Trending By: Del14 September 26, 2019 @ 1:04pm

President Ukraine dan Idea Whatsapp Group “World Leaders”

Tahukah anda bahawa President Ukraine Volodymyr Zalensky (41) dahulunya adalah seorang pelawak dan penulis skrin sebelum dia dilantik menjadi Presiden di negaranya pada bulan April tahun ini? Baru-baru ini semasa pembentangan rasmi 16th Annual Yalta European Strategy Meeting, beliau telah menggunakan kebolehannya untuk berjenaka itu dengan ketua-ketua negara di dalam satu video ‘imaginary Whatsapp group‘ semasa jamuan makan malam sebagai hiburan malam itu.

Video tersebut menunjukkan satu whatsapp chat fiksyen yang dinamakan “World Leaders Group” yang mempamerkan kuasa-kuasa besar dunia seperti USA, Russia dan China, juga negara-negara seperti North Korea, England, Finland, South Korea, Denmark, France dan Belarus kononnya sedang saling berbalas pandangan tentang permasalahan global. 

Salah satu jenaka Zelensky yang terkesan adalah ketika beliau mempersendakan Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump yang sentiasa terpalit kontroversi berkaitan wanita di mana kononnya presiden itu tersalah menghantar mesej yang berbunyi “anda seorang wanita yang cantik” sebelum cepat-cepat berkata “maaf, chat yang salah” dalam mesej berikutnya.

Kebolehan Zelensky berjenaka di dalam satu perjumpaan yang serius walaupun memegang jawatan tertinggi di negaranya, telah rata-rata menghiburkan tetamu yang hadir dan terima kasih kepada internet, pembentangan itu telah tular ke seluruh dunia! 

Klip penuh ‘whatsapp group‘ fiksyen ini boleh dilihat di link youtube ini.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Fri, 30 Nov 2018

3秒心理测验!第一眼看到什么动物…找到人格光明面

只要看看你「第一眼先看到哪个动物」,就可以测出你的主要人格啦!

Trending Sun, 3 Nov 2019
Trending Mon, 13 Apr 2020

[Terkini] COVID-19: Kadar Kesembuhan Di Malaysia Antara Yang Tertinggi Di Dunia

Tak sabarnya nak tunggu Malaysia isytihar bebas COVID-19..

Trending Fri, 6 Mar 2020
Trending Fri, 31 Jan 2020
Trending Mon, 6 Jul 2020
Trending Wed, 24 Jun 2020
Trending Sat, 14 Nov 2020
Trending Wed, 25 Apr 2018

Pesanan Romantis Di InstaStory, Bukti Mira Filzah Dan Zizan Razak Dilamun Cinta

Biarpun kedua-dua posting berbalas kata rindu itu tidak ditujukan secara spesifik, namun ramai yang percaya ia ditujukan antara satu sama lain.

Trending Tue, 15 Dec 2020

| Live TV