Trending By: Padin January 1, 2021 @ 3:46pm

Dengan Sekali Lafaz, Ayda Jebat & Nabil Mahir Selamat Diijabkabulkan

Penyanyi dan pelakon popular, Ayda Jebat sah bergelar suri hati kepada pengacara Nabil Mahir dengan sekali lafaz di Masjid Al-Taqwa, Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur, kira-kira jam 3.28 petang tadi.

Ayda atau nama sebenarnya Nur Suhada Jebat, 29, dinikahkan Ketua Penolong Pengarah Kanan Bahagian Perkahwinan dan Pembagunan Keluarga di Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutan (JAWI), Ustaz Rozimi Zamri.

Majlis yang dilangsungkan secara sederhana mengikut rutin normal baharu, hanya dihadiri ahli keluarga dan tetamu terdekat kedua belah pihak.

Pada majlis itu, Nabil atau nama sebenarnya, Ahmad Nabil Ahmad Mahir, 33, menyerahkan tujuh dulang hantaran berbalas sembilan dulang dengan mas kahwin berupa seutas gelang emas.

Namun begitu, jumlah wang hantaran dirahsiakan atas permintaan keluarga. 

Ayda ketika ditemui selepas selesai majlis akad nikah menzahirkan rasa syukur apabila majlis berjalan sempurna seperti dirancang.

“Alhamdulillah, walaupun kini kita berada di dalam norma baharu, syukur majlis pernikahan kami berjalan dengan lancar seperti yang dirancang. 

“Di sebalik pandemik COVID-19 yang membataskan banyak perkara, kami memilih untuk melangsungkan yang wajib dulu. Terima kasih buat semua yang mendoakan,” katanya. 

Menurut Ayda, dia bersedia memikul tanggungjawab sebagai isteri dan tidak menolak  rezeki untuk menimang cahaya mata dalam waktu terdekat. 

“Ini adalah perkara baharu dalam hidup kami sebagai suami isteri. Saya dan Nabil percaya akan ada banyak dugaan serta cabaran yang bakal ditempuh. 

“Jujurnya, kami sudah lama impikan saat ini dan juga sudah bersedia untuk menimang zuriat secepat mungkin, insya-Allah,” katanya yang tetap meneruskan kerjaya seni seperti biasa selepas ini. 

Terdahulu, Nabil melamar penyanyi itu di hari ulang tahun kelahiran Ayda selepas mereka menjalin hubungan cinta selama beberapa bulan.

Pasangan selebriti ini mencuri tumpuan apabila melangsungkan majlis pertunangan secara online pada 28 April lalu berikutan Perintah Kawalan Pergerakan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 20 Jun 2018

Pembantu Trump Undur Diri?

Nampaknya Joe juga mengucapkan selamat tinggal kepada presiden AS itu! Beliau juga menyertai senarai panjang bekas petugas yang mengundurkan diri dari Rumah Putih sejak beberapa bulan lalu, sama ada secara sukarela atau kerana dipecat.

Trending Wed, 18 Jul 2018

「全球最矮小的可爱夫妻」生育子女是他们最烦恼的事

人们常说,只要真心相爱,身高、距离、年龄都不会是问题!这对夫妻的身高均不足0.9米,但却身体力行地向人们证明了在爱面前,其它什么都不重要。

Trending Mon, 2 Nov 2020
Trending Mon, 26 Feb 2018

Resepsi Fairy Tale #fattzura. And They Live Happily Ever After…

Setelah bergelar suami isteri selama tiga bulan, pasangan pelakon popular, Fattah Amin dan Fazura diraikan dalam satu majlis resepsi penuh romantis bertemakan ‘Fairy Tale’.

Trending Thu, 27 Aug 2020

Kedai Serbaneka Beroperasi Lebih Dari 12 Tengah Malam Akan Dikenakan Tindakan

Dah tak boleh nak pergi 7eleven lebih dari pukul 12..

Trending Fri, 1 Nov 2019

GOT Fans, Are You Ready For The Next Throne? Game Of Throne’s Prequel ‘House Of Dragon’ Will Be Coming Soon On HBO

Game of Thrones fans, are you ready for this prequel to put you on tenterhooks?

Featured Sat, 1 Sep 2018

Tambah Nilai Prabayar Dikenakan SST 6% Mulai Hari Ini. Jangan Terkejut Ya!

Jangan terkejut kalau penambahan nilai prabayar anda kurang ya!

Trending Tue, 27 Mar 2018

Gemar Tenung Skrin Gajet? Baca ini…

Pada tahun lalu, data menunjukkan 6.3 peratus pelajar Tahun Satu mempunyai masalah penglihatan, manakala 4.1 peratus bagi pelajar Tahun Enam dan 2.7 peratus bagi pelajar Tingkatan Tiga, setelah diperiksa melalui perkhidmatan kesihatan sekolah.

Trending Thu, 30 Jul 2020

Doa Hari Arafah Paling Mustajab

Jom sama-sama kita perbanyakkan doa di hari mulia ini..

| Live TV