Trending By: Yanie Baharom December 31, 2018 @ 11:00am

Mesej Lagu Bagus Tapi…Nasi Lemak Di Dada Bikin Parodi ‘Taki Taki’ Dihentam Teruk

Sekitar minggu lalu tular di media sosial muzik video parodi ‘Taki-Taki’ gandingan dua influencer dari Malaysia  iaitu Ucop dan Johanis Sani bersama Syasya Woke dari Singapura yang ditukar kepada ‘Nasi-Nasi’.

Basically, lagu yang diubah suai liriknya itu mengisahkan perebutan antara Malaysia dan Singapura yang mengaku Nasi Lemak adalah kepunyaan negara masing-masing.

Apa yang menarik perhatian netizen adalah Nasi Lemak yang dilekat di dada penari di dalam video tersebut. Ramai beranggapan perbuatan itu tidak bermoral.

Foto: Instagram Johanis

Video Parodi

“Nasi Nasi” yang dimuat naik enam hari lalu menggunakan melodi asal lagu antarabangsa ‘Taki-Taki’, nyanyian DJ Snake, Selena Gomez, Ozuna, dan Cardi B. 

Difahamkan kolaborasi Ucop, Syasya Woke dan Johanis dalam menghasilkan video “Nasi Nasi” membawa satu objektif murni iaitu untuk meredakan ketegangan yang pernah tercetus di antara Malaysia dan Singapura membabitkan isu asal usul Nasi Lemak yang terjadi baru-baru ini.

Bagi mereka nasi lemak bukan kepunyaan atau berasal dari Malaysia mahupun Singapura, akan tetapi makanan tradisi orang Melayu. Justeru ketiga-tiga influencer terkenal itu mahu mewujudkan persamaan yang lebih tinggi daripada perbezaan yang ada.

Sumber: Oh Bulan

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 8 Nov 2018

Lagi Insiden Lion Air Terhempas, Tiada Kemalangan Jiwa

Lagi insiden Lion Jet Air terhempas dan tiada kemalangan jiwa dilaporkan. Belum cukup lagi 2minggu, insiden baru telah berlaku

Featured Tue, 26 Oct 2021

Gadis Teruja Pertama Kali Bertemu Teman Lelaki Selepas 11 Bulan Bercinta Dalam PUBG

Permainan video nampaknya semakin popular dalam kalangan anak muda masa kini. Malah, ada yang menjadikan platform permainan video sebagai tempat berkenalan dan bertemu jodoh. Siapa sangka, seorang pengguna TikTok yang dikenali sebagai @raden.girin ini telah […]

Trending Tue, 5 Nov 2019
Trending Mon, 15 Jul 2019

Bapa Kahwin Lagi, Ibu Sakit Mental…Bayi Tujuh Bulan Menangis Kena Tinggal!

Kemungkinan apabila ibunya sihat, bayi itu akan dikembalikan semula kepada ibunya.

Trending Tue, 3 Jul 2018

Bapa Jual Kereta Tampung Kos Dialisis Anak

Menurut bapa kepada enam anak itu, dia kemudian berpakat dengan isterinya, Rubiah Samad, 67, untuk menjual kereta miliknya untuk menampung kos pemasangan tapak dialisis anaknya itu.

Trending Tue, 16 Jul 2019

Tertusuk Penyedut Minuman Besi DiMata & Tembus DiOtak

Terkejut melihat penyedut minuman itu tertusuk matanya dan menembusi kepalanya

Trending Mon, 4 Jan 2021
Trending Fri, 5 Mar 2021

| Live TV