Cahaya Mata By: Dharnieya Nur Amelsa January 14, 2023 @ 3:54pm

Beraninya! Usia 3 Tahun, Alisa Anak Hairul Azreen Dilepaskan Ke Dalam Kolam Renang – “Anak Paskal Betul!”

Umum mengetahui, pasangan selebriti Hairul Azreen dan Hanis Zalikha sering berkongsi mengenai aktiviti yang dilakukan mereka bersama dengan anak-anak sehingga berjaya meraih perhatian ramai.

Baru-baru ini, Hairul berkongsi video yang memaparkan anak perempuannya, Alisa Aisyah sedang bermain kolam renang.

Menerusi hantaran tersebut, Hairul melepaskan Alisa ke dalam kolam renang dan membiarkannya berenang dengan sendiri.

Perkongsian tersebut juga turut dirakam oleh Hanis yang sedang melihat suami dan anaknya itu bermain kolam renang.

Namun apa yang mencuri perhatian ramai adalah keberanian Alisa yang pintar berenang itu walaupun baru berusia tiga tahun.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HAIRUL AZREEN IDRIS (@hairulazreen)

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata memuji sikap Hairul dan Hanis yang mengajar anak-anak mereka melakukan aktiviti lasak sebegini di awal usia kanak-kanak.

“She is gonna be a stronger woman in future.

“Anak Paskal betul Alisa.

“Bagus dapat ajar anak-anak kecik survivor macam ini. Persiapan untuk mereka bila meningkat remaja nanti.

“Omeynya Alisa. Bagus ajar awal-awal tak adalah nanti nak mandi laut terkapai-kapai nak berenang macam auntie,” komen netizen

Bukan itu sahaja, ada juga segelintir yang mengatakan bahawa pasangan suami isteri ini sudah mengajar anak-anak mereka berenang semenjak awal lagi dan oleh kerana itu, mereka berani melepaskan Alisa ke dalam kolam renang secara bersendirian.

“Dia dah latih anak-anak dia dari kecik guys. That’s why lah dia boleh main campak macam tu. Kalau anak dia tak pandai berenang dia pun tak adanya nak campak anak macam tu. Dia tu parents and dia tahu apa yang dia buat. Dia tahu kebolehan anak dia,” komen netizen.

Sekadar info, Hanis Zalikha dan Hairul Azreen mendirikan rumah tangga pada Jun 2015 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Yusuf Iskandar, 6 dan Alisa Aisyah, 3.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 19 May 2018

Korean YouTuber Sexually Harassed by 20 Men!

There are petitions to the government hoping that they will investigate this issue. Even stars like Bae Suzy have supported the issue.

Trending Thu, 1 Mar 2018

Lagi Netizen Kecam, Lagi Saya Nak Buat Lagu – Neera Azizi

Wow! pelakon baru  ini nampaknya cuba caras kehangatan berita sensasi dan kontroversi  yang dicetuskan Neelofa menerusi majlis pelancaran koleksi tudung Be Lofa yang berlangsung di Zouk, baru-baru ini, apabila nyanyian kelautnya, dikatakan berjaya mengalih seketika tumpuan […]

Hiburan Mon, 23 Sep 2019

“You All Takkan Percaya What Happened’- Aishah Kongsi Cerita Belakang Pentas ABPBH32

Rata-rata peminat Aishah memuji kemerduan suara penyanyi lagenda ini. Masih mantap beb! 

Featured Wed, 13 Jul 2022

Pelawak Wanita Mengaku Tidak Bersalah, Bakal Berhadapan Penjara Minimum 2 Atau Maksimum 5 Tahun

Fuh… semoga apa yang berlaku ni beri pengajaran besar pada dia dan semua pihak..

Trending Sat, 17 Jul 2021

Beri Bantuan Barangan Asas, Neelofa Hulur Sumbangan Sempena Hari Raya Aidiladha

Selebriti dan usahawan popular, Neelofa mengambil inisiatif membantu golongan memerlukan menerusi penyerahan sumbangan barangan asas sempena ketibaan Hari Raya Aidiladha tidak lama lagi. Neelofa menghulurkan bantuan menerusi jenama fesyen miliknya, Naelofar dengan kerjasama Pertubuhan Kasih […]

Hiburan Sun, 5 May 2024

Terima Mas Kahwin RM3,000… Afifah Nasir Sah Bergelar Isteri Kepada Syed Hariz

Syoknya dah halal! Selamat Pengantin Baru, Afifah & Husband!

Events Wed, 14 Aug 2019

Lazada Malaysia Partners Up with KL Fashion Week for Its 2019’s Runway

Now getting designer brands got 100 times easier!