Tak pernah Awal bayangkan perasaan dapat melihat sekali lagi proses kelahiran.

“All I can say, it was MAGICAL. The calmness, laungan ayat Al-Quran, bunyi heart beat monitor, doctor’s pink boots dan tiba-tiba keadaan jadi sedikit kelam kabut, blood everywhere, heart beat jadi laju dan keluarlah seorang bayi yang diselaputi wax putih, tertonggeng sambil tapak kakinya di pukul.. Mulutnya dimasukkan tube kecil..

“Nangislah.. Nak dengar nangis sikit..” kata nurse tu.

“Uweek..” sekali bunyi… Tapak kakinya dipukul lagi.. Mulutnya dicucuk lagi..

“Uweeeekkk… Uweeeekkkk.. Uwaaaaaaaaaaaak..” dan terus tali pusatnya di potong dan di bawa ke atas meja,” tulis Awal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Awal Ashaari ® (@awalashaari)

Suami kepada pelakon Scha Alyahya ini juga bersyukur kerana dapat menyaksikan proses kelahiran anak keduanya.

“Ya Allah, Aku bersyukur dapat sekali lagi menjadi saksi kepada keajaiban ini.. To all proffesional doctors and nurses, thank you so much for the amazing experience.

“Terima Kasih kerana membuatkan saya dan isteri sangat tenang serta membantu melahirkan anak kedua kami,” tulisnya.

ARTIKEL BERKAITAN: “Welcome To The World Baby L” – Lara Alana Dah Jadi Kakak, Scha Alyahya & Awal Ashaari Sambut Kelahiran Baby Girl!

Scha selamat melahirkan bayi perempuan seberat 3.2 kilogram pada pagi Jumaat lalu.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 26 Mar 2019

冰岛小镇「 3D 斑马人行穿越道」势必让高速行驶车辆都减速

在冰岛里的小渔村,有一项令人兴奋的道路安全设计!

Trending Thu, 10 Sep 2020

Kedah Cadang Laksana Semula PKPD

jangan abaikan tahap kesihatan korang!

Trending Fri, 13 Jul 2018

Pengasuh Adam Rayqal Mengaku Tidak Bersalah

Bagaimanapun, tertuduh mengaku tidak bersalah dan memohon dibicarakan sebaik pertuduhan terhadapnya dibacakan jurubahasa di hadapan Hakim Syafeera Mohd Said.

Trending Sun, 13 May 2018

婚礼拍成鬼片风!PS神人挑战都败退

相信许多人在结婚、举办婚礼时,都会请专人来拍照留下回忆,但若是找来的人技术不佳,看见成果可能就会想吐血了……

Trending Mon, 4 Jan 2021

LCK 2: Khareez & Nadeera Muncul Juara, Jom Recap Episod Akhir!

Buat korang yang terlepas episod semalam, jom recap sekarang!

Trending Mon, 19 Apr 2021

Pelbagai Koleksi Ekslusif… Jualan Beg, Kasut Raya Bata Curi Tumpuan!

Seperti biasa, setiap kali kita menjengah bulan Ramadan, orang ramai pasti tidak sabar menanti tawaran hebat jualan hari raya. Selain boleh berjimat, berbelanja di musim perayaan juga adalah waktu terbaik untuk menambah koleksi peribadi. Sinonim […]

Trending Wed, 18 Nov 2020

Pemberian Elaun Khas Covid-19 Secara Bersasar

Jasa frontliners buat negara..

Trending Tue, 13 Oct 2020
Trending Sun, 30 Dec 2018

Majikan Tolong Bayar Hutang PTPTN Pekerja Akan Diberi Perlepasan Cukai

Pelepasan Taksiran Cukai individu SSPN akan dinaikkan daripada RM6, 000 kepada RM8, 000 setahun untuk simpanan dalam SSPN-I dan tambahan RM6, 000 diberikan untuk takaful bagi SSPN-i Plus.

Trending Wed, 9 Sep 2020

| Live TV