#tilljannah By: Dharnieya Nur Amelsa January 7, 2023 @ 4:17pm

Kongsi Detik Awal Berkenalan Dengan Sari Yanti, Ramai Puji Sikap Jep Sepahtu – “Jarang Jumpa Lelaki Tak Nervous…”

Umum mengetahui, pasangan suami isteri, Jep Sepahtu dan Sari Yanti sering mencuri perhatian ramai dengan momen romantis dan mesra mereka.

Baru-baru ini, tular sebuah perkongsian di aplikasi TikTok yang memaparkan Jep menceritakan momen-momen di awal perkenalannya dengan isteri tercinta.

Menurut Jep, dia menghantar mesej dan mengajak Sari keluar berjalan-jalan serta memberitahu bahawa dia serius dan tidak bermain-main.

“Mesej pastu ada keluar jugalah, cuma kita cakaplah kita bukan main-mainlah,” katanya.

Menurut Jep lagi, jika Sari bersetuju untuk keluar dengannya, dia akan berjumpa dengan bapa Sari.

“Kalau kata memang ok. Memang saya nak jumpa bapa dia. Sebab saya memang nak ‘sound’ bapa dia.

“Maknanya saya memang nak cakap dengan bapa dia. ‘Sound’ itu macam nak suarakanlah.

“Saya nak suarakan isi hati saya macam ‘pakcik biar saya jaga dialah, saya rasa saya nak jaga dia’,” ujarnya.

Ditanya adakah dia gementar atau tidak, Jep memberitahu dia tidak merasai perasaan terbabit memandangkan dia tidak membuat benda yang tidak elok.

“Saya ok je. Sebab kita bukannya nak buat benda yang tak elok,” akhiri Jep.

@sinar_my Jep cerita awal-awal perkenalan dengan Sari Yanti. Terkejut dengar Jep “sound” ayah mentua dia 🤣😂 #xyzbca #fypシ #pagidisinar ♬ original sound – SINAR

Meninjau ke ruangan komen, rata-rata warganet mengatakan sikap pelawak tersebut adalah ‘gentleman’ dan turut memujinya.

“Baguslah Jep ni, cara dia gentle.

“Jep ni tak suka main-main cinta monyet. Dengar dalam radio ayat dia ‘Saya nak jaga dia’ gentleman betul.

“Jarang jumpa lelaki yang tak nervous jumpa calon mertua. Gentle habis ni

“Memang dah lama nak tahu macam mana dia bercinta dengan Sari hihi. Sebab sweet sangat. Minat Jep dari dulu sampai sekarang. Jep dan Sari,” komen netizen.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 23 Mar 2022

Kena Pijak? Zizi Kirana Sindir Siapa?

Zizi Kirana kena pijak? Siapa pijak Zizi Kirana?

Trending Thu, 24 May 2018

Krisis Politik Perlis, UMNO Perlis Rayu Tun M Masuk Campur?

Seminggu sebelum raya nanti, semua sembilan Adun BN ini akan menghadap Raja Perlis, Tuanku Syed Sirajuddin Putra Jamalullail untuk lantikan Menteri Besar yang dipilih.

Hiburan Mon, 12 Mar 2018

Isu Selamatkan Anjing, Izzue Islam Ada Alasan Sendiri

Tambah Izzue lagi, masyarakat haruslah lebih prihatin dan membantu haiwan jalanan terutamanya apabila berada dalam kesusahan. Kerana, beliau percaya masyarakat Malaysia sememangnya terkenal dengan sikap prihatin dan belas kasihan

Featured Wed, 1 Mar 2023

“Suami Tak Tegur Ke?” – Kain Terbelah Paras Betis, Penampilan Uqasha Senrose Ditegur.. Ini Respons Tuan Badan

Amboiiii, jahatnya mulut 🥵 Pelan pelan la kan berubahh, takpa Uqasha tetap cantik dimata Min ❤️

Featured Fri, 17 Apr 2020
Featured Tue, 22 Nov 2022
Hiburan Thu, 4 Oct 2018

Nabil Ahmad Dah Sedia Tukar Kerjaya?

Mencontohi pelawak terkenal, Shuib yang kini sibuk dengan perniagaan madu asli, Nabil juga mahu lakukan perkara yang sama. Buat masa ini, Nabil sedang usahakan perniagaan kosmetik & pakaian!