Trending By: Del14 September 26, 2019 @ 1:04pm

President Ukraine dan Idea Whatsapp Group “World Leaders”

Tahukah anda bahawa President Ukraine Volodymyr Zalensky (41) dahulunya adalah seorang pelawak dan penulis skrin sebelum dia dilantik menjadi Presiden di negaranya pada bulan April tahun ini? Baru-baru ini semasa pembentangan rasmi 16th Annual Yalta European Strategy Meeting, beliau telah menggunakan kebolehannya untuk berjenaka itu dengan ketua-ketua negara di dalam satu video ‘imaginary Whatsapp group‘ semasa jamuan makan malam sebagai hiburan malam itu.

Video tersebut menunjukkan satu whatsapp chat fiksyen yang dinamakan “World Leaders Group” yang mempamerkan kuasa-kuasa besar dunia seperti USA, Russia dan China, juga negara-negara seperti North Korea, England, Finland, South Korea, Denmark, France dan Belarus kononnya sedang saling berbalas pandangan tentang permasalahan global. 

Salah satu jenaka Zelensky yang terkesan adalah ketika beliau mempersendakan Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump yang sentiasa terpalit kontroversi berkaitan wanita di mana kononnya presiden itu tersalah menghantar mesej yang berbunyi “anda seorang wanita yang cantik” sebelum cepat-cepat berkata “maaf, chat yang salah” dalam mesej berikutnya.

Kebolehan Zelensky berjenaka di dalam satu perjumpaan yang serius walaupun memegang jawatan tertinggi di negaranya, telah rata-rata menghiburkan tetamu yang hadir dan terima kasih kepada internet, pembentangan itu telah tular ke seluruh dunia! 

Klip penuh ‘whatsapp group‘ fiksyen ini boleh dilihat di link youtube ini.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 28 Nov 2018
Trending Fri, 26 Oct 2018

Mabuk Punya Pasal, Lelaki Ini Tergamak Merogol Nenek Umur 100 Tahun

Biswas turut mengaku kepada pemberita bahawa dia berada di bawah pengaruh alkohol dan tidak sedar dengan tindakannya itu.

Trending Mon, 5 Apr 2021

KKM Akan Tentukan Jika Rentas Negeri Sempena Aidilfitri Dibenarkan

Mari sama-sama kita berdoa dan putuskan rantaian Covid-19

Trending Wed, 25 Mar 2020

“Inilah Masa Wanita Single Atau Yang Sukakan Laki Orang Pergi Pasaraya,” – Gurauan Michael Ang Cuit Hati Rakan Artis Dan Netizen

Menerusi siaran langsung Pengumuman Rasmi oleh Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin baru-baru ini, beliau telah mengumumkan tempoh Kawalan Pergerakan yang sepatutnya berakhir pada 1 April dilanjutkan sehingga 14 April. Sepanjang tempoh Kawalan Pergerakan ini, […]

Trending Wed, 23 Jan 2019

只要2张色纸!手作财神爷完整教学

财神到!财神到!财神到你家的大门口~

Trending Thu, 23 Jan 2020

[Viral] Isu Foto Tidak Bertudung Tular, Ali Gatie Backup Sharifah Rose?

Terlajak perahu boleh diundur, terlajak langkah buruk padahnya

Trending Tue, 28 Aug 2018

看过鳄鱼与长颈鹿的生活?会发现你的人生一点都不难

如果你觉得对生活很厌世的话,那你一定要看看这本日本插画家Keigo所绘制的新书!看完之后你觉得其实自己的人生还算好过……

Trending Sat, 9 Feb 2019

Bayi Usia 9 Bulan Antara 5 Yang Terlibat Dalam Kemalangan di Kuala Nerus

Salam takziah buat family yang terlibat dalam kemalangan di Kuala Nerus pagi tadi. Al- Fatihah

| Live TV