Trending By: Salma Syahbuddin April 2, 2021 @ 1:59pm

Siti Nurhaliza Abadikan Lagu Nostalgia Dalam ‘Legasi’

Walaupun kini sarat hamil, penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza tidak membataskan dirinya untuk tampil menghadiahkan sesuatu yang cukup istimewa buat semua peminatnya dengan melancarkan album lagu kanak-kanak berjudul Legasi.

Malah, bersempena sambutan ulangtahun ke-25 dalam industri seni tanah air,  Siti menganggap penerbitan album kanak-kanak itu adalah usaha dirinya bagi melestarikan lagu kanak-kanak klasik supaya terus diingati dan menjadi warisan generasi akan datang.

” Apa yang penting adalah mesej yang kita sampaikan di dalam sesebuah lagu . Anak-anak ini akan cepat belajar dan memahami, justeru dalam lirik lagu kanak-kanak termasuk olahan lirik terbaharu, saya memberikan mesej yang baik serta berguna”

 

Terdahulu, Siti Nurhaliza, 42, melancarkan single Medley Klasik Siti 1 yang menghimpunkan lagu nostalgia kanak-kanak yang sering dinyanyikan oleh beliau bersama rakan-rakan sewaktu tinggal di berek polis di Kuala Lipis, Pahang.

Namun, Siti berharap dengan pelancaran album Legasi ini peminat tidak menyamakan album Legasi dengan album komersil beliau yang lain.

“Saya tetap mengutamakan kualiti muzik, bunyi dan gubahan yang baik dalam sesebuah lagu dan album Legasi mempunyai keseronokan yang tersendiri sewaktu di dalam studio. Apa yang penting, saya sangat berpuas hati dengan hasil kerja dan usaha yang dibuat oleh Pown Hasril selaku penerbit bersama pasukan kerjanya” jelasnya.

 

Mengandungi tujuh lagu dan mempunyai 10 track termasuk interlud. Album Legasi ini juga turut memuatkan lagu yang dihasilkan sendiri oleh Siti buat anak yang bakal dilahirkan berjudul Anakanda selain Comel Pipi Merah.

Lagu lain adalah Anakku Sayangku (lagu asal Anakku Sazali), Medley Klasik Siti 2, Bintang Kecil dan Burung Kakak Tua.

 

ARTIKEL BERKAITAN : “Biasalah, Kadang-Kadang…” – Isu Aishah ‘Terblock’ & Tak Boleh Tag Di Instagram, Ini Respons Siti Nurhaliza

ARTIKEL BERKAITAN : “Kalau Tak Boleh Tag Instagram Seseorang, Terus Orang…” – Aishah Jawab Dakwaan Tak Bertegur Dengan Siti Nurhaliza, Rupanya-Rupanya…

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Mon, 25 Jun 2018

MP Wants Malaysians to Marry at 18-Years-Old and Above

She wants to end child marriages.

Featured Wed, 10 Aug 2022
Trending Tue, 16 Aug 2022

Sertai Kelas Lakonan, Ummi Nazeera Gembira Dapat Puaskan Hati Penonton

Drama Risik Pada Hati meraih sambutan hebat baru-baru ini, manakan tidak pelakon utamanya tak kurang hebatnya. Menampilkan Ummi Nazeera sebagai pelakon utama telah membuka mata penonton tentang lakonan mantapnya sehingga menerima banyak pujian. “Sejujurnya saya

Events Thu, 17 Nov 2022
Featured Wed, 21 Dec 2022

Berat Badan Sukar Turun Lepas Bersalin, Ernie Zakri Menangis Depan Syamel

Sebab tu sokongan suami dan orang sekeliling tu penting!

Featured Thu, 24 Mar 2022

Tak Tinggalkan Dunia Seni, Saharul Ridzwan Ikut Sunnah Apabila Ceburi…

Saharul tak menolak sebarang tawaran berlakon, tetapi bergantung kepada…

Featured Fri, 10 Mar 2023

4 Hero Terperangkap, Misi: Kembalikan Kuasa Kenyir Bakal Menyentuh Hati Penonton

Sedih tengok pengorbanan mereka 😢 Jangan lupa saksikan di Majalah 3, isnin depan jam 9 malam

Hiburan Sun, 11 Sep 2022

| Live TV