Trending By: Padin December 12, 2020 @ 5:55pm

Lumpuh Sebelah Muka Ketika Sarat Hamil 38 Minggu, Faye Kusairi Sentiasa Positif

Pelakon Faye Kusairi yang kini sedang sarat hamil 38 minggu mengalami masalah Bell’s Palsy semenjak minggu lalu sentiasa bersikap positif biarpun ditimpa ujian.

Bell’s Palsy merupakan penyakit yang membabitkan kerosakan pada satu saraf wajah atau facial nerve.

Ia berlaku apabila otot yang mengawal ekspresi muka tidak berfungsi dengan normal akibat kecederaan atau gangguang saraf wajah.

Kini, sebahagian wajah isteri kepada pengarah Azmi Hatta itu lumpuh akibat Bell’s Palsy dan pelakon itu masih dalam proses untuk sembuh.

“Kepada mereka yang menghadapi Bell’s Palsy ni, jangan down. Jangan stress. Jangan risau kalau progress anda slow. Yang penting, korang perlu lebih positive dan sentiasa lakukan senaman muka, never skip your medicine, ikut je kata doctor.

“Kalau ada cara lain yang anda nak guna untuk ikhtiar, silakan. By all means. Kesungguhan kita yang membentuk kesejahteraan dan mempercepatkan lagi proses penyembuhan kita. Doa jangan lupa tau!” kata Faye menerusi satu hantaran di Instagram miliknya.

Dalam satu hantaran berbeza, Faye juga menitipkan pesanan agar orang ramai tidak risau dengan keadaan dirinya.

“Jangan risau ya semua, saya tak down. Saya tak murung. Saya tak sedih. Malah bersyukur diberi rezeki ini utk sentiasa tahu yang Allah sayangkan saya. Sebab tu Dia bagi saya pengalaman ini untuk sentiasa muhasabah diri.

“Kepada yang juga mengalami masalah sama seperti saya, saya harap korang jangan sedihlah ye. Stay positive macam saya. Ada yang sembuh cepat, ada yang sembuh lambat. Pokok pangkalnya, kita akan sembuh jika kita stay positif dan rajin berusaha memperbaiki diri. Insya-Allah,” tulisnya lagi.

Faye yang mendirikan rumah tangga dengan Azmi pada 9 April 2017 kini sedang sarat hamil anak kedua.

Pasangan itu dikurniakan anak sulung, Alif Azmi yang dilahirkan pada 9 April 2018, setahun selepas mereka berkahwin.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 27 Jun 2019

Pertama Di Malaysia, Hotel Ini Jamin Penginapan Penuh 26 Jam!

Nak bercuti tapi tak tahu nak check in kat mana? Jom tengok hotel apa sesuai untuk korang!

Hiburan Mon, 1 Aug 2022

“Mereka Tak Lokek Pujian” – Saksikan Konsert Michael Buble di UK, Sissy Imann Kongsi Budaya Orang Barat

Sissy Imann sering terima pujian semasa berada di United Kingdom, suka dengan budaya orang barat.

Trending Fri, 5 Jun 2020
Trending Wed, 11 Sep 2019

Salam Takziah – Presiden Indonesia Ketiga, BJ Habibie Meninggal Dunia

Bekas presiden itu meninggal dunia jam 6.01 petang waktu Indonesia Barat,

Trending Wed, 13 May 2020
Trending Thu, 9 Aug 2018

Pregnant 67-Year-Old Woman Ignores Doctors’ Pleas to Abort Twins

The woman had gotten pregnant through in vitro fertilisation.

Featured Fri, 23 Apr 2021

Sebilangan Kecil Tidak Patuh SOP Punca Peningkatan Kes- Ismail Sabri

Walaupun musim perayaan Aidilfitri hampir menjelang tiba namun sehingga ke hari ini pergerakan rentas negeri masih tidak dibenarkan kerana ia merupakan antara penyumbang peningkatan kes Covid-19. Menurut Menteri Kanan, Datuk Seri Ismail Sabri, majoriti rakyat

Trending Wed, 28 Mar 2018

Kerana ‘Accept Friend Request’ Terus Cinta Berputik

Tak disangka hanya dengan accept friend request, cinta terus berputik

| Live TV