Trending By: Padin January 20, 2022 @ 4:58pm

Pernah Kurang Keyakinan Diri Semasa Pertama Kali Dating, Gadis Ini Kongsi Tips Tampil Yakin!

Tak dinafikan, tampil yakin semasa temu janji pertama memainkan peranan penting. Hal ini kerana, first impression meninggalkan kesan positif terhadap individu yang kita temui.

Walaupun begitu, ramai sebenarnya individu diluar sana yang masih berasa segan, malu dan rendah diri apabila hendak berhadapan dengan individu yang baru mereka temui. Akan tetapi, baru-baru ini seorang gadis berkongsi pengalaman dirinya sentiasa yakin dalam apa jua keadaan.

Tak selesa ketika makan, makanan sejuk!

Menurut Intan Shanim, 22 tahun, sebelum ini dirinya malu untuk berhadapan dengan individu yang baru dikenalinya.

Menurut diri, masalah ngilu pada gigi ketika menikmati makanan sejuk dan manis seperti kek dan aiskrim menyebabkan dirinya rasa segan nak makan diluar.

“Saya masih ingat lagi, first time nak dating, masalah inilah yang menjadi kerunsingan saya. Bukan apa, saya takut masalah ngilu pada gigi akan ganggu temu janji saya pada masa tu. Bayangkanlah, itu pertama kali saya nak berjumpa dengan pasangan saya, masa tu Allah je la yang tahu perasaan saya.”

“Nasib baik saya temui cara nak tampil yakin pada janji temu tersebut dan saya percaya, mesti ramai orang diluar sana yang ada masalah yang sama dan saya harap perkongsian ini boleh bantu individu lain juga”, katanya.

Pilih berus gigi berbulu lembut.

“Berdasarkan pengalaman saya, pemilihan berus gigi penting untuk individu yang memiliki gigi sensitif. Kalau boleh pilih berus gigi yang memiliki bulu yang lembut, lepastu elakkan memberus dengan kasar dan mendatar. Nanti ianya akan menyebabkan susutan gigi dan gigi berasa ngilu”.

Guna ubat gigi untuk gigi sensitif!

Tambah Intan Shanim lagi, doktor gigi mengesyorkan dia menggunakan ubat gigi khusus untuk gigi sensitif kerana ianya memiliki bahan untuk melindungi gigi daripada masalah ngilu.

“Ubat gigi ni penting, kita kena pilih sesuai dengan keadaan gigi dan gusi kita. Disebabkan saya ada masalah gigi sensitif, saya pilih untuk guna ubat gigi yang memang diformulasikan untuk mengurangkan masalah ngilu pada gigi saya ketika menikmati makan sejuk dan manis”.

“Ada banyak pilihan ubat gigi dah sekarang ni, antara pilihan ubat gigi pilihan utama saya ialah Sensodyne Repair & Protect Deep Repair. Ianya berfungsi dengan baik untuk melindungi gigi disebelah kanan mulut saya daripada masalah ngilu apabila menikmati makanan yang sejuk dan manis. Ini membantu saya tampil yakin setiap masa”.

Sensodyne Repair & Protect Deep Repair bantu kawal masalah gigi sensitif!

Bukan saudari Intan Shanim je alami masalah ni, kalau anda nak tahu, mengikut pemantauan dan soal selidik yang telah dijalankan, 7 daripada 10 rakyat Malaysia mengalami masalah gigi sensitif 1 .

Bagi anda yang ada masalah gigi sensitif dan masih tak sure nak guna ubat gigi yang mana satu, why not anda cuba Sensodyne Repair & Protect Deep Repair. Diformulasi menggunakan teknologi NovaMin®. Ianya merupakan teknologi yang membantu melindungi lapisan gigi daripada rasa ngilu.

** Gunakan ubat gigi Sensodyne Repair & Protect Deep Repair 2 kali sehari untuk pelindungan yang berpanjangan.

Jom tampil yakin tanpa sebarang halangan dengan Sensodyne Repair & Protect Deep Repair hari ini!

PM-MY-SENO-22-00012

Rujukan:

1. GlaxoSmithKline (GSK). Sensodyne SEAT Quantitative Research – Malaysia Market Session. September 2021.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Hiburan Wed, 5 Jul 2023

Janna Nick Mahu Anak Zodiak Libra

Wahhhh! Siapa zodiak dia Libra kat sini?

Trending Fri, 16 Nov 2018

Transformasi Selebriti ‘Sebelum-Selepas’ Popular Bakal Buat Kamu Terkejut

Memang berbeza betul…Apa rahsia mereka agaknya?

Featured Sat, 31 Dec 2022

Imbasan 2022 Gamit Peristiwa & Tragedi Penting Sepanjang Tahun

Sepanjang tahun 2022, rakyat seluruh dunia telah berhadapan dengan pelbagai cabaran dan mengalami beberapa peristiwa penting yang telah memberi impak besar kepada hidup masing-masing. Imbasan 2022, dokumentari khas terbitan Jabatan Berita dan Ehwal Semasa TV3 […]

Featured Tue, 5 Jul 2022
Featured Fri, 1 Oct 2021

“Saya Rasa Berdosa, Takut Azab Allah Dari Kejian Manusia” – Didakwa Dengki Terhadap Ebit Lew, Firdaus Wong Buka Mulut

Sejak tular video seks yang didakwa milik pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew (UEL), pelbagai spekulasi mulai timbul. Malah, nama pendakwah Firdaus Wong turut terpalit gara-gara mendedahkan perbualan lucah didakwa milik UEL. Terbaharu, menerusi program bual […]

Hiburan Sun, 29 May 2022
Trending Thu, 26 Apr 2018

网路疯传「电锅安全帽」网友笑:骑着骑着就饿了

有网友在脸书分享一张「电锅」的照片,从背面看起来与一般人家里厨房会出现的电锅大同小异,上面还插着饭匙,没想到照片角度一转,原来这是电锅造型的「安全帽」,拟真程度让网友大赞设计者太有才!

Featured Tue, 8 Nov 2022
error: Content is protected !!