Trending By: Padin December 10, 2021 @ 7:55am

myundi Sedia Info Terkini Pilihan Raya Negeri Sarawak 2021

Usai pilihan raya negeri (PRN) Melaka, kini masa untuk PRN negeri Sarawak yang ke-12 sekaligus menutup PRN buat tahun 2021.

Seperti biasa, rakyat Malaysia boleh mengikuti dan mendapatkan segala info dan perkembangan terkini pilihan raya itu melalui portal myundi di www.myundi.com.my.

Portal sehenti pilihan raya myundi telah dilancarkan oleh REV Media Group pada pilihan raya 2018 yang lalu menyalurkan berita-berita semasa dan maklumat terkini berkaitan pilihan raya.

Myundi kini dengan identiti, konsep dan reka bentuk grafik yang baru selari dengan penambahbaikan keberadaan perniagaan secara dalam talian dan kegunaan web.

Melalui myundi juga, anda boleh mencari kisah-kisah terkini pilihan raya, tajuk utama, video, dan lebih banyak perihal berkaitan calon, undian, kempen dan sebagainya.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah menetapkan tarikh mengundi pada 18 Disember 2021. Antara tarikh penting bagi pilihan raya negeri Sarawak adalah:

6 Disember 2021 – Hari Penamaan Calon
7 – 17 Disember 2021 – Tempoh Berkempen
14 Disember 2021 – Hari Pengundian Awal
18 Disember 2021 – Hari Mengundi

Orang ramai boleh menggunakan myundi sepenuhnya dengan ciri-ciri baru yang lebih moden, optimum dan lebih responsif. Segala maklumat dan informasi adalah dari sumber-sumber yang sahih (memaparkan laporan berita terkini dari akhbar-akhbar terkemuka tempatan; Harian Metro, Berita Harian dan News Straits Times begitu juga laporan dan analisa dari TV3, ntv7, 8TV, dan TV9) dan boleh skala (keputusan undian mengikut masa sebenar).

Selain itu, myundi juga memberi akses kepada siaran langsung 24 jam di samping akses bagi melihat profil calon yang bertanding. Portal myundi merupakan direktori sehenti di mana orang ramai boleh mendapatkan berita, video, infografik yang interaktif dan banyak lagi perihal berkaitan pilihan raya.

PRN-12 ini merupakan PRN terbesar pernah diadakan di negeri Sarawak dengan jumlah 82 kerusi dipertandingkan.

Kesimpulannya, myundi memberi anda kiraan undi terkini pilihan raya umum dan pilihan raya negeri, keputusan dikemaskini secara langsung dari seluruh Malaysia.

Portal berita myundi boleh diakses melalui komputer, telefon pintar dan tablet di www.myundi.com.my di seluruh dunia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Mon, 19 Jul 2021

“Umrah Masa Tu Rasa Luar Biasa, Penuh Ketenangan..” – Fazura Luah Perasaan Rindu

Pelakon jelita, Nur Fazura menzahirkan kesayuan dan kerinduannya saat  mengerjakan ibadah umrah di Tanah Suci Makkah dan Madinah. Menerusi satu hantaran yang dimuat naik dalam Instagram miliknya, Fazura sempat memuat naik beberapa keping gambar lama saat dia

Trending Sun, 24 Jan 2021
Trending Thu, 13 Aug 2020
Hiburan Mon, 12 Sep 2022

“Kan Elok Sekali Sekala Berpakaian Normal” – Busana Aina Abdul Dapat Pujian Netizen

Haa macam ni nampak classy sangat! Apapun Aina memang cantik! 😍

Trending Thu, 19 Sep 2019

‘Cinderella Latte’ From Starbucks’ Secret Menu Might be the Next ‘Pumpkin Spice Latte’

Two of our favourite things combined; coffee and Disney! Now that is a dream come true.

Trending Fri, 22 Dec 2017

Pertemuan Di Dalam Grab, Sanggup Kejar

Dari Pertemuan Di Dalam Grab, Kisah Sweet Yang Terjadi Buatkan Lelaki Morocco Jatuh Cinta Dan Sanggup Kejar Wanita Ini

Trending Wed, 2 Dec 2020

| Live TV