Events By: Dharnieya Nur Amelsa November 26, 2022 @ 11:57am

Iman Troye Jawab Spekulasi Kekasih – “Danial Bukan BF Saya!”

Penyanyi Iman Troye menafikan dia sedang menjalin hubungan dengan jejaka yang dikenali sebagai Danial.

Timbul spekulasi mereka didakwa bercinta selepas video TikTok yang dirakam Iman bersama Danial hangat diperkatakan, baru-baru ini.

“Eh tak, tu sebenarnya kawan saya je. Kami bergurau, tak sangka pula sampai orang boleh buat spekulasi macam itu.

“Kami memang tak ada apa-apa pun belakang camera dan tak pernah WhatApps personal pun,” kata Iman.

Menurut Iman, dia seboleh-bolehnya tidak mahu mempunyai sebarang hubungan cinta kerana ingin fokus dengan kerjayanya.

“Kalau ikutkan saya sebenarnya tak nak bercinta ini. Sebab dah tiba waktu untuk saya betul-betul fokus dengan industri.

“Sebelum ini, saya rasa banyak sangat main-main, jadi cukuplah waktu saya enjoy dengan zaman remaja saya.

“Umur saya dah masuk 20 tahun, jadi saya kena fokus dengan industri. Benda macam ini tolak tepi dululah,” katanya.

Iman ditemui XTRA usai hari pertama Separuh Akhir Muzik Muzik 37 (SFMM37) di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam, semalam.

Mengulas mengenai persembahannya mempertaruhkan lagu Nang, Iman ingin memberikan fokus terhadap lagu dan busananya sahaja.

Terdahulu, Iman pernah dikecam dan dikritik oleh penonton akibat membawa penari yang berpakaian ketat ke SFMM36 menerusi lagu Teman.

“Ketika itu, terdapat masalah teknikal dari segi pemakaian yang tak dapat untuk dielakkan.

“Susulan hal itu, bagi pentas SFMM37 ini, saya hanya ingin memberi fokus terhadap lagu dan busana, sebab itu kali ini tiada penari di atas pentas bersama saya.

“Memang baju ini saya rasa sesuai sangat dengan Nang dan memang lagu Nang ini fokus kepada seorang puteri, jadi memang saya nak fokus dekat baju ini.

“Jadi, itulah sebabnya, tak ada dancer untuk menampilkan stage ini macam tak ‘crowded’ sangat,” katanya lagi.

Selain Nang, 17 lagu lain turut berentap di hari pertama SFMM37.

Hari kedua SFMM37 bakal menyaksikan baki 12 lagu yang bakal bertanding merebut tempat ke AJL37.

Jangan lupa saksikan SFMM37, hari ini, jam 3 petang hanya di TV3 atau strim secara langsung di tonton.com.my, YouTube TV3Malaysia dan TikTok TV3Malaysia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 6 Mar 2018

Pensyarah Pakai ”Cosplay” Pergi Class Setiap Hari,

Memakai pakaian Cosplay sewaktu mengajar dapat mencuri perhatian anak muridnya. Lebih dari 60 koleksi pakaian yang dimilikinya

Featured Thu, 23 Sep 2021
Hiburan Mon, 7 Oct 2019

Abby Abadi Mohon Doa Semua, Anak Makin Kritikal

Sama-sama kita doakan yang terbaik buat Abby Abadi dan keluarga. Semoga semuanya baik-baik sahaja!

Events Mon, 5 Nov 2018

萧秉治男女通杀!近距离又唱又跳「超爽」

萧秉治带着个人首张专辑《凡人》来马,北中南宣传跑透透;日前在吉隆坡站上,与女粉丝牵手对唱《天使见证的爱情》,让粉丝高喊“超爽!”

Hiburan Wed, 16 Jan 2019

TERBAIK! Estranged Jual CD Bantu Perkampungan Di Sabah

Jom dapatkan CD single Milikku hari ini, sambil membeli boleh kita menderma!

Featured Tue, 21 Sep 2021

Bayaran GKP 4.0 TIDAK Cukup Untuk Tampung Perbelanjaan

Ini kerana harga barang juga menunjukkan peningkatan ketara

Hiburan Fri, 30 Nov 2018

Tahniah! Anne Ngasri Timang Anak Kelima

Syukur Alhamdulillah…tahniah buat Datin Anne sekeluarga.