Trending By: SGMS Putri February 21, 2018 @ 4:31am

UJI RASHID MENGAMUK

Artis popular era 70-an, Uji Rashid, baru-baru ini dikatakan mengamuk apabila mengetahui ada pihak yang mengumpul dana di atas namanya. Beliau yang kini masih lagi aktif menyanyi amat kesal dengan perbuatan sesetengah pihak yang tidak bertanggungjawab yang cuba menjatuhlkan maruah beliau.

Kudrat saya masih kuat untuk menyanyi. Malah saya tiada apa-apa masalah kesihatan sehinggakan ada pihak terpaksa mengutip derma, mengumpul dana seolah-olah saya ini uzur terlantar tenat,” ujar beliau ketika ditemui di Ampang baru-baru ini.

Janganlah senang-senang memanipulasi berita. Cari kesahiahan berita. Jangan suka menangguk di air keruh.

Yang memerlukan bantuan itu, Cico anak saya. Dia juga seorang pelakon, seorang ARTIS. Dan memang benar, setelah sakit, Cico kehilangan sumber pendapatan. Kalau nak kutip dana, kutip dana seharusnya atas nama Cico, BUKAN Uji Rashid.

Oleh kerana beberapa berita yang terpesong dari fakta, ramai rakan taulan menghubungi Uji dan menyangkakan Uji Rashid yang sakit dan terlantar tenat.

Cico masih memerlukan rawatan susulan. Rawatan yang diperlukan memang memerlukan sejumlah wang yang agak besar dari masa ke semasa sehinggalah dia pulih sepenuhnya. Tetapi ini bukan bermakna kami ni peminta sedekah. Cukup dengan bantuan dari segi peluang pekerjaan. Kalau nak bantu Cico, boleh hubungi saya. Tetapi bantuan tetap atas nama Cico Harahap dan BUKAN Uji Rashid.

Baru- baru ini tular di media sosial mengenai satu gerakan mengumpul dana. Paling mengejutkan apabila dihubungi pihak Uji Rashid, persatuan itu mengaku tidak pernah menghubungi Uji Rashid dan hanya akan menyerahkan dana terkumpul itu kepada Persatuan Seniman.

Saya tidak pernah dihubungi pihak tersebut mahu pun pihak Seniman pun mengenai hal ini. Pelik bukan? Dana dikumpul atas nama saya. Sedangkan saya sendiri tidak tahu menahu mengenainya sehinggalah ia tular dan teman-teman artis menghubungi saya kerana menyangkakan saya sedang tenat!” Kata beliau sambil menunjukkan bukti kepada pihak Xtra.

Bukan tidak bersyukur. Tetapi jangan sampai menjatuhkan maruah pula. Saya masih kuat untuk menyanyi.

Nampaknya, banyak pihak dilihat terlibat dalam perkara ini rupa-rupanya. Mungkinkah ada pihak yang ingin tampil membuat kenyataan balas?

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 13 Apr 2018

Parodi Dukun Rendang Ayam Crispy, Ubati Rindu Peminat Jihan Muse

Selepas sekian lama berehat untuk melahirkan cahaya mata sulungnya, pelawak dan pengacara Jihan Muse kembali menjayakan Parodi MeleTOP.

Sinonim dengan segmen berkenaan, Jihan beraksi menghidupkan watak utama dalam filem Dukun yang diterbitkan oleh Astro Shaw.

Trending Tue, 17 Nov 2020
Trending Thu, 12 Aug 2021

Ustaz Bongkar Rahsia Disebalik Kopiah & Kebaikan Amal Jariah Siti Sarah

MasyaAllah! Semoga ini menjadi tauladan dan juga ikutan buat kita semua

Trending Fri, 10 Aug 2018

8个长寿面相你有几个?研究发现痣多者较长寿

面相中含有长寿的特征也是依据经验从古流传下来的,虽然并不是全然的准确,但是也有一定参考价值的科学规律。在8个长寿的面相特征,你有几个呢?

Trending Mon, 9 Dec 2019
Featured Fri, 29 Oct 2021

Facebook Kini Dikenali Sebagai Meta

Wow, makin lama makin canggih!

Featured Wed, 5 May 2021

Semua Sekolah Di Selangor Ditutup Bermula Khamis

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) hari ini mengumumkan semua sekolah di seluruh Selangor ditutup selama dua hari bermula Khamis. Menurut Pengarah Pendidikan Selangor, Izmi Ismail , penutupan itu adalah selaras keputusan Mesyuarat Jawatankuasa Khas Keselamatan Negeri […]

| Live TV