Trending By: Padin December 12, 2020 @ 5:55pm

Lumpuh Sebelah Muka Ketika Sarat Hamil 38 Minggu, Faye Kusairi Sentiasa Positif

Pelakon Faye Kusairi yang kini sedang sarat hamil 38 minggu mengalami masalah Bell’s Palsy semenjak minggu lalu sentiasa bersikap positif biarpun ditimpa ujian.

Bell’s Palsy merupakan penyakit yang membabitkan kerosakan pada satu saraf wajah atau facial nerve.

Ia berlaku apabila otot yang mengawal ekspresi muka tidak berfungsi dengan normal akibat kecederaan atau gangguang saraf wajah.

Kini, sebahagian wajah isteri kepada pengarah Azmi Hatta itu lumpuh akibat Bell’s Palsy dan pelakon itu masih dalam proses untuk sembuh.

“Kepada mereka yang menghadapi Bell’s Palsy ni, jangan down. Jangan stress. Jangan risau kalau progress anda slow. Yang penting, korang perlu lebih positive dan sentiasa lakukan senaman muka, never skip your medicine, ikut je kata doctor.

“Kalau ada cara lain yang anda nak guna untuk ikhtiar, silakan. By all means. Kesungguhan kita yang membentuk kesejahteraan dan mempercepatkan lagi proses penyembuhan kita. Doa jangan lupa tau!” kata Faye menerusi satu hantaran di Instagram miliknya.

Dalam satu hantaran berbeza, Faye juga menitipkan pesanan agar orang ramai tidak risau dengan keadaan dirinya.

“Jangan risau ya semua, saya tak down. Saya tak murung. Saya tak sedih. Malah bersyukur diberi rezeki ini utk sentiasa tahu yang Allah sayangkan saya. Sebab tu Dia bagi saya pengalaman ini untuk sentiasa muhasabah diri.

“Kepada yang juga mengalami masalah sama seperti saya, saya harap korang jangan sedihlah ye. Stay positive macam saya. Ada yang sembuh cepat, ada yang sembuh lambat. Pokok pangkalnya, kita akan sembuh jika kita stay positif dan rajin berusaha memperbaiki diri. Insya-Allah,” tulisnya lagi.

Faye yang mendirikan rumah tangga dengan Azmi pada 9 April 2017 kini sedang sarat hamil anak kedua.

Pasangan itu dikurniakan anak sulung, Alif Azmi yang dilahirkan pada 9 April 2018, setahun selepas mereka berkahwin.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 27 Feb 2020

“Dah Memang LGBT Haram, Haram Tetap Haram”- Netizen Pertikai Lagu Akhir Zaman Bunkface

Tidak kurang daripada 24 jam lagu terbaru daripada kumpulan Indie, Bunkface iaitu Akhir Zaman dikeluarkan, single tersebut kini trending dan hangat diperkatakan di laman sosial. Lagu yang berjudul Akhir Zaman itu kini menjadi topik bualan […]

Trending Wed, 2 May 2018

Facebook Akan Lancarkan Servis Mencari Cinta Untuk Para Pengguna, Anda Berminat?

Nanti Facebook akan jadi lebih mudah untuk anda mencari cinta.

Trending Wed, 30 Oct 2019

Lagi wanita persis ‘Barbie’ ditemui, kali ini mek Kelate!

Penampilan Shafieka tarik perhatian warganet

Trending Wed, 4 Mar 2020

《XTRA中文》停止更新

亲爱的读者: 您好,感谢各位长期以来给予网站的大力支持。 随着公司战略的调整推进,从即日起《XTRA中文》将停止更新。 via GIPHY 祝愿各位安康吉祥。

Trending Thu, 27 Aug 2020

Tidak Perlu Catat Dan Simpan Suhu Badan

Ingat, jangan malas patuh SOP!

Featured Thu, 25 Mar 2021

Lebih 7,000 Permohonan PKS Diluluskan

Sebanyak 7,205 permohonan telah diluluskan bawah skim pembiayaan perusahaan kecil dan sederhana (PKS) Pelan Jana Semula Ekonomi Negara (Penjana) setakat 13 Mac lalu. Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz berkata, keutamaan diberikan […]

Trending Mon, 9 Apr 2018

Walaupun Dikecam Teruk, Neelofa Tetap Menang Besar Di AME 2018

Walaupun dikecam teruk tentang isu tersebut, ia tidak menjadi penghalang untuk Neelofa menang besar dalam Anugerah Meletop Era (AME) 2018 yang diundi sendiri oleh peminat-peminatnya.

Trending Tue, 10 Mar 2020

Percaya Kahwin Lambat Dilabel ‘Andartu’, Kini Pengacara Terkenal Ubah Persepsi Soal Jodoh

Jangan sebab obses nak kejar umur, kahwin terburu-buru dan meluru..

| Live TV