Trending By: Padin January 1, 2021 @ 3:46pm

Dengan Sekali Lafaz, Ayda Jebat & Nabil Mahir Selamat Diijabkabulkan

Penyanyi dan pelakon popular, Ayda Jebat sah bergelar suri hati kepada pengacara Nabil Mahir dengan sekali lafaz di Masjid Al-Taqwa, Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur, kira-kira jam 3.28 petang tadi.

Ayda atau nama sebenarnya Nur Suhada Jebat, 29, dinikahkan Ketua Penolong Pengarah Kanan Bahagian Perkahwinan dan Pembagunan Keluarga di Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutan (JAWI), Ustaz Rozimi Zamri.

Majlis yang dilangsungkan secara sederhana mengikut rutin normal baharu, hanya dihadiri ahli keluarga dan tetamu terdekat kedua belah pihak.

Pada majlis itu, Nabil atau nama sebenarnya, Ahmad Nabil Ahmad Mahir, 33, menyerahkan tujuh dulang hantaran berbalas sembilan dulang dengan mas kahwin berupa seutas gelang emas.

Namun begitu, jumlah wang hantaran dirahsiakan atas permintaan keluarga. 

Ayda ketika ditemui selepas selesai majlis akad nikah menzahirkan rasa syukur apabila majlis berjalan sempurna seperti dirancang.

“Alhamdulillah, walaupun kini kita berada di dalam norma baharu, syukur majlis pernikahan kami berjalan dengan lancar seperti yang dirancang. 

“Di sebalik pandemik COVID-19 yang membataskan banyak perkara, kami memilih untuk melangsungkan yang wajib dulu. Terima kasih buat semua yang mendoakan,” katanya. 

Menurut Ayda, dia bersedia memikul tanggungjawab sebagai isteri dan tidak menolak  rezeki untuk menimang cahaya mata dalam waktu terdekat. 

“Ini adalah perkara baharu dalam hidup kami sebagai suami isteri. Saya dan Nabil percaya akan ada banyak dugaan serta cabaran yang bakal ditempuh. 

“Jujurnya, kami sudah lama impikan saat ini dan juga sudah bersedia untuk menimang zuriat secepat mungkin, insya-Allah,” katanya yang tetap meneruskan kerjaya seni seperti biasa selepas ini. 

Terdahulu, Nabil melamar penyanyi itu di hari ulang tahun kelahiran Ayda selepas mereka menjalin hubungan cinta selama beberapa bulan.

Pasangan selebriti ini mencuri tumpuan apabila melangsungkan majlis pertunangan secara online pada 28 April lalu berikutan Perintah Kawalan Pergerakan.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 30 Jul 2019

17 Maut, Pesawat Tentera Pakistan Terhempas

Pesawat Dilaporkan Terhempas Di Kawasan Perumahan

Trending Sun, 6 Dec 2020

Gantikan Judika Di SFMM35, Afif Tirmizie Kini Muncul Dengan Single Maaf

Ni identiti lelaki yang gantikan Judika masa SFMM25 hari tu!

Trending Mon, 29 Jan 2018

LADY CRASHES CAR INTO STAIRCASE AFTER SEEING COCKROACH IN CAR

Cockroaches are scary as heck, but imagine seeing one right inside your car while driving!

Trending Sun, 24 Nov 2019
Trending Wed, 19 Aug 2020
Trending Mon, 16 Nov 2020
Trending Tue, 3 Jul 2018

Bapa Jual Kereta Tampung Kos Dialisis Anak

Menurut bapa kepada enam anak itu, dia kemudian berpakat dengan isterinya, Rubiah Samad, 67, untuk menjual kereta miliknya untuk menampung kos pemasangan tapak dialisis anaknya itu.

| Live TV