Trending By: Salma Syahbuddin March 13, 2020 @ 9:00am

[TERKINI] Selepas Aliff Syukri, Kini Giliran Sajat Pula Dapat Waran Tangkap!

Selepas usahawan kosmetik popular, Dato Aliff Syukri berdepan dengan isu melibatkan  pihak berkuasa, kini giliran Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau lebih dikenali sebagai Nur Sajat pula.

Sumber : Google

Denda tiga tahun penjara atau…

Sumber : Google

Mahkamah Majistret Shah Alam juga mengeluarkan waran tangkap kepada Sajat kerana tidak hadir ke Mahkamah tanpa sebarang alasan bagi pendakwaan kes.

Sajat juga dituduh memiliki tujuan menjual 11 produk yang tidak berdaftar dengan KKM mengikut Peraturan 7(1)(a) Dadah dan Kosmetik 1984.

Dan jika disabitkan kesalahan, Sajat boleh dihukum iaitu tidak melebihi RM25,000 atau tiga tahun penjara atau kedua-duanya sekali.

“Waran tangkap itu dikeluarkan terhadap Nur Sajat kerana tidak hadir tanpa sebarang alasan bagi pendakwaan kes di mahkamah.

“Pendakwaan dilakukan Pegawai Pendakwa Nor Aini Suzila Zakariah dari Cawangan Penguat Kuasa Farmasi (CPF) Jabatan Kesihatan Negeri Selangor,” 

Sajat pernah didakwa miliki 19 produk tidak berdaftar

Sumber : Google

Terdahulu, Nur Sajat sebelum ini pernah dihadapkan di mahkamah sama pada 14 Disember 2018 atas pertuduhan mengikut Seksyen 41 (6) Akta Cukai Barang dan Perkhidmatan 2014.

Malah Sajat pernah didakwa kerana memiliki 19 produk kecantikan tidak berdaftar dengan KKM di Mahkamah Majistret Johor Bahru pada 12 Mei 2019.

Ia susulan tindakan KKM melakukan pemeriksaan di sebuah premis di Bandar Baru Uda sebelum merampas 19 produk kecantikan tidak berdaftar bernilai hampir RM10,000.

Sumber : Harian Metro

| Live TV

| ARTIKEL Xtra

Trending Wed, 28 Nov 2018
Trending Wed, 20 Nov 2019
Trending Tue, 17 Jul 2018

Golongan LGBT Perlu Hak Sama Rata, Jangan Diskriminasi

Beliau diminta mengulas mengenai aktivis LGBT Numan Afifi yang meletak jawatan sebagai pegawai akhbar Menteri Belia dan Sukan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman berikutan kontroversi mengenai identitinya.

Trending Mon, 4 Nov 2019
Trending Mon, 15 Jun 2020

Perhatian! Pengguna Kini Boleh Lapor Alat Imbas Suhu ‘Ciplak’

Ingat! Jangan ambil remeh perkara ni okay! #KitaJagaKita

Trending Fri, 29 May 2020

Gara-Gara Cuba Mengelak Diperiksa Polis, Dua Beradik Ini Sanggup Berendam Didalam Sungai

Insaf lah wahai adik-adik semua. Tahu Takut tapi masih nak langgar arahan kan?

Trending Thu, 4 Oct 2018

TERKINI! Mayat Remaja Lemas AKHIRNYA Ditemui

Pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Putra Perdana itu dipercayai lemas selepas terjatuh ke dalam sebuah lombong di Taman Putra Perdana.

Trending Thu, 27 Dec 2018

Lirik ‘Kemarin’ Gambaran Episod Sedih Sedang Dilalui Ifan Seventeen Ketika Ini. Salam Takziah!

Ifan bukan sahaja kehilangan tiga rakan pemuzik yang bersamanya sejak 20 tahun lalu, bahkan isteri tercinta, Dylan Sahara.

Trending Tue, 13 Oct 2020

| Live TV