Trending By: SGMS Putri February 21, 2018 @ 4:31am

UJI RASHID MENGAMUK

Artis popular era 70-an, Uji Rashid, baru-baru ini dikatakan mengamuk apabila mengetahui ada pihak yang mengumpul dana di atas namanya. Beliau yang kini masih lagi aktif menyanyi amat kesal dengan perbuatan sesetengah pihak yang tidak bertanggungjawab yang cuba menjatuhlkan maruah beliau.

Kudrat saya masih kuat untuk menyanyi. Malah saya tiada apa-apa masalah kesihatan sehinggakan ada pihak terpaksa mengutip derma, mengumpul dana seolah-olah saya ini uzur terlantar tenat,” ujar beliau ketika ditemui di Ampang baru-baru ini.

Janganlah senang-senang memanipulasi berita. Cari kesahiahan berita. Jangan suka menangguk di air keruh.

Yang memerlukan bantuan itu, Cico anak saya. Dia juga seorang pelakon, seorang ARTIS. Dan memang benar, setelah sakit, Cico kehilangan sumber pendapatan. Kalau nak kutip dana, kutip dana seharusnya atas nama Cico, BUKAN Uji Rashid.

Oleh kerana beberapa berita yang terpesong dari fakta, ramai rakan taulan menghubungi Uji dan menyangkakan Uji Rashid yang sakit dan terlantar tenat.

Cico masih memerlukan rawatan susulan. Rawatan yang diperlukan memang memerlukan sejumlah wang yang agak besar dari masa ke semasa sehinggalah dia pulih sepenuhnya. Tetapi ini bukan bermakna kami ni peminta sedekah. Cukup dengan bantuan dari segi peluang pekerjaan. Kalau nak bantu Cico, boleh hubungi saya. Tetapi bantuan tetap atas nama Cico Harahap dan BUKAN Uji Rashid.

Baru- baru ini tular di media sosial mengenai satu gerakan mengumpul dana. Paling mengejutkan apabila dihubungi pihak Uji Rashid, persatuan itu mengaku tidak pernah menghubungi Uji Rashid dan hanya akan menyerahkan dana terkumpul itu kepada Persatuan Seniman.

Saya tidak pernah dihubungi pihak tersebut mahu pun pihak Seniman pun mengenai hal ini. Pelik bukan? Dana dikumpul atas nama saya. Sedangkan saya sendiri tidak tahu menahu mengenainya sehinggalah ia tular dan teman-teman artis menghubungi saya kerana menyangkakan saya sedang tenat!” Kata beliau sambil menunjukkan bukti kepada pihak Xtra.

Bukan tidak bersyukur. Tetapi jangan sampai menjatuhkan maruah pula. Saya masih kuat untuk menyanyi.

Nampaknya, banyak pihak dilihat terlibat dalam perkara ini rupa-rupanya. Mungkinkah ada pihak yang ingin tampil membuat kenyataan balas?

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 27 Jun 2018

Jatuh Cinta Dengan Sahabat Sendiri? Kisah Gadis Ini Bakal Buat Korang Nak Berterus-Terang Hari Ini

Kuat ya dik! Gadis manis ini tidak mampu luahkan semuanya, hanya doa yang mampu dihadiahkan buat Allahyarham Khasrul Haizal Mohd Yusof, sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah buat beliau…

Trending Fri, 31 Jan 2020

Kerajaan MALAYSIA akan sumbang 18 juta sarung tangan untuk Wuhan

Dalam usaha untuk membantu China menangani wabak Coronavirus, Malaysia tidak terkecuali menghulurkan bantuan sebagai negara ‘sahabat’. Menteri Industri Utama, Teresa Kok berkata kerajaan akan sumbang 18 juta sarung tangan ke Wuhan sebagai satu inisiatif bantu China […]

Trending Wed, 11 Apr 2018

Aduhai…Bayi Baru Lahir Dijumpai Dalam Tong Sampah!

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, siasatan mendapati mayat bayi itu dalam keadaan sempurna, tidak berbau dan masih bertali pusat.

Trending Thu, 20 Sep 2018

Ringgit Merosot Tak Jejas Rakyat Malaysia Pergi Melancong

MATTA mengesahkan penurunan nilai ringgit tidak menjejaskan prestasi jualan mereka sebaliknya meraih keuntungan.

Trending Tue, 7 Apr 2020

“Saya Tahu Ucapan Saya Jadi Lagu Rap, Kayuh Basikal Dalam Rumah Dan Trend Pakai Baju Kelawar Isteri” PM Akui Ianya Luar Biasa!

Rakyat Malaysia teruja dengan ucapan PM kali ni! Kalau semalam Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin sempat berseloroh dalam ucapannya mengenai aktiviti yang dilakukan oleh rakyat Malaysia sepanjang tempoh PKP. Malah, PM juga sempat memberitahu […]

Trending Tue, 3 Dec 2019

Here’s How Rihanna Went From Nearly Bankrupt To The World’s Richest Female Musician

Just like the opening line of Rihanna’s 2016 dance hall anthem, sometimes you just have to “work, work, work, work, work”.

Trending Thu, 15 Aug 2019

Pendaratan Cemas Atas Padang Kerana Burung Tersekat Di Enjin Pesawat

Juruterbang Terpaksa Buat Pendaratan Cemas Atas Padang

Trending Thu, 28 May 2020

[TERKINI] Akhirnya Mayat Mangsa Lemas Tiga Beradik Ditemui

Kita doakan semoga urusan mereka dipermudahkan. Al-Fatihah

| Live TV