Trending By: Salma Syahbuddin January 20, 2021 @ 3:09pm

Sebak Lihat ‘Journey’ Dayah Bakar & Suami, Ini Pula Reaksi Baby Fahri Yang Bikin Netizen Geram

Bagi sesiapa sahaja yang mengikuti perkembangan pengacara program Borak Kopitiam ini, pasti ramai yang teruja dan tidak kurang juga yang mengalirkan air mata.

Mana taknya, melihat perjalanan Dayah Bakar, anak dan suami, Kapten Muhammad Hanif Hamidi yang terpaksa berjauhan selama setahun akibat tuntutan kerja betul-betul menguji kesabaran.

Dan setiap momen manis perjalanan Dayah Bakar dan anak untuk berjumpa insan tersayang ini turut dikongsikan menerusi muat naik oleh Dayah sendiri dan kelab peminatnya @dayahlova dilaman instagram mereka.

Bertolak dari Malaysia ke Australia pada 4 Januari 2021 lalu, Dayah Bakar sempat menjalani kuarantin selama 14 hari sebelum dibenarkan berjumpa dengan suami pada Selasa.

“Mata masuk habuk…”

Bagaimanapun, setelah hampir 2 minggu melalui proses kuarantin akhirnya Dayah Bakar atau nama sebenarnya, Nur Hidayah Abu Bakar, 32, kembali disatukan bersama suaminya dan anak lelaki mereka, Achbar Muhammad Fahri.

Dan, rata-rata peminat Dayah memberikan ucapan syukur dan tahniah buat keluarga comel ini sehingga ada diantara mereka yang sebak melihat Dayah, Fahri dan suami akhirnya bersama-sama.

Sumber : Instagram @dayahlova

Reaksi baby Fahri Bikin geram!

Sumber : Instagram @dayahlova

Seperti faham dengan situasi yang berlaku, reaksi baby Fahri sekaligus mencuri perhatian netizen apabila dilihat begitu gembira bertemu ayahnya, Kapten Hanif Hamidi selepas terpisah selama setahun.

Terdahulu, Dayah Bakar berkahwin dengan Hanif pada Jun 2018 dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki pada 17 Ogos 2020.

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 15 Jan 2019

看电影流眼泪不是因为玻璃心!研究:爱哭鬼其实是天才

每当电影演到动人心弦之处,爱哭的你一定会落泪;研究证实爱哭鬼其实比一般人更坚强、更有领导力,在团队中可能是杰出的天才呢!

Trending Tue, 17 Nov 2020
Trending Wed, 30 Sep 2020
Trending Wed, 23 Oct 2019

Forget Meatballs! Salted Egg Chicken Wings are Coming Through in IKEA Malaysia Starting Today!

IKEA is the place that oddly succeed in selling both food and furniture under the same roof. Truthfully, they are quite a peculiar combination, but apparently IKEA has done it flawlessly!  via GIPHY Mainly concentrating […]

Trending Wed, 2 May 2018

Taj Mahal Bertukar Warna?

Mahkamah Agung dalam satu kenyataan selepas meneliti foto terbaru Taj Mahal berkata, batu marmar itu pada mulanya bertukar ke warna kuning dan kini kelihatan seperti hijau kehitaman.

Trending Mon, 24 May 2021
Trending Fri, 3 Aug 2018

Air Terjun Setinggi 108 Meter Dalam Gedung Pencakar Langit

Liebian International Building yang terletak di Guiyang, China bahagian Barat Daya mempunyai air terjun buatan yang paling tinggi 108 meter

Trending Mon, 31 Dec 2018

Mesej Lagu Bagus Tapi…Nasi Lemak Di Dada Bikin Parodi ‘Taki Taki’ Dihentam Teruk

Nasi Lemak yang dilekat di dada penari di dalam video tersebut, dianggap tidak bermoral!

Trending Wed, 13 May 2020

| Live TV