Trending By: Padin April 29, 2021 @ 4:54pm

Syafie Naswip Kongsi Cabaran Jadi Rider Di Bulan Ramadan Semasa PKP

Disebabkan penularan wabak COVID-19, ramai rakyat marhaen macam kita ni tengah susah kerana kehilangan sumber pendapatan.

Pelakon terkenal macam Syafie Naswip pun terjejas sebab banyak ‘job’ yang kena cancel. Haa.. Tapi Syafie selamba je pilih untuk jadi rider foodpanda sebab nak survive. Nak hidup lah katakan..

Tapi kan, jadi rider ni banyak cabaran nak kena hadap, lagi-lagi time bulan Ramadan ni.

Kalau anda nak tau macam mana pahit manisnya bekerja sebagai seorang rider ni, jom kita tengok video Syafie kongsi pengalaman dia jadi rider foodpanda!

Haa.. Menarik kan cerita Syafie ni? Ada buat anda rasa nak jadi rider foodpanda jugak tak?

Kiriman Keriangan Merapatkan Kita

Selalunya bila bulan Ramadan, kita mesti nak balik kampung berbuka dengan family kan? Tapi disebabkan tengah Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), macam mana nak rentas negeri jumpa keluarga kan?

Jangan risau! Dengan aplikasi foodpanda, anda dah boleh memesan makanan untuk yang tersayang walaupun mereka tinggal dekat negeri lain.

Lepas tu, anda boleh menghubungi mereka menerusi panggilan video sambil berbuka macam Syafie buat dalam video tu.

Sekurang-kurangnya, hilanglah sikit rindu tu bila tengok famili tersenyum sebab anda buat surprise hantar makanan favourite mereka kan?

Lagi pun.. Banyak fadhilatnya kalau kita bagi makan untuk orang buka puasa tau! Lagi-lagi di bulan Ramadan ni yang keistimewaanya lebih dari bulan-bulan yang lain.

Jadi apa tunggu lagi? Jom kita order untuk yang tersayang sekarang!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Thu, 26 Nov 2020
Trending Thu, 24 Jun 2021

“Bertindak Segera!” Bersama Ejen Ali – Pakai Pelitup Muka, Jaga Kebersihan & Kekal Selamat

“Bertindak Segera!” Itulah kata semangat yang sering dilaungkan oleh Ejen Ali ketika menjalani misi baharu. Dalam situasi pandemik sebegini, laungan ini menjadi ikutan di kalangan anak-anak kita dalam menjalani kehidupan norma baharu. Lebih menarik, kini […]

Trending Wed, 4 Apr 2018

Bukan Manusia Sahaja Suka Ke Spa, Monyet Pun!

Mereka mengkaji tingkah laku monyet dan mengumpul data untuk mengukur paras glukokortikoid iaitu sejenis hormon yang kepekatannya meningkat apabila tahap tekanan tinggi.

Trending Mon, 1 Jun 2020
Featured Fri, 14 Sep 2018

Coretan Indah Fazura Buat Fattah Sempena Ulang Tahun Ke-28 Suaminya. Happy Birthday Fattah!

Fazura mengusik hati netizen dengan beberapa posting romantis di Instagram sempena ulang tahun kelahiran suaminya, Fattah Amin.

Trending Sat, 28 Jul 2018

五色棺材葬五种人,你知道棺材的颜色代表什么吗?

起棺材估计大家脑海中都会想起黑色的棺材,而黑色的棺材确实也是最常见的,那么有黑就有白,其实与之对应的还有白棺材和红棺材。那么棺材为什么还有五种颜色呢?

Trending Tue, 23 Mar 2021
Featured Mon, 14 Jun 2021

“Selalu Tanya Abang Ahmad..”- Fedtri Yahya Dedah Kesungguhan Pelajar Raih A+ Subjek Tasawwur Islam Dalam SPM

Kisah seorang remaja berbangsa India, V Easwaran yang memperolehi keputusan cemerlang dalam subjek Tasawwur Islam  ketika menduduki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tempoh hari mendapat perhatian ramai. Menurut  V. Easwaran yang ditemui di sidang media secara […]

| Live TV