Trending By: Salma Syahbuddin March 3, 2021 @ 3:00pm

“Tak Payah Acah Baik…. Geli Aku Tengok!” Siti Sarah & Shuib Di Hentam Netizen Gara-Gara Kongsi Rezeki Dengan Frontliners

Sempena menyambut hari ulang tahun perkahwinan antara penyanyi popular, Siti Sarah Raissuddin dan suami yang juga merupakan pelawak, pelakon, pengacara serta bekas penyampai radio Hot FM, Shuib yang ke-10, pasangan ini dilihat bersama-sama turun padang  memberikan  sumbangan dan hadiah kepada frontliners yang bertugas di Hospital Kuala Lumpur sebagai menghargai jasa dan pengorbanan mereka sepanjang tempoh krisis Covid-19.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Siti Sarah Raissuddin (@sitisarahraissuddin)

 

 

Namun, bagaikan sudah menjadi lumrah dalam kehidupan apabila setiap niat baik yang dilakukan akan disalah ertikan. Termasuklah kepada Sarah dan Shuib apabila tindakan memberi bantuan kepada frontliners itu disalah anggap oleh segelintir masyarakat kita pada hari ini.

 

Perkara tersebut dikongsi oleh Sarah menerusi muat naik gambar berupa screenshot mesej peribadi yang diterimanya menerusi akaun instagram miliknya pada Selasa.

 

Individu terbabit dilihat kurang senang dengan mengatakan kononnya tindakan Sarah dan Shuib itu hanya sekadar mahu menunjuk-nunjuk sahaja.

 

Bagaimanapun, Sarah dilihat tampil menjelaskan perkara berkenaan di ruangan kapsyen akaun instagramnya dengan menulis;

“Dalam kehidupan kita ini, kita tak dapat puaskan hati semua orang. Buat baik pun orang pandang serong, ape lagi kalau kita ni terbuat salah, lagi teruk jadinya…”
“Yang nak marah sangat tu kenapa? Kita bagi benda haram ke sampai sakit sangat hati tu? Sarah ni bagi dadah ke? Bagi air todi yang mabuk-mabuk ke???
“Frontliner tu ada yang tak cuti, banyak sangat dugaan yang diorang kena hadap. Apa yang Sarah bagi kecil je, just nak buat diorang happy. At least, dapat bagi semangat dan buat diorang happy untuk hari tu. 
“Saya bagi barang-barang lain tu pun untuk buat kenang-kenangan. Ikhlas ke tidak, bukan kita tentukan. Perkara itu rahsia Allah. Siapa kita nak tentukan keikhlasan seseorang tu?  jelasnya.

 

Haih, apalah nak jadi nak dengan manusia zaman sekarang ni kan?

 

Apapun, Sarah juga sempat menitipkan doa buat semua frontliners yang menghantar mesej peribadi  kepadanya mahupun yang  meninggalkan ucapan terima kasih di ruangan komen instagram beliau atas sumbangan yang diberikan pada 26 Februari lalu.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Thu, 11 Jan 2018

Suami Lebih Muda, Hidup Lebih Gembira!

Usah dipedulikan segala label yang diberikan masyarakat bila mendengar wanita yang mengahwini lelaki lebih muda. Cinta tak hanya buta, malahan tak juga kenal usia, bukan? Pilihan seseorang lelaki menjadikan wanita, 5, 7 atau 10 tahun

Featured Wed, 16 May 2018

Bintang Bollywood Aishwarya Rai Raih 1.4 Juta Pengikut Di Instagram Dalam Masa 4 Hari!

Akaun milik isteri kepada pelakon Abhishek Bachchan itu kini sudah mencecah 1.4 juta pengikut sejak dibuka empat hari lalu! 

Hiburan Tue, 21 Jun 2022
Trending Fri, 18 Oct 2019

Tahniah! Ini Pemenang Cabaran Ketahanan Ultra Kuasa Bateri Jam Tangan HUAWEI GT 2

Lebih style dan urban, dapatkan Huawei Watch GT 2 sekarang!

Featured Mon, 2 Aug 2021

RIPPLE Kini Dikenali Media Prima Audio

Platform radio Media Prima, RIPPLE kini ditukar nama kepada Media Prima Audio atau MPA bersempena penjenamaan semulanya untuk tampil kompetitif serta hala tuju lebih strategik. Penjenamaan baharu terbabit dilakukan dalam misi menjadikan industri penyiaran radio

Hiburan Mon, 28 Mar 2022
Trending Thu, 10 Sep 2020

Balu Abam Puas Hati, Pembahagian Harta Berdasarkan Hukum Syarak

Semoga urusan kedua belah pihak baik-baik sahaja.

Trending Thu, 19 Nov 2020

| Live TV