Featured By: Dharnieya Nur Amelsa January 4, 2023 @ 4:53pm

“Jangan Cepat Catch Feelings” – Nasihat Azfar Heri Buka Mata Ramai Jadi Lebih Matang

Umum mengetahui, pempengaruh media sosial Azfar Heri sering memuat naik video menarik untuk tontonan warganet di YouTube.

Namun, baru-baru ini tular sebuah perkongsiannya di TikTok apabila dia memberi sedikit nasihat dan motivasi kepada pengikut yang menonton videonya.

Menerusi hantaran tersebut, Azfar memberitahu untuk tidak terlalu cepat mempunyai perasaan terhadap seseorang memandangkan tidak tahu niat dan layanan sebenar orang itu terhadap kita.

“Apa yang I boleh cakap ialah, jangan cepat catch feelings dengan orang. Sebab kadang-kadang orang itu layan kita baik ataupun maybe orang itu just suka and nak rapat dengan kita,” katanya.

Menurut Azfar, apabila kita mempunyai perasaan terlalu cepat terhadap seseorang, ia akan mewujudkan sebuah persekitaran sendiri, berkhayal dan akan berfikir dengan terlalu banyak.

Disebabkan oleh itu, Azfar berpesan untuk tidak telalu cepat menyukai seseorang walaupun ia sukar untuk dihalang.

“Tapi kita sendiri jangan cepat catch feelings lah. Sebab kadang-kadang bila catch feelings ni kita akan create kita punya own environment and kita akan jadi delusional and time itu jugalah kita akan start overthinking.

“Kita akan start rasa macam betul ke? Banyak soalan dalam otak. So what I can say is, I know it’s hard tapi jangan cepat catch feelings lah. Itu apa yang I pesan kat diri I,” akhiri Azfar.

@imnxsall Thank you azfar for this motivation #azfarheri @azfarheri #fypシ #foryoupage ♬ Tertawan Hati – Awdella

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata warganet bersetuju dengan nasihat dan pesanan yang diberi oleh Azfar.

Bukan itu sahaja, malah ada juga segelintir yang mengucapkan terima kasih kepadanya kerana sudah membuatkan mereka sedar.

“Betul do apa Azfar cakap. But tu lah aku ni jenis catch feelings sangat.

“Thanks for your advice!

“Terima kasih kerana telah menyedarkan saya.

“Thanks for the words!

“Agree with this thing,” komen netizen.

Setakat artikel ini ditulis, video tersebut telah meraih sebanyak 419,000 tontonan, 81,000 tanda suka dan lebih 801 komen.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 5 Mar 2018

BTS’s Twitter Account Achieves 13 Million Followers!

No other Koreans have ever achieved this feat.

Featured Sat, 28 Mar 2020

Rumah juga perlu dinyah kuman

Ikuti panduan mudah ini

Trending Thu, 11 Feb 2021
Hiburan Tue, 9 Jul 2019
Hiburan Mon, 10 Dec 2018

‘Terima Kasih Doakan Kebahagiaan Kami’ – Mona Allen

Selamat Pengantin Baru buat pasangan selebriti, Mona Allen & Pekin Ibrahim…

Hiburan Sat, 2 Feb 2019

Sarimah Ibrahim Hamil Empat Bulan, Tahniah!

Alhamdulillah… semoga Sarimah dan kandungannya sihat sentiasa. Mesti comel bakal baby nanti!

Trending Sat, 28 Jul 2018

五色棺材葬五种人,你知道棺材的颜色代表什么吗?

起棺材估计大家脑海中都会想起黑色的棺材,而黑色的棺材确实也是最常见的,那么有黑就有白,其实与之对应的还有白棺材和红棺材。那么棺材为什么还有五种颜色呢?

Events Thu, 9 Aug 2018

Jangan Benci Cintaku Cetus Fenomena, Catat 12 Juta Tontonan

Shah, Fika, Husna adalah anatara watak yang terlibat dalam cerita Jangan Benci Cintaku yang disiarkan menerusi slot Akasia TV3 sekaligus mencetuskan fenomena sejak ianya ditayangkan pada 29 Jun lalu

| Live TV