Trending By: Padin December 12, 2020 @ 5:55pm

Lumpuh Sebelah Muka Ketika Sarat Hamil 38 Minggu, Faye Kusairi Sentiasa Positif

Pelakon Faye Kusairi yang kini sedang sarat hamil 38 minggu mengalami masalah Bell’s Palsy semenjak minggu lalu sentiasa bersikap positif biarpun ditimpa ujian.

Bell’s Palsy merupakan penyakit yang membabitkan kerosakan pada satu saraf wajah atau facial nerve.

Ia berlaku apabila otot yang mengawal ekspresi muka tidak berfungsi dengan normal akibat kecederaan atau gangguang saraf wajah.

Kini, sebahagian wajah isteri kepada pengarah Azmi Hatta itu lumpuh akibat Bell’s Palsy dan pelakon itu masih dalam proses untuk sembuh.

“Kepada mereka yang menghadapi Bell’s Palsy ni, jangan down. Jangan stress. Jangan risau kalau progress anda slow. Yang penting, korang perlu lebih positive dan sentiasa lakukan senaman muka, never skip your medicine, ikut je kata doctor.

“Kalau ada cara lain yang anda nak guna untuk ikhtiar, silakan. By all means. Kesungguhan kita yang membentuk kesejahteraan dan mempercepatkan lagi proses penyembuhan kita. Doa jangan lupa tau!” kata Faye menerusi satu hantaran di Instagram miliknya.

Dalam satu hantaran berbeza, Faye juga menitipkan pesanan agar orang ramai tidak risau dengan keadaan dirinya.

“Jangan risau ya semua, saya tak down. Saya tak murung. Saya tak sedih. Malah bersyukur diberi rezeki ini utk sentiasa tahu yang Allah sayangkan saya. Sebab tu Dia bagi saya pengalaman ini untuk sentiasa muhasabah diri.

“Kepada yang juga mengalami masalah sama seperti saya, saya harap korang jangan sedihlah ye. Stay positive macam saya. Ada yang sembuh cepat, ada yang sembuh lambat. Pokok pangkalnya, kita akan sembuh jika kita stay positif dan rajin berusaha memperbaiki diri. Insya-Allah,” tulisnya lagi.

Faye yang mendirikan rumah tangga dengan Azmi pada 9 April 2017 kini sedang sarat hamil anak kedua.

Pasangan itu dikurniakan anak sulung, Alif Azmi yang dilahirkan pada 9 April 2018, setahun selepas mereka berkahwin.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 27 Sep 2019

CCTV拍到「鬼怪」雕塑半夜自转!超恐怖的~

「鬼怪」雕塑半夜被CCTV拍到自转,网民直言:「小心邪灵附体」!

Trending Wed, 28 Aug 2019

Akhirnya Tol Percuma di Lebuhraya MEX

Siapa masa kecik-kecik tengok perarakan dan pertunjukan bunga api dekat Dataran Merdeka angkat tangan!

Trending Sun, 7 Jan 2018

青苔壁画:独一无二的街头涂鸦

除了一般的颜料之外,艺术家常常会用一些生活周遭的物品来当作素材作画。就像这名来自英国的艺术家 Anna Garforth,她就以青苔为媒材,搭配自己的巧手打造出一幅又一幅的青苔壁画。

Trending Mon, 15 Jul 2019

10张「世界最强挑夫」超级比一比!最后一张简直牛上天

世界上的神人很多,网路上屡见不鲜;但若论到顶上功夫的厉害,很难有人强过以下一系列……

Trending Fri, 1 Mar 2019

Tunjuk ****** Safiey Illias Nak Buktikan Apa Tu?

Inilah dia tanda-tanda manusia diakhir zaman

Trending Sun, 3 Nov 2019

Dulu Digelar Pengutip Sampah Kini Usahawan Berjaya

Jangan dihina sekali pekerjaan seseorang itu

Trending Wed, 1 Jul 2020
Trending Wed, 15 Nov 2017

RM5.96 Bilion Wang Belum Dituntut (WTD) Yang Belum Dituntut

Banyaknya wang yang tidak di tuntut sebanyak RM 5.96 billion ,apa kata jom check mana tahu ada nama anda dalam senarai ini

Trending Fri, 3 Aug 2018

Air Terjun Setinggi 108 Meter Dalam Gedung Pencakar Langit

Liebian International Building yang terletak di Guiyang, China bahagian Barat Daya mempunyai air terjun buatan yang paling tinggi 108 meter

| Live TV