Sertai misi di www.jomheboh.com.my dan berpeluang memenangi 5 juta koin Shopee, barangan Xiaomi dan beras ERA!
Trending By: Padin April 29, 2021 @ 4:54pm

Syafie Naswip Kongsi Cabaran Jadi Rider Di Bulan Ramadan Semasa PKP

Disebabkan penularan wabak COVID-19, ramai rakyat marhaen macam kita ni tengah susah kerana kehilangan sumber pendapatan.

Pelakon terkenal macam Syafie Naswip pun terjejas sebab banyak ‘job’ yang kena cancel. Haa.. Tapi Syafie selamba je pilih untuk jadi rider foodpanda sebab nak survive. Nak hidup lah katakan..

Tapi kan, jadi rider ni banyak cabaran nak kena hadap, lagi-lagi time bulan Ramadan ni.

Kalau anda nak tau macam mana pahit manisnya bekerja sebagai seorang rider ni, jom kita tengok video Syafie kongsi pengalaman dia jadi rider foodpanda!

Haa.. Menarik kan cerita Syafie ni? Ada buat anda rasa nak jadi rider foodpanda jugak tak?

Kiriman Keriangan Merapatkan Kita

Selalunya bila bulan Ramadan, kita mesti nak balik kampung berbuka dengan family kan? Tapi disebabkan tengah Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), macam mana nak rentas negeri jumpa keluarga kan?

Jangan risau! Dengan aplikasi foodpanda, anda dah boleh memesan makanan untuk yang tersayang walaupun mereka tinggal dekat negeri lain.

Lepas tu, anda boleh menghubungi mereka menerusi panggilan video sambil berbuka macam Syafie buat dalam video tu.

Sekurang-kurangnya, hilanglah sikit rindu tu bila tengok famili tersenyum sebab anda buat surprise hantar makanan favourite mereka kan?

Lagi pun.. Banyak fadhilatnya kalau kita bagi makan untuk orang buka puasa tau! Lagi-lagi di bulan Ramadan ni yang keistimewaanya lebih dari bulan-bulan yang lain.

Jadi apa tunggu lagi? Jom kita order untuk yang tersayang sekarang!

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 17 Sep 2019

7 Things You Can Do At Home Because You Don’t Have Any Other Choice Except Staying Indoors; Darn You Haze!

Did you know that Malaysia actually has four seasons? Yup, they are monsoon, dengue, durian and HAZE!

Trending Wed, 25 Dec 2019

Guna ‘Pendrive’ Cari Pemilik Dompet Berisi RM1200

Alhamdulilah, masih ada lagi insan yang baik hati memulangkan balik barang yang dijumpa.

Trending Tue, 15 May 2018

Baca Label Penjagaan Baju Sebelum ‘Campak’ Dalam Mesin Basuh

Korang tahu tak kenapa baju kalau warna hitam jadi luntur, ataupun ada sesetengah kain mereput walaupun baru digunakan beberapa kali? Salah satu sebabnya adalah disebabkan cara penjagaan korang terhadap pakaian atau barangan tersebut.  Kalau korang […]

Trending Wed, 17 Mar 2021

Kompaun RM1,500 Bagi Individu Langgar SOP Dengan Kesalahan Kecil

Kompauan adalah muktamad mengikut kesalahan!

Trending Sat, 17 Nov 2018

Pemancing Teruja Dapat Ikan, Tapi Rupanya…

Tujuh anggota dikejarkan ke lokasi kejadian dan operasi bertindak mengeluarkan mangsa di dasar sedalam satu meter dengan menggunakan tali.

Trending Thu, 18 Jul 2019

Bila Selebriti Pun Sibuk Nak Try #agechallenge, Agaknya Siapa Yang Paling Hot?

Sekali-sekala artsi nak berhibur dengan apps apa salahnya kan? Netizen jangan ada yang kecam pula.

Trending Sat, 28 Jul 2018

Chong Wei ‘Gantung Raket’ Selamanya?

Jika benar beliau bakal bersara, sudah tentu berita ini membuatkan rakyat Malaysia bersedih. Kami doakan Datuk Lee Chong Wei sembuh seperti

Trending Fri, 15 Jun 2018

Telefon Meletup Punca CEO Maut

Mesej daripada keluarga Allahyarham Nazrin yang kini tular dalam media sosial, mendakwa pada suatu peringkat, telefon itu terlampau panas lalu dan meletup, mengakibatkan trauma tumpul di bahagian belakang kepala yang membawa kepada kematian mangsa.

| Live TV