Trending By: Attiqah Mohd June 29, 2020 @ 2:24pm

[Terkini] Orang Ramai Kini Boleh Hadir Ke Majlis Perkahwinan, Tidak Melebihi 250 Orang

Dalam sidang media hari ini, Menteri Kanan Keselamatan Dato Seri Ismail Sabri memberikan berita gembira buat mereka yang bakal melangsungkan majlis perkahwinan dan akad nikah.

250 orang kini boleh hadiri majlis perkahwinan

Jika terdahulu kerajaan membenarkan hanya 20 orang tetamu untuk menghadiri akad nikah dan perkahwinan, hari ini kerajaan telah memberi kebenaran untuk tetamu yang ingin menghadiri majlis perkahwinan seramai tidak lebih daripada 250 orang.

Malah, kerajaan turut membenarkan majlis akad nikah dan perkahwinan bagi semua agama dilakukan di semua rumah ibadat.

Untuk info lanjut tonton video di bawah:

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Tue, 24 Mar 2020
Trending Thu, 7 Mar 2019

Tips Cari Kerja! Gadis Ini Berkongsi Cara Menulis Resume Yang Betul

Korang boleh baca perkongsian gadis ini di Twitter mengenai cara membat resume yang betul. Perkongsian gadis yang bernama Anis Azuwa ini mendapat sebanyak 4.5 likes di Twitter

Trending Thu, 9 Jan 2020
Trending Wed, 7 Aug 2019

Kenapa Datuk Bandar Diarah Pakai Pakaian Wanita?

Kenapa ya sampai begitu sekali ,mesti ada yang tak kena kan?

Trending Sun, 17 Jun 2018

Jijik Dan Menyakitkan Mata, Kawasan Gunung Everest Dah Tak Macam Dulu!

Sementara itu, glasiar yang semakin mencair disebabkan kepanasan global mendedahkan sampah yang terkumpul di atas gunung itu sejak Edmund Hillary dan Tenzing Norgay berjaya sampai ke puncak 65 tahun lalu.

Trending Thu, 27 Sep 2018

Lorong Tengah Hanya Untuk Memotong, Netizen Sindir Pemandu ‘Bengap’?

Kalau dalam situasi video tadi, andai kata kereta yang record & kereta mangsa keadaan stay kiri je (since kiri kosong), bezza yang laju tu tak perlu pun jadi pelesit tukar lorong kiri ke kanan hujung hujung (memang bahaya sebab blind spot). Ini tak…

Trending Tue, 29 Jan 2019

Tampar Tiga Kali! Pembantu Sajat Buat Hal

Wow! Seram nyer boleh tampar-tampar kat public

Trending Wed, 18 Jul 2018

Gempar! Lepas 39 Pelajar, Guru Pula Histeria…

Sementara itu, Ustaz Zaki berkata, beliau ke sekolah itu selepas dihubungi pihak JPN dan mendapati keadaan agak kecoh apabila pelajar yang terkena histeria sedang menjerit dan berkelakuan agresif.

Trending Sat, 23 Jun 2018

Gaji Kena Potong Akibat ‘Kejar’ Bento

Kami kesal perkara ini berlaku di jabatan ini. Ia tidak boleh diterima dan kami memohon maaf…

| Live TV