Trending By: Salma Syahbuddin December 2, 2020 @ 10:00am

“Kali Ini Lebih Gementar & Emosi..” – Umum Kehamilan Kedua, Siti Nurhaliza Ikut Saranan Ustaz

Selepas mendedahkan berita gembira menerusi akaun Instagram miliknya semalam, penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza mengakui kehamilan kedua membuatkan beliau lebih gementar dan beremosi.

“Ya, kandungan kali ini saya lebih nervous sebab risiko tinggi lebih-lebih lagi negara masih dalam fasa pandemikMalah kali ini saya saya rasa lebih beremosi dan cepat penat mungkin kerana faktor usia,” katanya.

Kandungan kedua masih melalui proses IVF

Siti juga mengakui masih menjalani rawatan kesuburan in vitro fertilization (IVF) untuk kandungannya kali ini.

Menurutnya, rawatan IVF tersebut sepatutnya dijalankan lebih awal dari tarikh sebenar, namun disebabkan peningkatan kes Covid-19, rawatan tersebut berjalan sedikit lewat.

“Saya masih menjalani rawatan IVF untuk kandungan kali ini. Masa tu, saya rasa 50-50, sebab sebelum ini pun saya banyak kali buat juga kan, jadi saya tak berharap tapi, Allah sahaja yang tahu masa tu,” katanya lagi.

Ikut saranan ustaz

Ketika ditanya mengapa beliau memilih tarikh 1 Disember 2020 sebagai tarikh pengumuman, Siti bagaimanapun memaklumkan bahawa ia adalah berdasarkan nasihat yang diberikan dari ustaz.

Sebenarnya, bukan mengenai tarikh pun. Cuma ustaz kata adalah lebih baik jika kandungan berusia 4 bulan baru diumumkan kerana masa itu roh telahpun ditiup,” katanya pada majlis pelancaran produk BeauSiti X Wonderlab menerusi aplikasi maya, semalam.

Tambahnya lagi, kini usia sebenar kandungan beliau telah masuk 4 bulan setengah.

Terdahulu, Siti mengumumkan dia hamil selepas 11 tahun berkahwin dengan ahli perniagaan, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa, 61, atau dikenali sebagai Datuk K sekitar tahun 2017.

Kemudian, Siti selamat melahirkan cahaya mata sulungnya, Siti Aafiyah pada 19 Mac 2018.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 26 Mar 2021
Featured Mon, 26 Apr 2021

Senarai 79 Buah Sekolah Di Selangor Diarahkan Tutup 2 Hari Akibat COVID-19

Susulan jangkitan Covid-19 yang dilaporkan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) semalam, sebanyak 79 buah sekolah di Selangor diarahkan tutup hari ini selama 2 hari. Menerusi pekeliling Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) Selangor yang tular itu, ia membabitkan […]

Trending Thu, 5 Mar 2020

[VIRAL] “Buruk Bebenor!”—Poster Acara Larian Ala-Ala Zaman Microsoft Words 2000 Dituduh “Mengejar Virality”

Sama ada ini taktik mereka untuk menjadi viral atau tidak, tiada siapa boleh nafikan bahawa poster tersebut sangat kuno.

Trending Sun, 18 Nov 2018

Nota Terakhir Jururawat Sebelum Bunuh Diri Bersama Dua Anak

”Saya Dah Tak Mampu Teruskan Kehidupan,” Nota Terakhir Jururawat Sebelum Bunuh Diri Bersama Dua Anak

Trending Fri, 18 Dec 2020
Trending Thu, 15 Feb 2018

12 ‘PANTANG’ EVERYONE MUST KNOW BEFORE THIS CHINESE NEW YEAR

Just like any other Asian cultures and celebrations, Chinese New Year has got quite a few do’s and don’ts too. Here are a few don’ts for your information just so you don’t accidentally do something silly.

Trending Mon, 2 Jul 2018

13 Menteri, 23 Timbalan Angkat Sumpah Di Istana Negara

Sejurus penerimaan surat cara pelantikan, Syed Saddiq melafazkan ikrar sumpah jawatan dan taat setia sebelum menandatangani dokumen rasmi pelantikan dengan disaksikan oleh Hakim Besar Sabah dan Sarawak Tan Sri Richard Malanjum mewakili Ketua Hakim Negara dan Ketua Setiausaha Negara (KSN), Tan Sri Dr Ali Hamsa.

Featured Tue, 16 Mar 2021

| Live TV