Trending By: SGMS Faida July 9, 2018 @ 7:39am

Panas! Syed Saddiq Jawab Isu Setiausaha Akhbar KBS

Seawal jam 8 pagi, pengamal media telah berkumpul  di hadapan bangunan Kementerian Belia dan Sukan apabila diberitahu sebuah perhimpunan aman sebagai bantahan kepada Menterinya, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman kerana melantik pegawai khas daripada golongan gay.

Bagaimanapun, sehingga 11 pagi, tiada seorang anggota kumpulan bantahan itu berada di hadapan bangunan KBS.

Dalam pada itu, Syed Saddiq memaklumkan nama Setiausaha Akhbar (SUA) yang tertera di laman web rasmi Kementeri Belia dan Sukan adalah tidak benar.

“ Laman web rasmi KBS mungkin disabotaj pihak tidak bertanggungjawab. Saya telah memaklumkan perkara berkenaan kepada Ketua Setiausaha KBS, Datuk Lokman Hakim Ali, untuk tindakan susulan.

“Sehingga kini tiada sebarang lantikan dibuat dan kini kami sedang memuktamadkan calon sesuai untuk jawatan terbabit,” katanya kepada media, siang tadi.

Tambah Syed Saddiq, nama yang tertera di laman web berkenaan merupakan rakannya, Numan Afifi yang banyak membantu mengenai media dari awal sehingga berada di posisi sekarang.

“Dia mengambil keputusan untuk tidak meneruskan perkhidmatannya sehingga SUA dilantik secara rasmi,” katanya.

Sementara itu, Numan Afifi dalam satu kenyataan berkata, beliau hanya membantu Syed Saddiq sementara menunggu SUA dilantik secara rasmi.

Sebelum ini, pelantikan Numan turut dikritik pengguna media sosial dan Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Lokman Noor Adam kerana Numan yang juga Presiden Kempen Pelangi pernah menjadi tumpuan media kerana menganjurkan program ‘Iftar Gay’ pada Jun 2017.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Sat, 11 Jul 2020
Featured Wed, 5 Oct 2022
Selebriti Sat, 24 Feb 2024
Trending Thu, 18 Feb 2021
Trending Thu, 1 Aug 2019

这些都是鬼节「你可以」做的事!

农历七月,是民间俗称「鬼门关」大开的日子!到底农历七月有哪些是你可以做的事?