Trending By: Padin December 12, 2020 @ 5:55pm

Lumpuh Sebelah Muka Ketika Sarat Hamil 38 Minggu, Faye Kusairi Sentiasa Positif

Pelakon Faye Kusairi yang kini sedang sarat hamil 38 minggu mengalami masalah Bell’s Palsy semenjak minggu lalu sentiasa bersikap positif biarpun ditimpa ujian.

Bell’s Palsy merupakan penyakit yang membabitkan kerosakan pada satu saraf wajah atau facial nerve.

Ia berlaku apabila otot yang mengawal ekspresi muka tidak berfungsi dengan normal akibat kecederaan atau gangguang saraf wajah.

Kini, sebahagian wajah isteri kepada pengarah Azmi Hatta itu lumpuh akibat Bell’s Palsy dan pelakon itu masih dalam proses untuk sembuh.

“Kepada mereka yang menghadapi Bell’s Palsy ni, jangan down. Jangan stress. Jangan risau kalau progress anda slow. Yang penting, korang perlu lebih positive dan sentiasa lakukan senaman muka, never skip your medicine, ikut je kata doctor.

“Kalau ada cara lain yang anda nak guna untuk ikhtiar, silakan. By all means. Kesungguhan kita yang membentuk kesejahteraan dan mempercepatkan lagi proses penyembuhan kita. Doa jangan lupa tau!” kata Faye menerusi satu hantaran di Instagram miliknya.

Dalam satu hantaran berbeza, Faye juga menitipkan pesanan agar orang ramai tidak risau dengan keadaan dirinya.

“Jangan risau ya semua, saya tak down. Saya tak murung. Saya tak sedih. Malah bersyukur diberi rezeki ini utk sentiasa tahu yang Allah sayangkan saya. Sebab tu Dia bagi saya pengalaman ini untuk sentiasa muhasabah diri.

“Kepada yang juga mengalami masalah sama seperti saya, saya harap korang jangan sedihlah ye. Stay positive macam saya. Ada yang sembuh cepat, ada yang sembuh lambat. Pokok pangkalnya, kita akan sembuh jika kita stay positif dan rajin berusaha memperbaiki diri. Insya-Allah,” tulisnya lagi.

Faye yang mendirikan rumah tangga dengan Azmi pada 9 April 2017 kini sedang sarat hamil anak kedua.

Pasangan itu dikurniakan anak sulung, Alif Azmi yang dilahirkan pada 9 April 2018, setahun selepas mereka berkahwin.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 21 May 2020
Trending Sun, 25 Nov 2018
Trending Fri, 27 Nov 2020
Trending Fri, 18 Sep 2020
Trending Thu, 29 Mar 2018

Parodi Anak Citi Kambing, Buat Ramai Orang Ketawa Berdekah!

Memang tak boleh move on kalau sekali dah terdengar lagu Comel Pipi Merah nyanyian Datuk Sri Siti Nurhaliza .Apatah lagi pada bait introduksi lagu berbunyi ting ting tang ting tang ting tang ting tang ting, melodinya sangat melekat!

Trending Tue, 24 Mar 2020

Gara-Gara Covid-19, Perkhidmatan Pengangkutan Awam Terpaksa Dihentikan?

Jadi gais jangan degil nanti susahkan semua orang pula

Trending Mon, 8 Jul 2019

Kes Pelajar UPNM Didera, Diseterika Dan Dibunuh Bakal Diketahui 31 Julai Ini

Keadilan buat Zulfarhan Osman bakal diketahui 31 Julai ini

Trending Thu, 16 Nov 2017

摄影师母亲把自己的女儿变身成为Wonder Woman!

Mary Grace Pingoy是一位来自美国印第安纳州西北部获奖的家庭和儿童肖像摄影师。她近期帮她第一个女儿创作了一系列神奇女侠的照片拍摄。

Trending Sun, 9 Jun 2019

Lelaki Guna Siren Polis Mudahkan Perjalanan Ditahan

Satu set siren yang telah dipasang dalam kereta berkenaan turut ditemukan, apa yang dibuat dengan siren tu ya?

| Live TV