Trending By: Attiqah Mohd November 16, 2020 @ 5:05pm

Lagu Cinta Kita 2: Minggu Terakhir Azwan Ali… Saingan Makin Panas, Jom Recap Episod 2!

Gandingan mantap pengacara popular Elly Mazlein dan Azwan Ali ternyata menghangatkan pentas Lagu Cinta Kita 2 (LCK2) bagi episod kedua malam tadi. 

Apa yang lebih menarik perhatian ramai ialah persembahan peserta dan komen dari juri cinta ternyata lebih ‘panas’ berbanding minggu lepas.

Ini juga merupakan minggu terakhir Azwan muncul sebagai hos dan bermula minggu hadapan, Elly bakal digandingkan dengan pengacara lain.

Mas Idayu dan Hael Husaini bertindak sebagai juri cinta dan komposer terkenal, Ajai sekali lagi menjadi juri jemputan untuk minggu kedua ini. 

Jom kita recap komen dan persembahan episod kedua LCK2.

Afiff & Hidayah

Pentas Lagu Cinta Kita dibuka dengan persembahan pertama oleh Ariff & Hidayah. Kedua duanya menunjukkan keserasian yang baik menerusi duet lagu Belenggu Rindu. 

Mas Idayu : Mommy tadi tak nak tekan tapi sebenarnya dari segi suara, awak masuk. Mommy nak tengok persembahan seterusnya, penjiwaan awak. Mommy tak nak tengok persembahan syok sendiri. 

Ajai: Keserasian memang nampak. Dia ada penampilan tersendiri. Chemistry tu feeling tu sampai dekat saya. 

Hael: Saya nampak Hidayat menjadi tangga untuk Ariff. Hidayat banyak membantu dari segi performance dan chemistry yang diberi. Bila saya berduet, saya nak pasangan yg bagi saya macam tu. Like “come on!”

Muhaimin & Kodi

Walaupun melakukan persembahan yang di kira baik namun persembahan dari pasangan duet ini tidak dapat mencuri hati juri. 

Mas Idayu : Mommy rasa ada kurang sesuatu, pada mommy biasa saja. Saya suka suara Muhaimin tapi dia kena ada dua dua yang bermain di sini, bukan satu sahaja. So, biasa sahaja.

Ajai: Big point dekat sini, is feeling. Penghayatan Kodi dia terjaga jaga sangat. That’s why Mommy cakap dia rasa pada Muhaimin.

Hael: Untuk nyanyi berdua ni dia kena ada “spark” jadi bila “spark” tak ada, kitorang rasa susah nak tekan button ni.

Fariqwan & Mina

Persembahan pasangan ini ternayata mencuri hati para juri, persembahan kelas A daripada pasangan duet ini yang menyampaikan lagu Seiring Sejalan.

Ajai: Sebenarnya susah nak bawa lagu rancak, tapi dua orang ni macam battery sentiasa aktif. Tone and pitching is very perfect, so nice.

Hael: Ni first time saya tengok performance sampai lupa nak tekan button. Saya rasa terbuai. Persembahan ni buat saya mengelamun.

Mas idayu: Kita enjoy. Tapi, mommy nak cakap mommy nampak ada bunyi “Ajai” di sini, tak payah ikut penyanyi asal. Buat gaya sendiri.

Adly Sofwan & Darling

Persembahan pasangan duet ni membuatkan para juri “terbuai”, keserasian yang ditonjolkan juga sangat bagus ketika mempersembahkan lagu Malam Bulan Di Pagar Bintang.

Mas Idayu : Mommy terbuai dengan suara Darling, cuma Darling kena buka mulut bagi jelas sikit. Mommy suka persembahan awak. Sangat masuk. Macam diberi nafas baru. Mommy rasa ada chemistry, mommy nak tengok lagi.

Ajai: Darling mempunyai tone yang unik. Bila bercakap dan menyanyi sama so itu adalah identiti kamu sendiri. Saya nak bagi Adly peluang untuk lagu lain.

Hael: macam Ajai cakap, kita nak tunggu part yang special tapi bila saya fikir balik ada part harmonize daripada Adly, kat situ saya perasan ada chemistry.

Faez & Sarah

Persembahan lagu Hanya Memuji daripada pasangan duet ini gagal mencuri hati juri. Mungkin terdapat kekurangan daripada segi vokal dan teknikal.

Ajai: suara Faez banyak lagi kekurangan. Mungkin tak biasa lagu rancak, mungkim biasa nyanyi lagu slow. Karakter untuk lagu rancak, it’s not you. So sorry.

Hael: Saya kecewa sebab saya expect persembahan ni akan beri impak. Suara Faez dan Sarah dia macam..tak masuk

Mas Idayu: Malu la orang Johor nyanyi macam ni. Mommy rasa yang bagus Sarah. Faez rupa tu bonus, tapi keserasian pada suara memang tak ada. Mommy tak suka nyanyian dibuat buat untuk jadi sedap. Suara awak tak sedap. Awak struggle la untuk cuba beri juga.

Iss Arfan & Mya

Walaupun pada mulanya persembahan pasangan duet menyanyikan lagu Terima Kasih Cinta ini dilihat biasa, namun akhirnya pentas mereka bercantum. 

Mas Idayu : Mommy rasa on and off, on and off. Mommy kurang suka cara Mya tapi Mommy masih boleh terima dinamik Iss. Lagu ini tak ada energy yang cantik untuk awak dua tapi Mommy nak tengok lagi, bermakna mungkin ada sesuatu untuk lagu yang lain. Jadi, Mommy bagi peluang yang kedua.

Ajai: pada saya perfect, sebab untuk nyanyi lagu ni tak boleh straight note, combination passing note yang ada pada kamu dua is very perfect for this song

Hael: saya rasa overall chemistry yang ada pada Iss  dari segi R&B dan lenggok ada pada Mya juga.

Bagaimanapun, episod kedua LCK2 ini menyaksikan penyingkiran dua pasangan iaitu, Muhamin dan Kodi bersama Faez dan Sara. 

Manakala, pertukaran pasangan antara Akmal dan Fatin yang diberi peluang untuk beraksi dalam pentas LCK2 kali kedua, berakhir di sini. 

Jangan lupa teruskan sokongan anda dalam Lagu Cinta Kita 2 setiap hari Ahad, jam 9 malam hanya di TV3 dan ia turut boleh distrim live HD di www.tonton.com.my.  

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sun, 27 Jun 2021
Trending Thu, 6 Dec 2018

5岁混血小男模Cooper让姐姐们暴动!

近期在韩国有一位小男孩让姐姐们疯狂!

Trending Tue, 25 Sep 2018

Bila Masa Dalam Negeri Johor Surat Rasmi Ditulis Dalam Dua Bahasa?

Saya sarankan kepada Ahli Majlis, jika tidak tahu buat kerja baik letak jawatan sahaja. Ini amaran saya, jangan pisang berbuah dua kali,”

Hiburan Wed, 19 Feb 2020

“Kau Pergi Terlalu Awal Sahabatku” – Sazzy Falak Jumpa Ashraf Sinclair Buat Kali Terakhir

Sebagai teman baik, mesti sangat terkesan dengan pemergian mengejutkan ini.

Trending Wed, 14 Mar 2018

Hanya Kerana Salah Mesej Hantar, Hidup Terus …

Hanya kerana salah hantar mesej, kanak-kanak ini mendapat satu perkhabaran gembira,

Trending Sun, 10 Jan 2021
Trending Wed, 25 Mar 2020

| Live TV