Trending By: Salma Syahbuddin August 28, 2020 @ 12:59pm

Ismail Sabri Dipuji Tanda Nama Dalam Tulisan Jawi, Netizen Siap Nak Tempah Lagi

Kalau dulu, Menteri Kanan Keselamatan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menjadi perhatian kerana baju batiknya, kali ini beliau sekali lagi mencuri perhatian netizen apabila tampil dengan tanda nama atau name tag dalam tulisan jawi.

“Tag nama DS memang cantik , kat mana nak tempah?”

Seorang pengguna menerusi laman Twitter nya sempat berkongsi gambar Datuk Seri Ismail Sabri dengan memakai tanda nama dalam tulisan jawi. Siap nak tempah lagi?

Martabatkan tulisan jawi

Namun, tindakan ini amat dipuji apabila ramai yang menyifatkan ini adalah salah satu cara untuk rakyat Malaysia terutamanya dalam memartabatkan tulisan jawi selaras dengan saranan kerajaan.

Sumber : Facebook

Sebelum ini, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan Dato Dr Noraini Ahmad pernah melakukan hal yang sama dengan memuat naik gambar beliau sehingga mendapat pujian dari netizen.

Sumber : Twitter

Jadi, tidak salah kalau masyarakat Malaysia mula mempraktikkan tulisan jawi seperti saranan kerajaan bukan?

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 30 Dec 2018

Majikan Tolong Bayar Hutang PTPTN Pekerja Akan Diberi Perlepasan Cukai

Pelepasan Taksiran Cukai individu SSPN akan dinaikkan daripada RM6, 000 kepada RM8, 000 setahun untuk simpanan dalam SSPN-I dan tambahan RM6, 000 diberikan untuk takaful bagi SSPN-i Plus.

Featured Tue, 16 Feb 2021
Events Mon, 18 Apr 2022

#JusticeForBella: Rina Harun Sedia Menghadap TMJ

Sejak kes perbicaraan terhadap pengabaian dan penderaan adik Bella mendapat respon daripada Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim,  ramai pihak turut mendesak agar Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM), Datuk Seri Rina Harun […]

Hiburan Mon, 16 May 2022