Trending By: SGMS Faida June 27, 2018 @ 5:54am

Jatuh Cinta Dengan Sahabat Sendiri? Kisah Gadis Ini Bakal Buat Korang Nak Berterus-Terang Hari Ini

Benar apa yang dikata, berterus-teranglah sebelum terlewat. Kisah sedih ini diambil daripada akaun Twitter milik gadis yang menggunakan nama @yeppocactus.

Luahan hati gadis ini terhadap sahabatnya sendiri, Allahyarham Khasrul Haizal atau Zal cukup menyentuh perasaan.

Buat @yeppocactus, anda seorang sahabat yang hebat! Semoga anda bertemu dengan kebahagiaan selepas kebaikan yang dicurahkan kepada Allahyarham Zal. Al- Fatihah…

Pengakuan ikhlas seorang sahabat terhadap Allahyarham Khasrul Haizal atau Zal…

” Birthday kau last year, aku tipu kau Zal. Aku belikan mousepad gaming untuk kau tapi aku cakap aku salah beli dan aku bagi dekat kat macam tu je. Happy sangat time tu…

” Aku juga selalu kemas barang kau bawah meja masa kau tak ada dalam kelas. Aku taknak cikgu marah tengok bawah meja kau bersepah…

” Zal, tahu tak kau sumber kekuatan aku nak kurus? Sebab kau juga berat aku turun lebih daripada 30 kg. Kau perasan perubahan tu dan kau tegur aku…

” Kau kena tahu, ada ruang special dalam hati aku untuk kau dan tak ada siapa yang boleh dapat tempat tu…

” Zal, kau tahu tak benda paling bodoh aku pernah buat? Aku pernah belanja satu kelas kitkat sebab nak bagi kau seorang je, aku takut kau rasa lain. So aku cover benda tu dengan bagi kitkat dekat satu kelas…

” Tenanglah kau di sana Zal, jaga adik kau elok-elok okay. Insha Allah kita akan jumpa lagi…

Al- Fatihah… Difahamkan Allahyarham Khasrul Haizal Mohd Yusof maut dalam kemalangan membabitkan tiga kenderaan di Kilometer 149 Jalan Kuantan-Kuala Lumpur berhampiran Mentakab, dekat Temerloh pada 24 Jun lalu. 

Semoga roh beliau ditempatkan bersama golongan orang-orang beriman dan dicucuri rahmat. Al-Fatihah…

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 10 Apr 2020
Trending Sat, 28 Sep 2019

事实 VS. 媒体想让我们看到的模样

「资讯爆炸」的程度已经远远超过当初发明这个词的人们所能想像得了,而这样的环境下衍生了可怕的问题。

Trending Tue, 15 Oct 2019

Eliud Kipchoge Pecah Rekod Tamatkan Maraton Selama 2 Jam

Eliud Kipchoge berada dalam kelasnya yang tersendiri apabila beliau berjaya menamatkan maraton selama dua jam sekaligus memecah rekod peribadi beliau sebagai atlet olimpik Kenya. Acara larian maraton yang diadakan di Vienna pada sabtu lalu itu […]

Trending Sun, 26 Jan 2020

Gempa Bumi Landa Timur Turki

Berjaga-jaga ya semua

Trending Tue, 6 Oct 2020

PM Jalani Kuarantin 14 Hari

Semoga PM kita baik-baik sahaja

Trending Thu, 1 Mar 2018

3 Jenis Tumbuhan Boleh Menghalau Tikus Dari Rumah

Tak sangka tumbuhan diluar sana banyak kebaikan dalam membantu kehidupan seharian terutama menghalau cik tikus keluar dari rumah.

Trending Thu, 18 Feb 2021

Rafiq Razali Dilantik Sebagai Pengarah Eksekutif Kumpulan Media Prima Berhad

Media Prima Berhad, kumpulan media bersepadu sepenuhnya terbesar di Malaysia, mengumumkan pelantikan Rafiq Razali, 36, sebagai Pengarah Eksekutif Kumpulan, melapor kepada Pengarah Urusan Kumpulan berkuat kuasa 18 Februari 2021. Rafiq menyertai Media Prima pada 2016 […]

Trending Thu, 23 May 2019

爱做家事的男人超威!智商比较高、身体也较健康

男人赶快动起来呀!别再把家事都丢给老婆做,因为男人懂得做家事,在各方面来看都是好处多多……

| Live TV