Categories: Trending

“Dia Budak Baik & Masih Boleh Dibentuk” – Neelofa Komen Isu Ameera Khan Tayang Foto Bikini Di IG

Mengulas lanjut mengenai isu foto bikini yang dimuat naik adiknya, Ameera Khan di laman sosial baru-baru ini, usahawan selebriti Noor Neelofa Mohd Noor memaklumkan, dia dan adik beradik yang lain ada menegur tindakan Ameera atau dikenali sebagai Little Miss Khan.

Menurutnya,  jika timbul sebarang kontroversi melibatkan adik bongsunya itu, mereka akan mengambil pendekatan untuk menegur tidak kiralah secara pesanan di aplikasi WhatsApp ataupun berjumpa secara dua mata.

Menyifatkan Ameera sebagai seorang yang mendengar kata dan boleh menerima nasihat, maka ia lebih mudah untuknya dan Aqief memberi teguran dan nasihat kepadanya.

“Biasanya, Ameera akan dengar cakap saya dan Aqief. Saya juga boleh bercakap secara berdepan ataupun menghantar mesej di telefon jika ada perkara yang ingin diperkatakan.

“Sebagai keluarga, jika timbul sesuatu isu berkaitan dirinya, kami akan cuba meminta antara satu sama lain untuk menegurnya dan saya selesa untuk menggunakan kedua-dua cara itu,” katanya.

Terdahulu, Ameera, 22, memuat naik foto bikini merah di Instagram miliknya sekaligus mengundang pelbagai respons negatif dalam kalangan netizen.

Bahkan, ada yang tampil menegur tindakannya sebagai tidak menjaga aib keluarga.

Sekadar info, Ameera pernah mengambil keputusan untuk memadam akaun media sosialnya selepas dihenyak netizen dengan kata-kata kecaman terhadap penampilannya yang dikatakan terlalu mencolok mata.

 

Sumber: Berita Harian

Salma Syahbuddin