Trending By: SGMS Faida June 27, 2018 @ 5:54am

Jatuh Cinta Dengan Sahabat Sendiri? Kisah Gadis Ini Bakal Buat Korang Nak Berterus-Terang Hari Ini

Benar apa yang dikata, berterus-teranglah sebelum terlewat. Kisah sedih ini diambil daripada akaun Twitter milik gadis yang menggunakan nama @yeppocactus.

Luahan hati gadis ini terhadap sahabatnya sendiri, Allahyarham Khasrul Haizal atau Zal cukup menyentuh perasaan.

Buat @yeppocactus, anda seorang sahabat yang hebat! Semoga anda bertemu dengan kebahagiaan selepas kebaikan yang dicurahkan kepada Allahyarham Zal. Al- Fatihah…

Pengakuan ikhlas seorang sahabat terhadap Allahyarham Khasrul Haizal atau Zal…

” Birthday kau last year, aku tipu kau Zal. Aku belikan mousepad gaming untuk kau tapi aku cakap aku salah beli dan aku bagi dekat kat macam tu je. Happy sangat time tu…

” Aku juga selalu kemas barang kau bawah meja masa kau tak ada dalam kelas. Aku taknak cikgu marah tengok bawah meja kau bersepah…

” Zal, tahu tak kau sumber kekuatan aku nak kurus? Sebab kau juga berat aku turun lebih daripada 30 kg. Kau perasan perubahan tu dan kau tegur aku…

” Kau kena tahu, ada ruang special dalam hati aku untuk kau dan tak ada siapa yang boleh dapat tempat tu…

” Zal, kau tahu tak benda paling bodoh aku pernah buat? Aku pernah belanja satu kelas kitkat sebab nak bagi kau seorang je, aku takut kau rasa lain. So aku cover benda tu dengan bagi kitkat dekat satu kelas…

” Tenanglah kau di sana Zal, jaga adik kau elok-elok okay. Insha Allah kita akan jumpa lagi…

Al- Fatihah… Difahamkan Allahyarham Khasrul Haizal Mohd Yusof maut dalam kemalangan membabitkan tiga kenderaan di Kilometer 149 Jalan Kuantan-Kuala Lumpur berhampiran Mentakab, dekat Temerloh pada 24 Jun lalu. 

Semoga roh beliau ditempatkan bersama golongan orang-orang beriman dan dicucuri rahmat. Al-Fatihah…

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Tue, 3 Aug 2021

Selepas Berjaya Dengan Single Pertama, Madam Tampil Dengan Musnah

Selepas dikenali menerusi lagu Luka yang meraih lebih 5.1 juta tontonan di laman YouTube, kumpulan Madam kini tampil dengan single kedua yang berjudul Musnah. Dianggotai empat jejaka berbakat besar yang terdiri daripada Putera (vokalis), Azuan […]

Trending Thu, 3 Jan 2019

‘Fuh, Berhabuk English Budak Ni’, Aishah London Curi Tumpuan Netizen

Dari kecil dia suka spaghetti, pizza, keju. Kalau nasi, dua atau tiga hari sekali sahaja dia makan…

Trending Fri, 7 May 2021

Wajib Tonton… Jom Tengok 5 Iklan Raya Best Tahun Ini!

Setiap tahun, syarikat korporat di Malaysia pasti akan tampil dengan video kreatif sempena Aidilfitri. Bukan sekadar hiburan, kemunculan iklan raya turut dinanti seluruh rakyat Malaysia kerana mesej yang ingin disampaikan melalui setiap video diterbitkan. Meskipun […]

Trending Mon, 16 Jul 2018

Rebut Kereta Punya Pasal Punca Suami Naik Tangan?

Mangsa nekad tidak mahu mengalah dan terus masuk ke dalam kereta di bahagian penumpang hadapan dengan niat untuk menghalang tindakan suspek.

Trending Thu, 25 Oct 2018

Lelaki Mati Dipatuk Ular Kapak Angkara Lambat Bawa Ke Hospital

Ular itu mematuk belakang kakinya dan tidak mahu melepaskan gigitan tersebut.

Featured Fri, 16 Apr 2021

“Kurang Ajar!” -Ashraf Muslim Luah Rasa Kecewa Iklan Judi Hari Raya Persenda Agama Islam

Baru baru ini tular sebuah video yang menggunakan lagu raya untuk mempromosikan aktiviti perjudian. Perkara tersebut telah menimbulkan kemarahan orang ramai kerana dilihat mempersendakan ajaran agama Islam. Salah screenshot tadi. Ni iklan Raya dari company […]

Trending Sun, 19 Nov 2017

Kereta Api Bergerak Awal 20 Saat, Tsukuba Express Mohon Maaf

Tsukuba Express Mohon Maaf keran keretapi berlepas awal 20 saat dari yang dijadualkan

| Live TV