Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA! Penyertaan dilanjutkan sehingga hari Jumaat 7 Mei 2021. Sertai sekarang!
Trending By: Padin February 3, 2021 @ 8:12pm

Gementar Tamat Zaman Solo, Intan Ladyana Sempat Turun Padang Jumpa…

Selepas setahun menjalin hubungan mesra, pelakon Intan Ladyana mengakui berdebar untuk menamatkan zaman solo dengan kekasihnya, pelakon Harris Alif pada hujung minggu ini.

Difahamkan, majlis pernikahan Intan yang bakal berlangsung di pejabat Jabatan Agama Islam Wilayah Kuala Lumpur itu hanya akan membabitkan ahli keluarga terdekat sahaja.

“Alhamdulillah, persiapan perkahwinan semuanya hampir siap, cuma dalam keadaan sekarang dengan kes COVID-19 makin meningkat setiap hari, agak susah untuk membuat perancangan atau meletakkan satu tarikh untuk majlis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🎬 (@intanladyana)

“Saya berharap agar tidak ada sebarang perubahan saat akhir dan semoga semuanya berjalan dengan lancar, Insya-Allah,” katanya.

Menjelang hari bahagianya, Intan turut tampil menghulurkan sumbangan kepada komuniti ibu tunggal yang terjejas akibat penularan COVID-19.

Inisiatif itu dilakukan bagi menzahirkan rasa syukur di atas pelantikannya sebagai duta produk kesihatan dan kecantikan, Seri Lady.

“Dalam rezeki saya, ada rezeki orang lain. Siapa sangka dalam kesibukan bekerja dan membuat persiapan perkahwinan, saya mendapat rezeki baharu.

“Jadi, saya terfikir apa salahnya jika saya infaqkan sedikit rezeki yang Allah berikan untuk dikongsi bersama golongan yang memerlukan. Semoga kehidupan dan perkahwinan saya memperoleh keberkatan.

“Selaku duta, saya dan pengasas jenama ini, Juzailah Shariff memberikan sumbangan berupa produk dan wang tunai untuk komuniti ibu tunggal yang terpilih. Mereka ini antara yang terjejas akibat COVID-19.

“Saya sendiri dibesarkan oleh ibu tunggal. Saya nampak macam mana ibu bersusah-payah membesarkan kami tiga beradik.

“Bagaimana ibu bahagikan masa untuk keluarga dan pada masa sama bekerja demi kelangsungan hidup. Jadi saya faham masalah yang dihadapi oleh kebanyakan ibu tunggal,” katanya lagi.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 26 Nov 2020
Trending Thu, 21 Mar 2019

Kursus Motivasi Separa Bogel Kejutkan Ramai Pihak

Macam-macam lah manusia sekarang

Trending Fri, 14 Dec 2018
Trending Mon, 21 Dec 2020

Varian Baru Virus Covid-19 Semakin Merebak, Negara Eropah Sekat Rentas Negara Ke UK

Dalam satu laporan terkini, United Kingdom telah melaporkan  mutasi baharu virus COVID-19 yang dikenali sebagai VUI-202012/01.  Mutasi itu telah menyebabkan virus lebih mudah berjangkit antara individu. Justeru, negara-negera Eropah seperti Itali, Belanda dan Belgium  kini […]

Trending Fri, 28 Dec 2018

Miley Cyrus & Liam Hemsworth Akhirnya Berkahwin Setelah Hampir 10 Tahun ‘Dating’

Dulu mereka dating on and off tapi jodoh tak ke mana.

Trending Mon, 9 Dec 2019

Gunung Berapi White Island Di New Zealand Meletus

Sekurang-kurangnya lima terkorban dan selebihnya masih belum dikenal pasti

Trending Tue, 23 Mar 2021

Alif Satar & Daiyan Trisha Hos Baharu Muzik Muzik 36

Selebriti serba boleh, Alif Satar dan penyanyi serta pelakon Daiyan Trisha kini mengemudi program hiburan popular, Muzik Muzik 36. Alif dan Daiyan menggantikan tempat yang ditinggalkan oleh Sherry Alhadad dan Haziq Hussni yang sebelum ini […]

Trending Tue, 1 Sep 2020
Trending Thu, 16 Apr 2020

| Live TV