Trending By: Salma Syahbuddin March 3, 2021 @ 3:00pm

“Tak Payah Acah Baik…. Geli Aku Tengok!” Siti Sarah & Shuib Di Hentam Netizen Gara-Gara Kongsi Rezeki Dengan Frontliners

Sempena menyambut hari ulang tahun perkahwinan antara penyanyi popular, Siti Sarah Raissuddin dan suami yang juga merupakan pelawak, pelakon, pengacara serta bekas penyampai radio Hot FM, Shuib yang ke-10, pasangan ini dilihat bersama-sama turun padang  memberikan  sumbangan dan hadiah kepada frontliners yang bertugas di Hospital Kuala Lumpur sebagai menghargai jasa dan pengorbanan mereka sepanjang tempoh krisis Covid-19.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Siti Sarah Raissuddin (@sitisarahraissuddin)

 

 

Namun, bagaikan sudah menjadi lumrah dalam kehidupan apabila setiap niat baik yang dilakukan akan disalah ertikan. Termasuklah kepada Sarah dan Shuib apabila tindakan memberi bantuan kepada frontliners itu disalah anggap oleh segelintir masyarakat kita pada hari ini.

 

Perkara tersebut dikongsi oleh Sarah menerusi muat naik gambar berupa screenshot mesej peribadi yang diterimanya menerusi akaun instagram miliknya pada Selasa.

 

Individu terbabit dilihat kurang senang dengan mengatakan kononnya tindakan Sarah dan Shuib itu hanya sekadar mahu menunjuk-nunjuk sahaja.

 

Bagaimanapun, Sarah dilihat tampil menjelaskan perkara berkenaan di ruangan kapsyen akaun instagramnya dengan menulis;

“Dalam kehidupan kita ini, kita tak dapat puaskan hati semua orang. Buat baik pun orang pandang serong, ape lagi kalau kita ni terbuat salah, lagi teruk jadinya…”
“Yang nak marah sangat tu kenapa? Kita bagi benda haram ke sampai sakit sangat hati tu? Sarah ni bagi dadah ke? Bagi air todi yang mabuk-mabuk ke???
“Frontliner tu ada yang tak cuti, banyak sangat dugaan yang diorang kena hadap. Apa yang Sarah bagi kecil je, just nak buat diorang happy. At least, dapat bagi semangat dan buat diorang happy untuk hari tu. 
“Saya bagi barang-barang lain tu pun untuk buat kenang-kenangan. Ikhlas ke tidak, bukan kita tentukan. Perkara itu rahsia Allah. Siapa kita nak tentukan keikhlasan seseorang tu?  jelasnya.

 

Haih, apalah nak jadi nak dengan manusia zaman sekarang ni kan?

 

Apapun, Sarah juga sempat menitipkan doa buat semua frontliners yang menghantar mesej peribadi  kepadanya mahupun yang  meninggalkan ucapan terima kasih di ruangan komen instagram beliau atas sumbangan yang diberikan pada 26 Februari lalu.

 

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Featured Sun, 20 Jun 2021

Ramai M40 Tergelincir Kepada B40, Beri Kelonggaran i-Sinar 2.0 Secara Bersasar – Pakar Ekonomi

Baru baru ini, terdapat laporan yang mengatakan lebih daripada 600,000 isi rumah dari golongan berpendapatan pertengahan (M40) tergelincir ke kategori golongan berpendapatan rendah B40 kerana krisis Covid-19 sekali gus memberikan tamparan hebat kepada rakyat Malaysia. […]

Featured Thu, 22 Apr 2021

Janna Nick Dedah Hidap Penyakit Bipolar, Pernah Cuba B*nuh Diri

Pelakon dan pengacara Melodi, Janna Nick mendedahkan beliau mengalami ‘bipolar disorder’ yang merupakan sejenis penyakit gangguan mental melibatkan perubahan “mood” atau perasaan secara melampau sehingga menjejaskan aktiviti seharian. Menurut Janna yang mendedahkan perkara terbabit di […]

Trending Wed, 23 Sep 2020
Featured Thu, 23 Apr 2020

Petugas barisan hadapan boleh qada puasa jika tidak berkemampuan

Buka puasa agar tidak jejas tugas merawat pesakit

Trending Fri, 16 Nov 2018

咖啡族注意!研究:爱喝「这口味」有精神病

咖啡是许多人每日的精神来源,不过现在,你可能要多留意一下大家的喜爱口味了。因为日前就有研究证实,我们对咖啡的喜好,其实代表了「潜在个性」。

Trending Fri, 10 Jan 2020

Woman Had “Pubic Hair” On Her Face Because Doctor Took A Skin From Her Groin As Emergency Measure

If you think you are having a bad day, try to put yourself in her shoes.

Trending Sun, 4 Oct 2020
Trending Mon, 16 Dec 2019

Semata Nak Kaut Untung, Bapa Sewa Anak Pada Pedofil

seorang bapa sanggup menyewakan anak perempuannya kepada hampir 30 orang lelaki pedofil

Trending Wed, 23 Dec 2020

| Live TV