Trending By: Padin January 20, 2022 @ 4:58pm

Pernah Kurang Keyakinan Diri Semasa Pertama Kali Dating, Gadis Ini Kongsi Tips Tampil Yakin!

Tak dinafikan, tampil yakin semasa temu janji pertama memainkan peranan penting. Hal ini kerana, first impression meninggalkan kesan positif terhadap individu yang kita temui.

Walaupun begitu, ramai sebenarnya individu diluar sana yang masih berasa segan, malu dan rendah diri apabila hendak berhadapan dengan individu yang baru mereka temui. Akan tetapi, baru-baru ini seorang gadis berkongsi pengalaman dirinya sentiasa yakin dalam apa jua keadaan.

Tak selesa ketika makan, makanan sejuk!

Menurut Intan Shanim, 22 tahun, sebelum ini dirinya malu untuk berhadapan dengan individu yang baru dikenalinya.

Menurut diri, masalah ngilu pada gigi ketika menikmati makanan sejuk dan manis seperti kek dan aiskrim menyebabkan dirinya rasa segan nak makan diluar.

“Saya masih ingat lagi, first time nak dating, masalah inilah yang menjadi kerunsingan saya. Bukan apa, saya takut masalah ngilu pada gigi akan ganggu temu janji saya pada masa tu. Bayangkanlah, itu pertama kali saya nak berjumpa dengan pasangan saya, masa tu Allah je la yang tahu perasaan saya.”

“Nasib baik saya temui cara nak tampil yakin pada janji temu tersebut dan saya percaya, mesti ramai orang diluar sana yang ada masalah yang sama dan saya harap perkongsian ini boleh bantu individu lain juga”, katanya.

Pilih berus gigi berbulu lembut.

“Berdasarkan pengalaman saya, pemilihan berus gigi penting untuk individu yang memiliki gigi sensitif. Kalau boleh pilih berus gigi yang memiliki bulu yang lembut, lepastu elakkan memberus dengan kasar dan mendatar. Nanti ianya akan menyebabkan susutan gigi dan gigi berasa ngilu”.

Guna ubat gigi untuk gigi sensitif!

Tambah Intan Shanim lagi, doktor gigi mengesyorkan dia menggunakan ubat gigi khusus untuk gigi sensitif kerana ianya memiliki bahan untuk melindungi gigi daripada masalah ngilu.

“Ubat gigi ni penting, kita kena pilih sesuai dengan keadaan gigi dan gusi kita. Disebabkan saya ada masalah gigi sensitif, saya pilih untuk guna ubat gigi yang memang diformulasikan untuk mengurangkan masalah ngilu pada gigi saya ketika menikmati makan sejuk dan manis”.

“Ada banyak pilihan ubat gigi dah sekarang ni, antara pilihan ubat gigi pilihan utama saya ialah Sensodyne Repair & Protect Deep Repair. Ianya berfungsi dengan baik untuk melindungi gigi disebelah kanan mulut saya daripada masalah ngilu apabila menikmati makanan yang sejuk dan manis. Ini membantu saya tampil yakin setiap masa”.

Sensodyne Repair & Protect Deep Repair bantu kawal masalah gigi sensitif!

Bukan saudari Intan Shanim je alami masalah ni, kalau anda nak tahu, mengikut pemantauan dan soal selidik yang telah dijalankan, 7 daripada 10 rakyat Malaysia mengalami masalah gigi sensitif 1 .

Bagi anda yang ada masalah gigi sensitif dan masih tak sure nak guna ubat gigi yang mana satu, why not anda cuba Sensodyne Repair & Protect Deep Repair. Diformulasi menggunakan teknologi NovaMin®. Ianya merupakan teknologi yang membantu melindungi lapisan gigi daripada rasa ngilu.

** Gunakan ubat gigi Sensodyne Repair & Protect Deep Repair 2 kali sehari untuk pelindungan yang berpanjangan.

Jom tampil yakin tanpa sebarang halangan dengan Sensodyne Repair & Protect Deep Repair hari ini!

PM-MY-SENO-22-00012

Rujukan:

1. GlaxoSmithKline (GSK). Sensodyne SEAT Quantitative Research – Malaysia Market Session. September 2021.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 8 Mar 2021
Featured Thu, 26 Aug 2021

Isteri Pelakon Badrol Shah Meninggal Dunia Selepas Ditidurkan Akibat COVID-19

Pelakon Badrol Shah atau Bad, 39, reda dengan pemergian isterinya, Farah Sheila Mazlan selepas 45 hari bertarung dengan COVID-19. Bad mengumumkan berita duka itu menerusi hantaran di laman Instagramnya. “Kali pertama masa pihak hospital membuat […]

Featured Thu, 11 Nov 2021

“Semua Ada Pendapat Sendiri…” – Cara ‘Hosting’ Lagu Cinta Kita 3 Dikritik, Ain Edruce Tak Kisah

Pelakon dan pengacara, Ain Edruce tidak mengambil kisah mengenai komen netizen yang mengkritiknya sebagai pengacara program Lagu Cinta Kita 3 (LCK3). Menurut Ain, dia tidak mengambil peduli kritikan sebegitu kerana dia akan berbincang dengan pengarah […]

Featured Wed, 28 Apr 2021

Jenaka Rogol Di Sekolah ? Tiada Toleransi! – Radzi Jidin

Berikutan isu seorang guru yang membuat jenaka rogol tular di media sosial, Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) memandang serius isu tersebut. Menurut Menteri Pendidikan, Datuk Dr Radzi Mohd Jidin beliau berkata perkara tersebut masih dalam siasatan […]

Trending Mon, 19 Mar 2018

Ini Fakta! Jumlah Penganggur Di Malaysia Masih Rendah

Kadar pengangguran belia negara adalah 12.4 peratus berbanding New Zealand (14 peratus), Australia (12.5 peratus) dan negara membangun lain seperti Filipina (13.5 peratus) dan Indonesia (19 peratus).

Trending Tue, 24 Jul 2018
Trending Mon, 5 Apr 2021
Featured Wed, 8 Sep 2021

Cara Mohon Bantuan Bekalan Makanan Asas RM300 Menerusi Prihatin Kasih Mulai September

Untuk makluman,  program PRIHATIN Kasih menerusi insentif PEMERKASA adalah merupakan bantuan yang disalurkan kepada golongan isi rumah miskin bandar dengan kaedah pembayaran tanpa tunai menerusi MyKad. Penerima yang layak akan menerima RM100 sebulan selama 3 […]

Trending Thu, 4 Feb 2021

BPN 1.0 & BPN 2.0 Ringankan Beban Rakyat

Semoga segala bantuan yang diberikan kerajaan dapat dimanfaatkan sebaik-baiknya…

Trending Fri, 16 Apr 2021

REV Media Group Ungguli Penerbit Digital Terbaik Tahun Ini Buat Kali Kedua!

REV Media Group (RMG) yang dahulunya dikenali sebagai Media Prima Digital sekali lagi telah dianugerahkan ‘Penerbit Digital Terbaik Tahun Ini’ oleh d Awards 2020, Malaysian Digital Association (MDA) sekaligus membawa pulang anugerah Emas buat tahun […]

| Live TV