Trending By: Padin December 10, 2021 @ 7:55am

myundi Sedia Info Terkini Pilihan Raya Negeri Sarawak 2021

Usai pilihan raya negeri (PRN) Melaka, kini masa untuk PRN negeri Sarawak yang ke-12 sekaligus menutup PRN buat tahun 2021.

Seperti biasa, rakyat Malaysia boleh mengikuti dan mendapatkan segala info dan perkembangan terkini pilihan raya itu melalui portal myundi di www.myundi.com.my.

Portal sehenti pilihan raya myundi telah dilancarkan oleh REV Media Group pada pilihan raya 2018 yang lalu menyalurkan berita-berita semasa dan maklumat terkini berkaitan pilihan raya.

Myundi kini dengan identiti, konsep dan reka bentuk grafik yang baru selari dengan penambahbaikan keberadaan perniagaan secara dalam talian dan kegunaan web.

Melalui myundi juga, anda boleh mencari kisah-kisah terkini pilihan raya, tajuk utama, video, dan lebih banyak perihal berkaitan calon, undian, kempen dan sebagainya.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah menetapkan tarikh mengundi pada 18 Disember 2021. Antara tarikh penting bagi pilihan raya negeri Sarawak adalah:

6 Disember 2021 – Hari Penamaan Calon
7 – 17 Disember 2021 – Tempoh Berkempen
14 Disember 2021 – Hari Pengundian Awal
18 Disember 2021 – Hari Mengundi

Orang ramai boleh menggunakan myundi sepenuhnya dengan ciri-ciri baru yang lebih moden, optimum dan lebih responsif. Segala maklumat dan informasi adalah dari sumber-sumber yang sahih (memaparkan laporan berita terkini dari akhbar-akhbar terkemuka tempatan; Harian Metro, Berita Harian dan News Straits Times begitu juga laporan dan analisa dari TV3, ntv7, 8TV, dan TV9) dan boleh skala (keputusan undian mengikut masa sebenar).

Selain itu, myundi juga memberi akses kepada siaran langsung 24 jam di samping akses bagi melihat profil calon yang bertanding. Portal myundi merupakan direktori sehenti di mana orang ramai boleh mendapatkan berita, video, infografik yang interaktif dan banyak lagi perihal berkaitan pilihan raya.

PRN-12 ini merupakan PRN terbesar pernah diadakan di negeri Sarawak dengan jumlah 82 kerusi dipertandingkan.

Kesimpulannya, myundi memberi anda kiraan undi terkini pilihan raya umum dan pilihan raya negeri, keputusan dikemaskini secara langsung dari seluruh Malaysia.

Portal berita myundi boleh diakses melalui komputer, telefon pintar dan tablet di www.myundi.com.my di seluruh dunia.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 26 Jul 2021

“Anak-Anak Tengah Demam, Kandungan Dah Masuk 7 Bulan” – Pembantu Rumah Positif Covid-19, Siti Sarah Risaukan Baby Dalam Perut

Penyanyi dan usahawan Siti Sarah Raissuddin berkongsi berita duka apabila pembantu rumahnya disahkan positif Covid-19 semalam. Sarah bersama suaminya, pelawak Shuib dan anak-anak mereka, Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6, […]

Hiburan Mon, 21 Aug 2023

Kejelitaan Inca Medina Tarik Perhatian, Ramai Tawar Diri Nak Jadi Menantu Malique – “Cantik, Senyuman Sama!”

Aduhai manisnya Inca Medina ni 😍 Cantik sangat senyuman dia ☺️ Anak dah muncul, bapa bila nak munculkan diri? 🫣

Hiburan Tue, 5 Dec 2023
Kes Mahkamah Mon, 11 Mar 2024
Hiburan Mon, 29 Aug 2022