Trending By: Del14 September 26, 2019 @ 1:04pm

President Ukraine dan Idea Whatsapp Group “World Leaders”

Tahukah anda bahawa President Ukraine Volodymyr Zalensky (41) dahulunya adalah seorang pelawak dan penulis skrin sebelum dia dilantik menjadi Presiden di negaranya pada bulan April tahun ini? Baru-baru ini semasa pembentangan rasmi 16th Annual Yalta European Strategy Meeting, beliau telah menggunakan kebolehannya untuk berjenaka itu dengan ketua-ketua negara di dalam satu video ‘imaginary Whatsapp group‘ semasa jamuan makan malam sebagai hiburan malam itu.

Video tersebut menunjukkan satu whatsapp chat fiksyen yang dinamakan “World Leaders Group” yang mempamerkan kuasa-kuasa besar dunia seperti USA, Russia dan China, juga negara-negara seperti North Korea, England, Finland, South Korea, Denmark, France dan Belarus kononnya sedang saling berbalas pandangan tentang permasalahan global. 

Salah satu jenaka Zelensky yang terkesan adalah ketika beliau mempersendakan Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump yang sentiasa terpalit kontroversi berkaitan wanita di mana kononnya presiden itu tersalah menghantar mesej yang berbunyi “anda seorang wanita yang cantik” sebelum cepat-cepat berkata “maaf, chat yang salah” dalam mesej berikutnya.

Kebolehan Zelensky berjenaka di dalam satu perjumpaan yang serius walaupun memegang jawatan tertinggi di negaranya, telah rata-rata menghiburkan tetamu yang hadir dan terima kasih kepada internet, pembentangan itu telah tular ke seluruh dunia! 

Klip penuh ‘whatsapp group‘ fiksyen ini boleh dilihat di link youtube ini.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Wed, 1 Sep 2021

Paralimpik Tokyo 2020: Wei Lun Raih Perak, Ubati Kekecewaan Rakyat Malaysia

Setelah rayuan keputusan Paralimpik Ziyad Zolkefli tidak berpihak kepadanya, rakan seperjuangannya, Chew Wei Lun hari ini mengubati kekecewaan rakyat Malaysia apabila berjaya memenangi pingat perak pada aksi final acara individu BC1 di Pusat Gimnastik Ariake

Trending Wed, 30 May 2018

Geram! Video Warga Asing ‘Dibuli’ Di Kaunter Tular

Tak patut sungguh! Video pendek berdurasi sembilan saat itu menunjukkan kepala lelaki itu ‘diketuk’ oleh seorang pegawai lelaki menggunakan dokumen dipercayai pasport.

Trending Mon, 21 Jun 2021
Trending Sun, 3 Jul 2022

Rokok Seludup Bernilai RM1.8 Juta Berjaya Dirampas, Dua Lelaki Tempatan Ditahan

Rokok seludup berjaya dirampas, suspek tiada rekod jenayah.

Featured Wed, 17 Feb 2021
Featured Wed, 9 Nov 2022

[VIDEO] Kongsi Foto Di Restoran Gordon Ramsay, Netizen Dakwa Shuib & Anak-Anak Keluar Makan Dengan Watie? – “Ada Pantulan Camerawoman Kat Belakang Tu”

Wowwwww family dinner ke ni? Dah kantoi kali keberapa ni? Hihi apapun min doakan yang terbaik saja untuk Shuib

Featured Mon, 15 Aug 2022
Hiburan Thu, 18 Aug 2022

Tajul Sedih Lagu Mengusung Rindu Kalah Dengan Lagu Aliff Syukri

Jangan risau Tajul, lagu Mengusung Rindu tetap dihati kami semua.

Trending Thu, 26 Jul 2018

This Creepy 3D Video is So Real, It Will Spook You Like Crazy

It’s so realistic that people are questioning whether it really happened or not.

Featured Tue, 11 Oct 2022

| Live TV