Trending By: SGMS Putri February 21, 2018 @ 4:31am

UJI RASHID MENGAMUK

Artis popular era 70-an, Uji Rashid, baru-baru ini dikatakan mengamuk apabila mengetahui ada pihak yang mengumpul dana di atas namanya. Beliau yang kini masih lagi aktif menyanyi amat kesal dengan perbuatan sesetengah pihak yang tidak bertanggungjawab yang cuba menjatuhlkan maruah beliau.

Kudrat saya masih kuat untuk menyanyi. Malah saya tiada apa-apa masalah kesihatan sehinggakan ada pihak terpaksa mengutip derma, mengumpul dana seolah-olah saya ini uzur terlantar tenat,” ujar beliau ketika ditemui di Ampang baru-baru ini.

Janganlah senang-senang memanipulasi berita. Cari kesahiahan berita. Jangan suka menangguk di air keruh.

Yang memerlukan bantuan itu, Cico anak saya. Dia juga seorang pelakon, seorang ARTIS. Dan memang benar, setelah sakit, Cico kehilangan sumber pendapatan. Kalau nak kutip dana, kutip dana seharusnya atas nama Cico, BUKAN Uji Rashid.

Oleh kerana beberapa berita yang terpesong dari fakta, ramai rakan taulan menghubungi Uji dan menyangkakan Uji Rashid yang sakit dan terlantar tenat.

Cico masih memerlukan rawatan susulan. Rawatan yang diperlukan memang memerlukan sejumlah wang yang agak besar dari masa ke semasa sehinggalah dia pulih sepenuhnya. Tetapi ini bukan bermakna kami ni peminta sedekah. Cukup dengan bantuan dari segi peluang pekerjaan. Kalau nak bantu Cico, boleh hubungi saya. Tetapi bantuan tetap atas nama Cico Harahap dan BUKAN Uji Rashid.

Baru- baru ini tular di media sosial mengenai satu gerakan mengumpul dana. Paling mengejutkan apabila dihubungi pihak Uji Rashid, persatuan itu mengaku tidak pernah menghubungi Uji Rashid dan hanya akan menyerahkan dana terkumpul itu kepada Persatuan Seniman.

Saya tidak pernah dihubungi pihak tersebut mahu pun pihak Seniman pun mengenai hal ini. Pelik bukan? Dana dikumpul atas nama saya. Sedangkan saya sendiri tidak tahu menahu mengenainya sehinggalah ia tular dan teman-teman artis menghubungi saya kerana menyangkakan saya sedang tenat!” Kata beliau sambil menunjukkan bukti kepada pihak Xtra.

Bukan tidak bersyukur. Tetapi jangan sampai menjatuhkan maruah pula. Saya masih kuat untuk menyanyi.

Nampaknya, banyak pihak dilihat terlibat dalam perkara ini rupa-rupanya. Mungkinkah ada pihak yang ingin tampil membuat kenyataan balas?

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 4 Oct 2018

Kasut Termahal Dunia Bernilai RM70 Juta Kini Sedia Dijual, Ada Sesiapa Berani Beli?

Sepatu termahal dunia itu diperindahkan dengan 236 berlian 15 karat berbentuk bulat berhampiran bahagian hujung jari serta sekeliling kasut.

Featured Tue, 2 Nov 2021

Bayaran i-Citra RM1,000 Mula Dikreditkan November Ini, Jom Semak Tarikh Bayaran & Status Permohonan

Untuk makluman, bayaran i-Citra bagi bulan keempat iaitu November 2021 bakal dilaksanakan pada awal bulan ini. Pengeluaran pembayaran sehingga RM5,000 juga telah bermula pada bulan Ogos lalu dan akan dibayar setiap bulan sehingga tempoh lima

Trending Wed, 9 Oct 2019

Lazada Plans to Take VR and AR into Its New Retail Experience, Soon

In the future, shopping at Lazada will not be just a mere activity; it’ll become an EXPERIENCE!

Trending Wed, 6 May 2020

[TERKINI] Ujian Saringan Di Chow Kit Kini Bermula

Semoga dengan langkah ini dapat memutuskan penularan wabak covid-19

Cahaya Mata Tue, 8 Nov 2022

Anak Rahmad Mega Terima Ijazah Sarjana, Netizen Puji Kacak Macam Papa!

Pemenang program Terpaling Juara, Rahmad Mega menzahirkan rasa syukur di atas kejayaan anak lelakinya, Suhazri Amrin yang telah menamatkan pengajian dalam bidang Sains dan berjaya meraih ijazah sarjana di Universiti Malaysia Pahang (UMP).   View

Featured Tue, 4 Jan 2022

Tular Video Pemandu Lori Langgar Tiga Buah Kereta Dituduh Mabuk, Rupa-Rupanya Sedang Alami Sakit Jantung

Baru-baru ini tular sebuah video menunjukkan seorang pemandu lori yang terlibat dengan satu kemalangan membabitkan tiga buah kereta yang berlaku di Jalan BRP 8/2, Sungai Buloh berdekatan dengan kilang Daikin. Seorang wanita yang merakamkan kejadian

Featured Tue, 6 Dec 2022

| Live TV