Trending By: Padin April 14, 2022 @ 2:07pm

Kembali Rancak, Saksikan Pelbagai Konsert-Konsert Menarik Di Dewan Filharmonik Petronas!

Dewan Filharmonik PETRONAS (DFP) dan Orkestra Filharmonik Malaysia (atau Malaysian Philharmonic Orchestra – MPO) berusaha untuk memartabatkan landskap seni dan budaya Kuala Lumpur dengan mempersembahkan pelbagai konsert-konsert yang menarik untuk musim 2022.

Pada bulan Mei ini, raikan suasana perayaan Aidilfitri bersama MPO apabila orkestra ini memberikan penghormatan kepada salah seorang komposer legenda Malaysia, S. Atan, di dalam konsert bertajuk Cahaya Aidilfitri – A Tribute to S. Atan pada hari Sabtu, 14 Mei 2022, jam 8.30 malam.

Dipimpin oleh konduktor Ahmad Muriz Che Rose dan juga menampilkan artis-artis lagenda Malaysia seperti Datuk Jamal Abdillah, Jay Jay dan Azlina Aziz, saksikan mereka berganding bahu bersama MPO untuk mempersembahkan rendisi simfonik lagu-lagu raya ikonik ciptaan S. Atan seperti Cahaya Aidilfitri, Dari Jauh Ku Pohon Maaf, Joget Hari Raya dan Salam Aidilfitri.

Seterusnya, peminat-peminat R&B dan Hip-hop tempatan pasti akan teruja kerana Ruffedge akhirnya akan mengadakan konsert pertama mereka di DFP pada hari Sabtu, 2 Julai 2022, jam 8.30 malam.

Konsert yang diberi tajuk Ruffera ini akan menyaksikan kumpulan popular itu membawa peminat-peminat mereka menyusuri memori di DFP dengan mempersembahkan lagu-lagu hit mereka seperti Tiada Lagi Cinta, Bila Rindu, Tipah Tertipu, Lemas dan Da Bomb.

Akhirnya, penyanyi pop lagenda Malaysia, Datuk Aishah akan menyertai MPO yang dipimpin oleh konduktor Ahmad Muriz Che Rose, di dalam konsert solo beliau bertajuk Aishah & MPO: A Symphonic Rendezvous pada hari Sabtu, 6 Ogos 2022, jam 8.30 malam di DFP.

Saksikan Aishah mempamerkan vokal hebatnya dengan mempersembahkan pelbagai nyanyian lagu-lagunya yang popular seperti Seloka Rindu, Fatwa Pujangga, Kemaafan Dendam Yang Terindah, Janji Manismu dan Camar Yang Pulang. Lagu-lagu ini akan diberikan nafas simfonik yang baru oleh MPO. Konsert ini akan dipimpin oleh konduktor, Ahmad Muriz Che Rose.

Kesemua konsert ini pernah dijadualkan untuk musim 2020 konsert DFP sebelum ini tetapi terpaksa dibatalkan akibat pandemik Covid-19.

Namun, ia dianjurkan semula disebabkan oleh sokongan dan permintaan peminat-peminat yang mahukan konsert-konsert ini diadakan. Untuk maklumat lanjut mengenai konsert-konsert ini, layari laman web DFP, www.dfp.com.my/2022season.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 15 Jul 2019

Lelaki Gila Seks Cabul Kanak-Kanak Di Kedai Runcit, Suspek Kini Diburu Polis

Buat para ibu bapa yang ada anak perempuan kecil, hati hati!

Trending Mon, 24 Aug 2020

Lebih Banyak Taman Rekreasi Akan Ditutup

Tolonglah jangan degil gaissss!

Trending Fri, 26 Nov 2021

Kongsi Video Sembang Viral, Tiba-Tiba PU Riz Dapat Soalan Pelik Tapi Lucu – “Dulu Pakai Tangan, Sekarang Ni Bini Cungkil Pakai Pisau”

Iklan mempromosikan produk sering ‘berkunjung’ ke ruangan komen laman Instagram selebriti tempatan serta luar negara. Jika dahulu, selebriti Malaysia sering dihujani dengan iklan produk peninggi dan pemutih, kini wujud pula iklan untuk menghapuskan bintik hitam […]

Trending Sat, 29 Jun 2019

Usah Keliru Dengan Pingat, Ketua SPRM Jawab Isu ‘Bar Ribbon’

Susulan isu bar ribbon yang timbul selepas disuarakan oleh sebuah parti politik baru-baru ini, Ketua Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia, Latheefa Kota tampil memberi penjelasan.

Trending Tue, 10 Apr 2018

Employers are NOT Required to Give Employees Day Off on May 9th

So, does this mean we need to take an annual leave to vote?

Trending Tue, 17 Mar 2020
Trending Mon, 12 Oct 2020
Trending Sun, 29 Apr 2018

Louis Arthur Charles, Nama Putera Kedua Pasangan Diraja Britain!

Bayi ketiga William dan Kate itu dilahirkan seberat 3.8 kilogram pada 23 April lalu di Hospital St Mary, di barat London.

| Live TV