Trending By: Padin November 23, 2020 @ 4:16am

“Saya Harap Semuanya Selamat” – Sedih SFMM35 Ditunda, Aina Abdul Yakin Ada Hikmah

Penyanyi dan komposer Aina Abdul yang sepatutnya membuat persembahan pada episod ketiga Separuh Akhir Muzik Muzik 35 (SFMM35) malam tadi mengakui sedih dengan penundaan program terbabit.

Namun begitu, pemilik nama penuh Nurul Aina Abdul Ghani, 27, ini akur dengan keputusan yang telah dimuktamadkan oleh pihak produksi.

Terdahulu, penyanyi Alif Satar yang membuat persembahan pada episod pertama SFMM35 di Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral Shah Alam disahkan positif jangkitan Covid-19 semalam.

ARTIKEL BERKAITAN: SFMM35 Ditunda, Alif Satar Positif COVID-19

Aina yang bertanding menerusi lagu Semalam ciptaannya sendiri menganggap ada hikmah di sebalik semua kejadian.

“Sejujurnya saya sedih, semua persediaan telah dilakukan. Ada lima individu yang berada dalam team saya dan mereka gigih berusaha untuk menjayakan Semalam di SFMM35.

“Apabila saya dapat tahu episod ketiga SFMM35 ditunda, saya tak fikir mengenai diri sendiri, saya terus teringat team saya yang sudah bekerja keras dan keadaan yang berlaku sekarang.

“Namun begitu, saya anggap semuanya sudah tertulis dan apa yang terjadi mempunyai hikmah tersendiri. Semua yang terjadi adalah aturan Allah.

“Mungkin penundaan ini adalah untuk membuatkan kita semua sama-sama beringat serta ia juga boleh membendung masalah lebih teruk yang mungkin bakal berlaku jika ia tetap diteruskan,” katanya kepada Xtra.

Tambah pelantun lagu Sumpah ini lagi, dia enggan berfikiran negatif dan turut berharap agar Alif segera sembuh.

“Kita fikir yang baik-baik saja, tak mahu berfikiran negatif. Alhamdulillah, saya dan team sudah membuat ujian saringan Covid-19 malam tadi.

“Saya juga berharap agar keputusan ujian saringan semua tenaga kerja yang terlibat dengan SFMM35 negatif dan saya juga berharap agar Allah permudahkan kesembuhan Alif,” katanya lagi.

Selain SFMM35, Aina juga terlibat dalam Vokal Mania sebagai idol bersama Tomok, Lan Solo dan Indah Ruhaila.

Jangan lupa undi peserta kegemaran anda di www.xtra.com.my/vokalmania dan saksikan Vokal Mania setiap Sabtu, pukul 9 malam, di TV3!

Vokal Mania ini juga boleh ditonton strim langsung secara HD di YouTube TV3 Malaysia dan tonton.com.my ATAU menerusi LIVE TV di www.xtra.com.my/livetv dan layari www.xtra.com.my dan laman media sosial TV3 Malaysia untuk info lanjut.

Rancakkan perbualan di media sosial dengan menggunakan tanda pagar #vokalmania.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 22 Apr 2020
Trending Tue, 26 Dec 2017

HILLARY CLINTON WRITES INSPIRING LETTER TO YOUNGER SELF

The wonderful woman with an amazing career throughout her life definitely had a lot to tell her younger self.

Trending Mon, 17 Jun 2019

婚礼设「前女友桌」竟有7人现身!

婚礼设「前女友桌」竟有7人现身!网友一看颜值:新郎真会交女友!

Trending Sat, 23 Dec 2017

Ibu Bapa Terima Berita Kematian Ketika Tawaf

Tiga Beradik Maut: Ibu Bapa Terima Berita Kematian Ketika Tawaf

Featured Fri, 21 Jan 2022
Trending Mon, 9 Jul 2018

Sebelum Misi Bermula, Saya Dah Rasa Tak Sedap Hati…Isteri Penyelam Thailand Luah Rasa

Saya nak beritahu dia yang saya amat sayangkan dia dan boleh diakui tiada lelaki macam dia dalam dunia ini. Saya akan tetap sayangkan dia, sayang saya kepadanya tidak akan berubah

Trending Fri, 4 Jun 2021

90 Peratus Peniaga Kecil Dijangka ‘Gulung Tikar’ Jika PKP Berterusan

Ayuh! sama-sama kita putuskan penularan Covid-19

Trending Mon, 2 Mar 2020

Firasat Ashraf Akan Meninggalkan Noah, Lukisan Noah Untuk Ashraf Sinclair Punya Maksud Tersirat?

Kehilangan Ashraf Sinclair sejak minggu lalu masih terasa di hati insan-insan terdekat. Ashraf meninggal berpunca daripada masalah komplikasi masalah jantung, kehilangannya disifatkan sebagai “mati mengejut”. Saat pemergian Ashraf, sebuah lukisan yang dilukis oleh anaknya, Noah […]

| Live TV