Drama By: Dharnieya Nur Amelsa January 13, 2023 @ 4:58pm

Tampil Barisan Bakat Baharu, Bawah Blok Hiasi Slot Lestary TV3!

Drama bersiri Bawah Blok terbitan Tanah Beris Film Production hadir menghiasi slot Lestary TV3.

Naskhah ini mengisahkan lima remaja yang tinggal di sebuah rumah flat kos rendah dan selalu menjadikan kawasan bawah blok kediaman sebagai tempat pertemuan mereka.

Kisah mereka yang mempunyai latar belakang yang berbeza membuatkan mereka selalu berkongsi masalah tentang kemelut hidup masing-masing.

Bersiaran sebanyak 13 episod menerusi slot Lestary menggantikan siri drama Budak Tebing 3, drama ini mula disiarkan pada 5 Januari 2023 setiap hari Rabu hingga Sabtu, pada pukul 9.00 malam dan strim secara langsung dalam HD di www.tonton.com.my

Siri Drama ini merupakan idea asal Raja Azizah Raja Jaafar yang juga bertanggungjawab menulis skrip bersama-sama Amin Shakib.

Bawah blok juga membabitkan pengarah terkemuka, Shuhaimi Lua Abdullah, yang menampilkan barisan pelakon hebat seperti Faiz Izzat Fuad, Harissa Adlynn Halim, Amelia Christie, Preti Kaur Gill, Ahmad Adly Sofwan, Yasmin Hani, Rosli Rahman Adam, Rusdi Ramli, Maria Farida, Syafiq Putra dan Luqman Faiz.

Alana, Natrah, Kamil, Devi dan Zain sudah menetapkan perjanjian demi menjaga persahabatan, mereka tidak akan bercinta sesama sendiri.

Persahabatan mereka telah diuji apabila muncul satu kelompok anak orang kaya yang menduduki kondominium mewah berdekatan dengan flat mereka.

Mereka sering dipandang serong sehingga membuatkan kedua-dua kumpulan ini bermusuhan.

Natrah selaku ketua kumpulan telah meletakkan syarat untuk tidak bergaul rapat dengan golongan remaja dari kondominium itu.

Dapatkah persahabatan lima remaja ini menempuh segala badai ujian yang dihadapi mereka? Dapatkah ikrar persahabatan mereka dipertahankan?

Jangan terlepas untuk menyaksikan Bawah Blok menerusi slot Lestary bermula pada 5 Januari 2023 dan strim secara langsung dalam HD di www.tonton.com.my.

Untuk mendapatkan info terkini tentang drama kegemaran anda, layari laman sosial Facebook, Twitter, YouTube dan Instagram TV3 iaitu @TV3Malaysia, Instagram rasmi Drama Sangat iaitu @dramasangat.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sun, 21 Aug 2022

Azizulhasni Titip Ucapan Penghargaan Buat Doktor Yang Selamatkan Nyawanya

Alhamdulillah, Datuk Azizulhasni Awang makin pulih

Trending Wed, 26 Dec 2018

‘Temberang’ Ayda Jebat Menjadi Nyanyian Di Bibir Netizen

Temberang berjaya mendapat 1.2 juta tontonan di Youtube dalam masa 4 hari.

Hiburan Tue, 21 Aug 2018

Belum Tiba Masanya Lagi – Anzalna

Menurut pelakon Anzalna Nasir, sukar untuk melepaskan potret Perdana Menteri Tun Dr Mahathir, Kaabah dan Madinah kepada individu yang berminat walaupun ditawarkan ribuan ringgit.. Mungkin masih belum tiba masa lagi….

Featured Mon, 21 Mar 2022
Trending Sat, 15 Dec 2018

Selamat Tinggal Zaman Bujang, Kaka Azraff Kini Isteri Orang!

Persahabatan yang akhirnya menyatukan hati mereka untuk sehidup semati.

Featured Fri, 22 Sep 2023
Drama Tue, 3 Oct 2023

Tonton Apa Hari Ni: ‘HALOBA’

Sikap yang membinasakan.

Featured Tue, 26 Oct 2021

Gadis Teruja Pertama Kali Bertemu Teman Lelaki Selepas 11 Bulan Bercinta Dalam PUBG

Permainan video nampaknya semakin popular dalam kalangan anak muda masa kini. Malah, ada yang menjadikan platform permainan video sebagai tempat berkenalan dan bertemu jodoh. Siapa sangka, seorang pengguna TikTok yang dikenali sebagai @raden.girin ini telah […]