Trending By: Padin October 25, 2020 @ 4:40pm

Lagu Cinta Kita Kembali Untuk Musim Ke-2!

Diadaptasi daripada program popular CJ ENM, ‘Love At First Song’, program ‘music dating’ yang dinamakan sebagai Lagu Cinta Kita untuk versi Malaysia kembali dengan musim ke-2!

Lagu Cinta Kita 2 (LCK2) bakal bersiaran secara langsung di TV3 bermula 8 November 2020, setiap hari Ahad, pukul 9.00 malam selama 8 episod dan turut boleh distrim live HD di www.tonton.com.my

Kak Lina Pom Pom Sebagai Hos!

Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Datuk Khairul Anwar Salleh, LCK2 bakal menampilkan peserta yang sangat sesuai untuk disatukan dan dipertemukan melalui pilihan lagu yang sesuai dengan personaliti mereka.

“Dalam usaha memangkinkan kisah cinta melalui lagu, kita juga menjemput ramai selebriti tempatan untuk mengambil tempat sebagai panelis cinta secara langsung di TV3.

“Saya pasti rancangan ini akan berjaya menjodohkan lagu dan cinta di antara dua insan. LCK2 dihoskan oleh Elly Mazlein yang akan digandingkan dengan pasangan hos yang berlainan iaitu Michael Ang dan Azwan Ali sehingga beliau menemui pasangan sejolinya,” kata Khairul.

Program ini mengekalkan Hael Husaini sebagai juri tetap dan beliau bakal bersama-sama dengan gandingan baharunya, Mas Idayu. Mereka berdua akan ditemani oleh seorang juri jemputan pada setiap episod.

Selain itu, LCK2 juga akan menampilkan selebriti popular yang berlainan pada setiap episod. Beliau akan menggalas tugas sebagai panelis cinta untuk memberi komen tentang keserasian dan berkongsi kisah cinta romantis sendiri dengan pasangan berduet.

Lebih menarik lagi, penonton juga akan dihiburkan dengan persembahan istimewa oleh penyanyi popular tanah air sepanjang siaran lapan episod ini.

LCK2 menampilkan 36 orang peserta yang akan dipadankan kepada 18 pasangan duet. Seperti musim lalu, para peserta tidak akan mengetahui siapakah pasangan duet masing-masing sehingga berada di atas pentas.

Audition atas talian!

Pencarian peserta musim kedua telah berlangsung secara atas talian pada 1 hingga 15 Oktober. Ia terbuka kepada warganegara Malaysia yang masih bujang, berumur antara 18 hingga 35 tahun dan berbakat dalam nyanyian.

Ia adalah satu bonus kepada mereka yang pandai bermain alat muzik. Mereka yang berminat telah muat naik video uji bakat iaitu nyanyian berdurasi selama 1 minit di akaun Instragram masing-masing dengan menggunakan #LaguCintaKita2. Hanya 100 peserta disenarai pendek daripada jumlah penyertaan di atas talian untuk hadir ke sesi uji bakat tertutup.

Di pusingan awal, 36 peserta akan dipadankan mengikut giliran iaitu 6 pasangan (episod 1), 6 pasangan (episod 2) dan 6 pasangan (episod 3). Para peserta memilih lagu mengikut urutan yang ditetapkan oleh juri tetap berdasarkan vokal mereka.

Kemudian, peserta dipadankan dengan pasangan duet mengikut pilihan lagu yang sama. Di awal persembahan, mereka akan bernyanyi di dua pentas yang berbeza. Mereka memerlukan undian penonton rumah untuk mengalihkan dinding pemisah di antara pentas mereka.

Ketika itu barulah para peserta dapat melihat siapakah pasangan duet mereka. Selepas itu, persembahan mereka perlu mendapatkan undian daripada kesemua juri supaya pentas dicantumkan dan mara ke pusingan seterusnya.

Hanya 10 pasangan duet akan meneruskan perjalanan ke episod ke-4, ‘Love Camp Song’. Mereka akan diberikan peluang untuk mengenali sesama sendiri dalam pelbagai aktiviti yang disediakan.

Mereka juga akan diberikan tugasan yang menguji keserasian dan sekaligus dapat mengeratkan lagi hubungan antara peserta. Setiap pasangan duet juga akan diberikan tajuk lagu yang akan dipertandingkan di pentas LCK2.

Bermula peringkat ini, penilaian persembahan terletak di tangan panel juri sepenuhnya. Satu pasangan duet akan disingkirkan dalam episod ini.

Memasuki episod ke-5 & ke-6, sembilan pasangan yang masih bertahan akan berhadapan dengan ujian yang lebih getir dimana mereka akan membuat persembahan mengikut tema mingguan yang ditetapkan.

‘Cinta Sepanjang Zaman’ yang fokus kepada seleksi lagu cinta popular di era tahun 60-an hingga 90-an dan ‘Cinta Antara Benua’ yang akan membawa penonton mengimbau lagu-lagu romantis dari Malaysia, Indonesia, Korea Selatan dan lain-lain.

Di peringkat ini, sudah tentu peserta yang masih bertanding mahu kekal dengan pasangan duet masing-masing kerana keserasian yang sudah tercipta. Tujuh pasangan duet yang bakal bertanding di pusingan separuh akhir.

Selepas itu, hanya lima pasangan yang akan berentap di pusingan akhir yang dijangka berlangsung pada 3 Januari 2020. Juara LCK2 bakal membawa pulang wang tunai berjumlah RM 50,000, manakala tempat kedua berjumlah RM 30,000, tempat ketiga berjumlah RM 20,000, tempat keempat berjumlah RM 15,000 dan tempat kelima berjumlah RM 10,000.

Jangan lupa saksikan!

LCK2 menampilkan Celcom Xpax Prepaid Tanpa Had dan NIVEA Hokkaido Rose dengan haruman ros mewah sebagai penaja bersama serta Hot FM sebagai rakan radio rasmi.

Jangan lupa saksikan LCK2 yang bakal menemui penonton TV3 secara siaran langsung bermula 8 November 2020, setiap hari Ahad, pukul 9.00 malam.

Untuk maklumat lanjut dan perkembangan terkini tentang program TV3, layari www.xtra.com.my dan ikuti laman media sosial rasmi Facebook, Instagram & Twitter di @TV3Malaysia. Gunakan #LaguCintaKita2 untuk menghangatkan lagi perbualan di laman media sosial.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 2 Jan 2020

Penduduk Hong Kong Sambut 2020 Dengan Tunjuk Perasaan Besar-Besaran

Hmm.. Tahun Baru disambut dengan begini , sedihnya

Trending Mon, 25 Nov 2019

Pemandu Terselamat Walaupun Kereta Terjunam…

Bahayanya! Mesti pemandu tak sempat elak…

Featured Thu, 10 Jan 2019
Trending Mon, 9 Nov 2020
Trending Thu, 23 May 2019

“Baginda Sanggup Langgar Protokol Istana Ketika Perkahwinan Saya”- Raja Zarith Sofia

“jika diikutkan protokol seharusnya baginda sebagai Yang Dipertuan Agong merupakan orang pertama memulakan upacara itu tetapi baginda membiarkan ayahnda saya memulakan upacara merenjis pada majlis persandingan saya”- Raja Zarith Sofia

Trending Thu, 15 Feb 2018

ANAK MERAUNG DUDUK DALAM CAR SEAT? BACA INI…

“ Korang yang ada anak buah ke anak so whatever, letak dorang dalam car seat. Nanti jadi macam my nephew sebab emergency break je,” tulis Farah.

Trending Tue, 26 Nov 2019

Malaysia Went Amok When 5-Starred “Jalur Gemilang” Went Viral On The Internet

This shouldn’t be how our country should be represented.

Trending Tue, 24 Nov 2020
Trending Sun, 15 Mar 2020

[TERKINI] “Kami Mahu Pulang Secepat Mungkin, Makin Ramai Yang Mati” – Luahan Rakyat Malaysia Yang Terkandas Di Itali

Semoga rakyat Malaysia yang kini berada di luar negara berada dalam keadaan baik

| Live TV