Trending By: Fatin Nurain March 4, 2024 @ 5:07pm

Nak Jadi Ahli ‘Girl Group’ Baharu? Jom Sertai Ujibakat Alternate Record & Talents!

Syarikat rakaman Alternate Records & Talents kini mencari bakat baharu bagi kumpulan wanita melalui uji bakat atas talian bermula 27 Februari hingga 8 Mac 2024.

Umum tahu, syarikat rakaman di bawahan naungan Media Prima Berhad itu telah melahirkan ramai penyanyi wanita berbakat seperti Puteri Khareeza, Marsha Milan dan Shiha Zikir.

Jika anda mempunyai bakat terpendam dan ingin menceburkan diri dalam bidang hiburan tanah air, jangan lepaskan peluang untuk menyertai uji bakat istimewa ini.

Kini, Alternate ingin mencari lebih ramai bakat baharu wanita untuk memeriahkan lagi industri seni tanah air dengan bertujuan untuk menampilkan individu yang bukan sahaja mempunyai bakat vokal berkualiti dan persembahan yang luar biasa, tetapi juga mempunyai karisma dan daya tarikan yang tersendiri.

Ahli yang dipilih akan berpeluang untuk mencipta lagu, merakam video muzik, dan melakukan promosi setanding antarabangsa.

Penyertaan terbuka kepada wanita berusia 18 hingga 25 tahun yang mempunyai bakat dalam nyanyian dan tarian.

Sekiranya, anda mempunyai kebolehan bermain alat muzik juga adalah bonus! Jangan lepaskan peluang anda untuk bersinar di atas pentas sebagai kumpulan wanita hangat yang seterusnya dengan cara memuat naik video persembahan nyanyian dan tarian yang tidak melebihi 3 minit di paparan Instagram atau TikTok anda.

Pastikan anda tag laman rasmi media sosial Instagram @alternate.my_ atau Tik Tok @alternate.rt_ serta hantar video tersebut menerusi peti mesej selewat-lewatnya pada 8 Mac 2024.

Untuk maklumat lanjut tentang Alternate Records & Talents, layari akaun rasmi media sosial Alternate Records & Talents di Facebook, @alternate.my_ di Instagram, dan @alternate.rt_ di TikTok.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Mon, 25 Mar 2024
Featured Wed, 22 Jun 2022
Hiburan Fri, 10 Mar 2023
Cahaya Mata Fri, 9 Sep 2022
Trending Tue, 19 Jun 2018

Kes Kelar Bayi, Suami Sudah Maafkan Isteri

Hidup saya tidak lengkap tanpa dia (isteri) dan siapa yang hendak menjaga makan minum dua lagi anak Mohamad Nur Rusyaidi, 7, dan Mohamad Rafiuddin, 5.

Featured Wed, 28 Sep 2022