Trending By: Yanie Baharom December 31, 2018 @ 11:00am

Mesej Lagu Bagus Tapi…Nasi Lemak Di Dada Bikin Parodi ‘Taki Taki’ Dihentam Teruk

Sekitar minggu lalu tular di media sosial muzik video parodi ‘Taki-Taki’ gandingan dua influencer dari Malaysia  iaitu Ucop dan Johanis Sani bersama Syasya Woke dari Singapura yang ditukar kepada ‘Nasi-Nasi’.

Basically, lagu yang diubah suai liriknya itu mengisahkan perebutan antara Malaysia dan Singapura yang mengaku Nasi Lemak adalah kepunyaan negara masing-masing.

Apa yang menarik perhatian netizen adalah Nasi Lemak yang dilekat di dada penari di dalam video tersebut. Ramai beranggapan perbuatan itu tidak bermoral.

Foto: Instagram Johanis

Video Parodi

“Nasi Nasi” yang dimuat naik enam hari lalu menggunakan melodi asal lagu antarabangsa ‘Taki-Taki’, nyanyian DJ Snake, Selena Gomez, Ozuna, dan Cardi B. 

Difahamkan kolaborasi Ucop, Syasya Woke dan Johanis dalam menghasilkan video “Nasi Nasi” membawa satu objektif murni iaitu untuk meredakan ketegangan yang pernah tercetus di antara Malaysia dan Singapura membabitkan isu asal usul Nasi Lemak yang terjadi baru-baru ini.

Bagi mereka nasi lemak bukan kepunyaan atau berasal dari Malaysia mahupun Singapura, akan tetapi makanan tradisi orang Melayu. Justeru ketiga-tiga influencer terkenal itu mahu mewujudkan persamaan yang lebih tinggi daripada perbezaan yang ada.

Sumber: Oh Bulan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 6 Jul 2020
Trending Thu, 24 Jun 2021

Segera Beri Bantuan Secara Tunai Kepada Isi Rumah – Pakar

Kita doakan agar semua pihak terlibat dipermudahkan urusan

Trending Mon, 13 May 2019

Di Mana Haji Ramli? Hilang Sejak Isnin Lalu, Keluarga Mohon Bantuan Netizen!

Pencariannya turut dilakukan di kawasan berdekatan dan kawasan hospital namun masih gagal ditemui sehingga kini. Haji Ramli, berusia 85 tahun turut menghidapi penyakit darah tinggi.

Featured Mon, 6 Nov 2023

Fattah Amin & Fazura Bergabung Dalam Prekuel Mat Kilau?

Wah, mesti gempak ni berlakon suami isteri❤️‍🔥❤️‍🔥

Hiburan Thu, 9 Feb 2023
Featured Tue, 8 Nov 2022
Events Thu, 21 Apr 2022

Empat Peguam Pemerhati TMJ Dibenarkan Ikuti Kes Perbicaraan #JusticeForBella

Selepas perbincangan diantara Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim dan isterinya, Che Puan Khaleeda bersama Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM), Datuk Seri Rina Harun pada Selasa, hari ini Mahkamah Sesyen telah membenarkan […]