Trending By: Fatin Nurain June 2, 2022 @ 6:56pm

Didakwa Ada Aset Lebih RM21 Juta, Adi Putra Enggan Dipanggil Jutawan – “Saya Hanya Meminjam Daripada Allah”

Pelakon Datuk Adi Putra tidak mahu dipanggil dengan gelaran jutawan selepas sebuah portal mendedahkan aset kekayaannya bernilai sebanyak AS$5 juta (RM21.9 juta).

Menurut Adi, jumlah kekayaan yang didedahkan itu tidak penting berbanding hala tuju dirinya sebagai hamba Allah.

“Angka itu diberikan orang dan boleh jadi lebih dan boleh jadi kurang. Namun, ia hanya angka dan apa yang lebih penting adalah hala tuju kita sebagai manusia dan hamba-Nya.

“Apa yang perlu kita lakukan dengan tanggapan ini adalah perspektif secara keseluruhan adalah lumrah. Kalau nak menjawab ya atau tidak, saya tidak boleh kerana saya hanya meminjam daripada-Nya saja.

“Saya hanya meminjam daripada Allah,” kata Adi.

Namun, Adi turut menjelaskan dirinya lebih selesa bergerak di belakang tabir seperti yang dipamerkan menerusi media sosialnya selama ini.

“Kalau boleh janganlah gelar saya jutawan. Saya lebih selesa bergerak di belakang tabir. Saya rasa semua dapat melihat sendiri di media sosial saya.

“Ada sesetengah pihak yang menunjukkan kemewahan mereka di laman sosial, itu hak mereka. Bagi saya, saya lebih suka di belakang sebab banyak lagi urusan yang harus saya ceburi. Lakonan masih ada dan kalau berhenti, mereka rindu,” jelasnya.

Kini, pelakon itu lebih aktif menguruskan agensi pelancongan umrah dan haji, Hadid Travel & Tours yang ditubuhkannya sejak 2013.

Sumber: Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Sat, 14 May 2022
Trending Tue, 25 Jan 2022

“Orang Ingat Lagu Tu Simple, Tapi…” – Anuar Zain Bakal Ganti Ernie Zakri Nyanyi Lagu Boneka Di AJL36?

Pengganti penyanyi Ernie Zakri untuk menyampaikan lagu Boneka di pentas Anugerah Juara Lagu 36 (AJL36) masih belum diumumkan. Ernie yang bakal melahirkan anak sulungnya tidak lama lagi masih belum mendedahkan penyanyi yang bakal menggalas tanggungjawab […]

Hiburan Tue, 7 Nov 2023
Featured Sat, 27 Nov 2021

Kos Menunaikan Haji Dijangka Mencecah Lebih 50 Peratus ATAU RM30,000

kos dan kuota jemaah juga akan dimaklumkan dari semasa ke semasa

Featured Thu, 18 Feb 2021
error: Content is protected !!