Trending By: SGMS Faida July 18, 2018 @ 9:59am

Gempar! Lepas 39 Pelajar, Guru Pula Histeria…

Seramai 39 pelajar dan lima guru diserang histeria ketika perhimpunan di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Ketereh, Kota Bharu, hari ini.

Pengetuanya Norriha Abd Rahman ketika ditemui berkata, kejadian berlaku di dewan terbuka ketika pelajar sedang berhimpun bagi sesi perhimpunan sekolah 7.30 pagi.

Katanya, mereka baru sahaja selesai membaca al-Quran sebelum seorang pelajar perempuan Tingkatan Dua menjerit dan ‘merebak’ kepada pelajar lain.

“Kejadian histeria bermula semalam lagi apabila pelajar yang sama diserang histeria ketika perhimpunan, namun hanya membabitkan empat pelajar.

“Hari ini pelajar yang sama diserang histeria sekali lagi dan berjangkit kepada pelajar perempuan lain membabitkan semua pelajar Tingkatan Satu hingga Tingkatan Enam,” katanya.

Norriha berkata, kejadian histeria itu berlaku kira-kira 40 minit sebelum pelajar dirawat oleh pusat rawatan Darul Syifa seperti yang diarahkan Jabatan Pendidikan Negeri (JPN).

Katanya, pelajar yang dirawat itu kemudian dibenarkan pulang.

“Atas faktor keselamatan dan arahan JPN, sesi persekolahan juga ditamatkan lebih awal iaitu pada 11 pagi dengan semua pelajar dibenarkan pulang,” katanya.

Selepas tamat sesi persekolahan, beberapa guru pula diserang histeria di sekolah terbabit, kira-kira 1 tengah hari.

Guru terbabit tiba-tiba menjerit dan menangis sebelum dirawat dengan bacaan al-Quran oleh Pengarah Darul Syifa Negeri Kelantan, Ustaz Zaki Ya.

Sementara itu, Zaki berkata, beliau ke sekolah itu selepas dihubungi pihak JPN dan mendapati keadaan agak kecoh apabila pelajar yang terkena histeria sedang menjerit dan berkelakuan agresif.

“Saya dibantu empat ustaz daripada Darul Syifa dan kami berikan rawatan kepada pelajar sebelum membenarkan mereka pulang.

“Kebiasaannya histeria berkumpulan ini disebabkan gangguan makhluk halus,” katanya.
Difahamkan pihak sekolah akan mengadakan solat hajat dan bacaan Yasin malam ini bagi menjaga keselamatan sekolah.- Harian Metro.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 16 Jul 2019

研究证实:接吻能「帮女生减肥」、越亲人越美

研究证实:亲吻既能展现亲密,又能让身体健康,不要吝啬亲你的另一半啊~

Trending Wed, 4 Jul 2018

Saya Reda, Terima Kasih SPRM Atas Layanan Baik

Insya Allah, ini adalah peluang terbaik untuk saya membersihkan nama saya secara tuntas selepas ditohmah dan dituduh dengan begitu berat sekali.

Trending Thu, 14 May 2020

PKPB : Bakal Dipertimbangkan Semula 18 Mei Ini

Kita doakan agar keadaan kembali pulih dengan segera

Trending Thu, 11 Oct 2018

Tak Nak Bayar Parking Punya Pasal, Pemandu Bakal Disiasat?

Alahai, sebab RM 3 pun sampai nak bergaduh dekat parking? Apa cerita ni…

Trending Wed, 23 May 2018

Amarah Kilauea Terus Mara, Bumi Hawaii Makin Panas!

Sekurang-kurangnya 47 kediaman dan struktur binaan lain musnah di kejiranan Leilani Estates dan Lanipuna Gardens. Seorang lelaki dilaporkan cedera parah pada Sabtu kerana terkena percikan lahar.

Trending Wed, 18 Mar 2020

COVID-19: Negeri Selangor Larang Adakan Kenduri Kahwin

JABATAN AGAMA ISLAM SELANGOR (JAIS) telah mengeluarkan arahan untuk tidak mengadakan sebarang kenduri kahwin  atau majlis keramaian di negeri itu, selaras dengan arahan yang telah dikeluarkan oleh Perdana Menteri dan Majlis Keselamatan Negara berhubungan dengan […]

Trending Sun, 1 Sep 2019

Betul Ke Akaun Twitter CEO Twitter Digodam?

CEO Twitter mengeluarkan beberapa tweet yang kurang menyenangkan jadi betul ke kena godam atau..?

| Live TV